URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2022, 20:43

Curtea de Apel Oradea: Bihorenii prinşi cu recolta de peste 200 kilograme de canabis au fost arestaţi preventiv

Curtea de Apel Oradea: Bihorenii prinşi cu recolta de peste 200 kilograme de canabis au fost arestaţi preventiv foto: DIICOT
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză în cazul celor patru bihoreni prinşi săptămâna trecută cu o recoltă de peste 200 kilograme de canabis. Plasaţi în arest la domiciliu de Tribunalul Bihor, traficanţii au fost arestaţi preventiv, luni, de Curtea de Apel Oradea.

Este vorba despre Ionuţ şi Daniel Dărăban, Andrei Sandu şi Sergiu Tăut, reţinuţi pentru 24 de ore miercurea trecută, după descinderile făcute în judeţ de poliţiştii Antidrog dn cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, care au descoperit că cei patru şi-au înfiinţat o cultură de canabis în satul Şerani din comuna Borod.

"Agricultorii", după cum a scris atunci BIHOREANUL, şi-au cumpărat o proprietate în sat unde şi-au amenajat două sere uriaşe, au montat sisteme de irigare și ventilație, iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, protejându-şi "investiţia" cu camere de supraveghere şi câini de pază. Asta şi pentru că traficanţii voiau nu doar să cultive, dar şi să pregătească canabisul pentru vânzare. De altfel, ei au amenajat într-o anexă a imobilului o cameră specială pentru uscarea plantelor, unde poliţiştii au găsit şi cântare electronice de precizie.

În total, poliţiştii Antidrog au ridicat din serele traficanţilor 2628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, în greutate de 203 kilograme. Totodată, din locuinţele traficanţilor, poliţiştii au găsit 10.945 de euro, 19.800 de lei, cântare electronice de precizie, precum și mai multe telefoane mobile. Afacerea era de amploare. La un calcul simplu, spuneau sursele BIHOREANULUI, de pe o plantă se pot culege circa 200 grame de materie vegetală, ceea ce înseamnă că, din serele de la Şerani, cei patru orădeni ar fi strâns peste 5.200 kilograme de canabis care pe piaţa drogurilor valorează peste 13 milioane euro.

Acesta este şi motivul pentru care, miercurea trecută, procurorii DIICOT Oradea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a celor patru orădeni pentru 30 de zile. Însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat că cei patru nu prezintă pericol public. Acesta a respins propunerea formulată de procurorii DIICOT şi a decis să-i trimită într-un comod arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, soluţie care a fost contestată de procurori, la Curtea de Apel Oradea.

Verdictul final a fos pronunţat, acum, de instanţă este definitiv, iar Ionuţ Dărăban, Daniel Dărăban, Andrei Sandu şi Sergiu Tăut au fost încarceraţi în Arestul Poliţiei Bihor. Cel din urmă nu e pentru prima oară în atenţia procurorilor DIICOT.

În 2018, Tăut a fost prins cu peste 33 kilograme de haşiş pe care l-a cultivat într-o casă din Paleu şi într-o locuinţă din cartierul orădean Ioşia. Pentru respectiva afacere, orădeanul a scăpat cu o condamnare de 1 an şi 2 luni de detenţie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON