URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2017, 09:38

Educaţie cu blândeţe: Soluţii practice pentru părinţi şi profesionişti cu Alexandra Ilieş, în scop caritabil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Să ai o vocaţie în adevăratul sens al cuvântului originar înseamnă să fii condus de o voce. Vocea interioară este vocea unei vieţi pline, a unei conştiinţe ulterioare mai ample. În vocea interioară, infimul şi maximul, excelentul şi inobilul, adevărul şi minciuna deseori se amestecă misterios, deschizând în noi un adânc de confuzie, de rătăcire şi de disperare. Omul care, trădând propria-i lege, nu-şi dezvoltă personalitatea, a lăsat să-i scape din mâini sensul propriei vieţi", spunea Carl Gustav Jung.

Câţi dintre noi nu simţim şi azi aşa?

Fiecare părinte îşi doreşte pentru copil ce e mai bun: să-şi găsească drumul în viaţă, să fie fericit şi împlinit, dar oare ştim cu toţii cât de important este rolul nostru? Unii da, alţii mai puţin, dar cel puţin o dată în viaţă am fi dorit o școală, o academie, un loc în care să învăţăm să fim părinţi. "Instituţia pentru mama şi tata" nu există, dar totuşi există persoane şi evenimente care ne pot ajuta sau cel puţin întinde o mică mână de ajutor în formarea noastră ca parinţi,  responsabili de viitorul copiilor noştri.  

Asociaţia Banim Abanim invită părinţii, educatorii, şi toţi cei care se simt parte activă în pregătirea la viaţă a generaţiei viitoare, la evenimentul "Educaţie cu blândeţe" – Soluţii practice pentru părinţi şi profesionişti cu Alexandra Ilies (formator & parenting coach).

Este, de fapt, un workshop, care se va desfăşura la Hotel DoubleTree By Hilton, în două sesiuni cu teme interesante, programate săptămâna aceasta, pe 3 și 4 noiembrie. Vineri, workshopul se va desfăşura între orele 17.30 şi 20, iar sâmbătă, între 9.30 şi 13.

Biletul de intrare costă 150 de lei.

Şi, pentru că iubirea este iubire doar dacă se traduce în fapte, suma de bani strânsă pentru participarea la eveniment va fi DONATĂ copiilor care au avut neşansa de a fi abandonaţi de proprii părinţi şi încredinţaţi ingrijirii "altora", a noastră, a tuturor. Este vorba despre copiii Centrului de Plasament nr. 2 din Oradea.

De precizat că biletele se achiziţionează prin plata în contul RO25BTRLRONCRT0390783301, cu menţiunea bilet eveniment parenting şi beneficiar Asociaţia Banim Abanim.

Program eveniment:

1. Bazele emoţionale şi neurofiziologice ale educaţiei:
De ce avem nevoie ca să putem educa cu adevărat, atât în familie, cât şi în mediul academic?

2. Când copiii refuză să coopereze 
- care este motivaţia copiilor?
- strategii şi tehnici pentru o mai bună cooperare
- când nimic nu funcţioneză, ce este de făcut?

3. De ce disciplinarea clasică este contra-productivă, atât acasă cât şi la grădiniţă sau la şcoală?
- efectele ascunse ale pedepselor şi recompenselor
- dacă nu time-out, atunci ce?
- strategii de disciplinare care îi fac pe copii să îşi dorească să se comporte mai bine

4. Cum ii ajutăm pe copii să îşi atingă potenţialul maxim
- ce pot face părinţii şi educatorii să cultive cu adevărat autonomia
- cum îi lăudm pe copii astfel încât să nu le limităm dezvoltarea
- efectele etichetării, respectiv haloului, şi modalităţi de ne debarasa de ele

5. Cum, când şi de ce intervenim în relaţiile dintre copii?
- copiii trebuie lăsaţi să-şi gestioneze conflictele singuri?
- ce se întâmplă când îi lipsim de experienţele "dure"
- bullying acasă şi la şcoală - cum ajut victima să facă faţă şi cum îl ajut pe agresor să se oprească

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON