URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2020, 09:31

După 20 de ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 25 octombrie anul Domnului 2000, a apărut primul număr din BIHOREANUL. Dacă Alexandre Dumas a avut strălucita idee să continue povestea nemuritoare a muschetarilor şi să ni-i arate după 20 de ani, hai să fac şi eu la fel, dar invers. Să vedeţi cum eram noi acum 20 de ani.

De pe acum îi rog pe cei pe care nu-i voi aminti să mă ierte, dar după ultimele socoteli au fost cam 80 de oameni care s-au perindat pe la BIHOREANUL în decursul celor 20 de ani. Din formula iniţială am rămas doar trei. Florin Ciucaş, redactorul-şef care pe vremea aia avea zulufi şi nici prin cap nu-i trecea să se însoare. Dan Stan, adică Dudu, şeful de la tehnoredactare, căruia nici prin cap nu-i trecea să scrie. Şi eu, care serbam în 25 octombrie ziua fiicei mele de 11 ani, iar acum sunt dublu bunic.

Atunci developam filmele într-un laborator foto (nu-i aşa că aduce a epoca de piatră?). Pentru că internetul era slab, trimiteam paginile de ziar pe dischete, cu maşina, noaptea, la tipografia din Cluj. Toate calculatoarele noastre la un loc nu aveau puterea unui amărât de smartphone din zilele noastre.

Tirajul de pornire a fost de 16.000 de exemplare, deci cam cât e acum tirajul zilnic cumulat al tuturor publicaţiilor din Oradea. Pe atunci, la articolul de prima pagină se lucra o săptămână şi, deşi se întindea pe două pagini, era citit din scoarţă-n scoarţă. Acum ne bucurăm dacă unii citesc şi şapoul, nu doar titlurile.

Un tinerel pe nume Dragoş Stanca ne dădăcea ca să putem respecta reţeta produsului. Că la BIHOREANUL nu scriai după cum te tăia capul, ci după canoane. Nu foloseai culorile care-ţi veneau ţie pe chelie şi nici orice formă geometrică.

Boss-ul cel mare era Cătălin Tolontan, iar Dumnezeu era Adrian Sârbu. Deşi un tip intransigent, Cătălin manifesta faţă de noi multă înţelegere. Excedat că ne plângem mereu că avem birouri prea mici, ne-a arătat în ce mizerie de birou lucra el. După ce ne-a văzut mutrele, a conchis: "Mă, poate că voi aveţi dreptate...".

Cu toate crizele financiare, medicale şi politice, BIHOREANUL rămâne pe piaţă. Şi cu voia Domnului, peste 20 de ani, tot într-o zi de 25 octombrie, vă voi povesti ce s-a mai întâmplat în intervalul 2020-2040.

Articole pe aceeași temă:
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON