Asociația One World Romania, care a ținut mai mulți ani la rând ateliere de film documentar la Oradea, își extinde proiectul având un scop lăudabile: facilitarea incluziunii sociale a refugiaților în România. Viitorul atelier care va fi ținut la Oradea va aduce împreună 16 participanți, dintre care opt ucraineni.
Până pe 14 septembrie, tinerii pasionaţi de film pot să se înscrie pentru atelierul de film documentar „Meet, Point & Shoot", care va avea loc în perioada 2-6 octombrie la Comuniteca, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Oradea.
Atelierul denumit "Meet, Point & Shoot" este coordonat de Ana Gurdiş, regizoare de film documentar, şi Răzvan Marchiş, artist şi manager cultural, şi este destinat adolescenţilor cu vârste între 14 şi 19 ani.
„Meet, Point & Shoot" oferă participanţilor o introducere în noţiunile de bază ale limbajului audiovizual, atât la nivel teoretic, cât şi practic. Programul se concentrează pe modul în care realitatea poate fi reprezentată prin intermediul camerelor de filmat şi pe impactul acestui proces asupra societăţii.
"Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă doreşte să aducă împreună participanţii într-un spaţiu destinat expresiei şi discuţiei libere despre drepturile omului, într-un cadru non-formal. Participanţii vor lucra atât individual, cât şi în echipe, printr-o serie de exerciţii de filmare pe teren şi de montaj, care mai apoi sunt puse în discuţie şi analizate din punct de vedere formal, gramatical şi etic", se arată într-un comunicat de presă transmis de organziatori.
Pentru a aplica la atelier, cei interesaţi sunt invitaţi să completeze un formular. Deşi atelierul se va desfăşura în limba engleză, va exista un traducător de limba ucraineană pe tot parcursul programului. Nu se percepe nicio taxă de înscriere sau de participare, iar pentru orice întrebări legate de aplicaţie, echipa poate fi contactată la adresa de email atelier@oneworld.ro.
Acest proiect este finanţat prin programul "În Stare de Bine". Atelierele "Meet, Point & Shoot" sunt doar una dintre iniţiativele pe care One World Romania le organizează în această toamnă. În plus faţă de ateliere, va avea loc un festival de film documentar şi drepturile omului în Oradea (6-8 octombrie), având ca temă centrală situaţia refugiaţilor.
Programul "În Stare de Bine" oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de un milion de euro ONG-urilor din România. Scopul programului este îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din comunităţile rurale şi urbane, sprijinind iniţiativele cu impact pozitiv în domeniile culturii, sportului şi sănătăţii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.