URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2011, 10:52

Fântână la înălţime: un deal abandonat va fi transformat într-un parc cu arteziană şi perete de apă (FOTO)

Fântână la înălţime: un deal abandonat va fi transformat într-un parc cu arteziană şi perete de apă (FOTO) APĂ PE DEAL. La intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal, CAO amenajează un parc cu patru bazine, o fântână arteziană, un perete de apă şi, fireşte, bănci de odihnă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lângă intersecţia intens circulată a bulevardelor Dacia-Decebal se amenajează o oază cu dublu rol, estetic, dar şi de diminuare a poluării. Având acum un aspect neîngrijit, Dealul Eroului Necunoscut a început deja să se transforme într-un parc, care va coborî spre şosea, cu bazine în trepte.

Parc cu perdea

La jumătatea lunii iunie, firma Selina a început lucrările la realizarea unui parc pe dâmbul ce domină intersecţia Dacia-Decebal, după ce a câştigat licitaţia organizată de Compania de Apă Oradea, finanţatorul proiectului.

Lucrările vor transforma locul într-un parc întins pe 3.680 de metri pătraţi, plin cu arbuşti şi plante decorative, dar mai ales cu apă.

Parcul va fi amenajat în trei trepte şi va cuprinde patru bazine de apă adânci de 15 centimetri, cel central având şi o fântână arteziană în centru. În partea de sus a ansamblului va fi ridicat un perete decorat cu perdea de apă.

Odihnă lângă apă

Conform proiectului realizat de arhitecţii Mircea Călin Lungu, Horia Sabău şi Călin Crăcană (ultimii doi fiind stagiari), parcul va fi străbătut de alei pietonale (437 mp) şi decorat cu flori, arbori şi arbuşti.

Alături, va fi amenajată o platformă cu dale, pe care vor fi amplasate 38 de bănci, jardiniere şi coşuri de gunoi.

Lucrările vor fi finalizate pe 31 august, iar costurile se ridică la 591.263 lei, fără TVA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
NU
De ce continua sa se construiasca fantane arteziene in orasul asta daca sunt foarte multe existente care necesita reconditionare? Exemplul celor din parcul Petofi care sunt lasate in paragina de cand au aparut tasnitoarele pe principala. In al doilea rand, \"parcul\" de pe dambul Dacia nu pare a avea 3.680 de metri pătraţi, avand in vedere ca in momentul de fata apare doar \"fantana\" cu betonul de rigoare si peretele care incearca fara prea mare succes sa dea un capat de perspectiva civilizat sau de a acoperi cladirile din spate.
Postat 24 August 2011, 01:25 de NU
Bravo ...
... si ce se intimpla cu cei ~ 200 mp din totalul ariei afectate, detinuti in proprietate C.F. de clonele Micula I+V ??? O sa ramina in paragina, asa cum procedeaza de obicei, sau vor avea banicile lor personale de admirat intersectia ???
Postat 03 August 2011, 16:19 de Tile
spalare de bani
o spalare de bani ca multe altele prin care se transfera banii din bugetul orasului, in buzunarele mafiotilor locali (udmr, pnl ,ca pdl apuca mai putin in oradea). huuoo hotilor......
Postat 28 Iulie 2011, 12:57 de ovidiu
Gospodari cu norma limitata.
Intentii bune, pe alocuri si realiyari, dar pacat de spatiul verde care se degradeaza din lipsa de apa.
Postat 26 Iulie 2011, 19:12 de safe
Frumos!
Frumos proiect! Sper sa il stim si intretine.
Postat 26 Iulie 2011, 18:11 de Daniela
Fantana
In sfarsit ceva deosebit
Postat 26 Iulie 2011, 15:24 de Alex
Fantana
In sfarsit ceva deosebit
Postat 26 Iulie 2011, 15:24 de Alex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON