URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2021, 18:15

Doi bărbaţi din Ştei au sechestrat o tânără într-un apartament, unde au violat-o, au ameninţat-o că o aruncă de la etaj şi au pus-o să spele vase

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi bărbaţi din Ştei au fost arestaţi preventiv la solicitarea procurorilor din Beiuş într-un dosar care priveşte acuzaţii de viol, lipsire de libertate şi furt. Unul dintre ei este acuzat că a sechestrat o femeie într-un apartament unde a violat-o atât el, cât şi un prieten de-al său.

Mandatele de arestare pe numele lui Răzvan Gheorghe Pop (39 ani), respectiv Jean Sebastian Paul (38 ani) au fost emise pe 30 decembrie pentru o faptă pe care aceştia au comis-o pe 23 noiembrie. Victima este o tânără de 31 ani cu un handicap psihic uşor, pe care Pop a atras-o în apartament sub pretextul că îi vinde un telefon mobil.

Momită cu un telefon

În ziua cu pricina, femeia s-a întâlnit cu cei doi bărbaţi în jurul prânzului. Se înţelesese cu Pop în prealabil că va cumpăra de la el un telefon mobil pentru care acesta i-a cerut 100 lei. Individul i-a spus, însă, că aparatul este acasă, motiv pentru care tânăra l-a însoţit până într-un apartament situat într-un bloc din oraş. Aici, spun procurorii, când femeia i-a întins banii pentru telefon, Pop i-a smuls tot portmoneul şi apoi a luat-o la palme, ameninţând că o va arunca de la etaj dacă nu va accepta să întreţină relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu amicul lui.

Înspăimântată, tânăra nu s-a opus, fiind ţinută captivă în apartament. După cele două acte sexuale, ea a fost obligată de Pop să-i facă curăţenie şi să-i spele vasele.

Ea a scăpat după câteva ore, în momentul în care bărbatul a deschis uşa de la intrare pentru ca Jean Sebastian Paul, care plecase după bere, să intre în locuinţă. Tânăra a luat-o atunci la goană pe lângă cei doi, desculţă, fără geacă şi fără portofelul care-i fusese luat, reuşind în final să ajungă acasă.

„Gravitate extrem de ridicată”

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş abia pe 11 decembrie, când tânăra a acceptat să le povestească apropiaţilor ce a păţit şi când, împreună cu rudele, s-a prezentat la Poliţie ca să-i denunţe.

După alte două săptămâni, pe 28 decembrie, procurorii aveau probele împotriva violatorilor, iar pe 30 decembrie, cei doi - Răzvan Gheorghe Pop şi Jean Sebastian Paul - au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Beiuş cu propunere de arestare preventivă. Primul, pentru viol, lipsire de libertate şi furt, în timp ce lui Paul i se impută o infracţiune de viol.

"Întreţinerea de către inculpaţi prin constrângere psihică şi morală, prin ameninţări şi profitând de starea victimei aflate în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, ademenirea prealabilă a persoanei vătămate folosindu-se de pretextul promisiunii vânzării unui telefon mobil ilustrează în mod clar atât gravitatea extrem de ridicată a faptelor inculpaţilor, cât şi periculozitatea deosebită a acestora", se arată în referatul cu care anchetatorii au reuşit să obţină arestarea violatorilor la Judecătoria Beiuş, măsură menţinută, luni, 4 ianuarie, şi la Tribunalul Bihor.

Ancheta în caz continuă, iar dacă vor ajunge în faţa instanţei, cei doi riscă închisoare de până la 12 ani pentru faptele lor. Pop chiar mai mult, căci în timp ce amicul său e la prima abatere, el are un cazier bogat, având la activ mai multe furturi, infracţiuni rutiere şi chiar tâlhărie.

UPDATE: „Fiul meu nu e violator”

După apariţia articolului, mama lui Jean Sebastian Paul a sunat la redacţie pentru a respinge acuzaţiile care i se aduc fiului ei de către procurori.

„Jean s-a întors de scurt timp din Spania. El stă în Oradea şi a venit în vizită la Ștei, să ne vadă”, a povestit Marioara Paul BIHOREANUL. „Noi stăm la etajul l, iar Răzvan Pop stă la etajul lV. Băieţii au copilărit împreună. Răzvan ştia că e aici şi l-a sunat în ziua aceea, să-i ducă întâi două beri, apoi după ce a coborât a mai sunat de 3 ori, să-i mai ducă o bere. S-a dus la magazin şi i-a dus. Deci fiul meu a intrat de două ori în apartamentul acela, de fiecare dată pentru câteva minute. Ce a fost acolo, el nu ştie şi nu ştim nici noi”, susţine femeia.

De altfel, zice tot ea, atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa instanţei, Pop chiar ar fi cerut eliberarea lui Jean Sebastian Paul, „pentru că n-are nicio vină”. „Eu nu ştiu ce e în acel dosar, însă fiul meu este un om integru, proaspăt căsătorit, realizat. El nu a violat pe nimeni. Nu înţeleg cum se iau procurorii după o individă cu handicap psihic, care vine să reclame un viol după 3 săptămâni”, a mai spus Marioara Paul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
in realitate nu vor pati nimic
Pe ideea ca mortul nu se intoarce de la groapa. Unul sigur va lua cu suspendare, si celalalt o pedeapsa formala. Sa nu uitam motto-ul bihoreanului: PSD e de vina.
Postat 04 Ianuarie 2021, 18:56 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON