URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2023, 12:07

Cum eviţi dependenţa de jocuri de noroc?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jocurile de noroc au crescut foarte mult la capitolul popularitate şi au devenit una dintre principalele activităţi ale oamenilor de a petrece timpul liber. Deşi ele trebuie jucate doar cu scopul de a te distra, există o linie foarte subţire între a juca de plăcere şi a cădea în patima lor. Cu toate acestea, dacă sunt respectate câteva reguli, nu se va ajunge în punctul în care să vorbim despre dependenţă.

Scopul jocurilor de noroc este de a petrece timpul liber cât mai plăcut, iar în vremurile pe care le trăim reprezintă şi o metodă la îndemână de a face asta în drum spre casă, direct din sufragerie sau din tren. Apariţia cazinourilor online a contribuit din plin la explozia aceasta de popularitate. Slotv casino este unul dintre ele şi vine în întâmpinarea jucătorilor cu mii şi mii de sloturi, jocuri live, fiind unul dintre acele cazinouri complete. În acelaşi timp dispune şi de o categorie prin care îi protejează pe jucători şi îi învaţă să fie responsabili, să nu ajungă dependenţi de jocurile de noroc.

Este un pas foarte mic de la plăcere la dependenţă, aspect pe care îl transmit şi specialiştii, însă prin urmarea unor reguli nescrise se poate evita. Până la urmă dependenţa este un impuls necontrolabil de a se angaja într-un anumit comportament fără a avea capacitatea de a se opri. Se formează treptat, iar conform psihologilor presupune schimbări ale neurotransmiţătorilor chimici. Partea bună este că prin respectarea unor reguli nu se va ajunge niciodată în acest punct. Iată care sunt câteva dintre aceste reguli:

Jocurile de noroc sunt pentru distracţie, nu pentru venituri suplimentare

Una dintre greşelile majore pe care o persoană o face atunci când alege jocurile de noroc ca metodă de a petrece timpul liber este să se gândească că reprezintă o soluţie bună de a face bani. Aşa cum le spune şi numele, totul ţine în mare parte de noroc, nu de pricepere şi talent. Este dovedit şi matematic că pe termen lung nimeni nu poate câştiga constant, fie el şi cel mai norocos om din lume.

De altfel, în cazinourile celebre din toată lumea pasionaţii aleg să meargă cu sume de bani pe care îşi permit să le piardă. În definitiv totul este distracţia, iar cine gândeşte că poate face rost de bani prin participarea la jocurile de noroc este foarte aproape să comită o greşeală capitală şi riscă să cadă în extrema cealaltă.

Alocarea unui buget bine stabilit

Unul dintre lucrurile esenţiale pe care un pasionat de jocuri de noroc trebuie să îl facă este să aloce un buget bine stabilit. El poate fi lunar, săptămânal, zilnic, dar cert este că nu trebuie să se suprapună cu sumele de bani pentru traiul de zi cu zi, facturi, mâncare, etc. Există chiar şi o recomandare în sensul acesta prin care specialiştii consideră că cel mult 10% din venituri să fie distribuite pentru distracţia lunară.

Din acest motiv, dacă bugetul alocat pentru o sesiune la cazinou este depăşit, următorul pas este să încheie sesiunea şi să aştepte o dată viitoare când îşi mai permite să joace. Este important să existe echilibru în toate, chiar şi în această activitate recreaţională pentru că se întâmplă des ca după ce a fost stabilit un buget, jucătorul să nu respecte lucrul acesta şi să joace bani alocaţi pentru facturi, hrană, reţetă.

Nu se joacă la recuperare

Nimănui nu îi place să piardă şi este foarte greu să se considere învins. Cu toate acestea, acele persoane care ştiu când este momentul să se retragă au foarte mult de câştigat pe termen lung. În ceea ce ţine de activitatea de cazinou lucrurile sunt cât se poate de clare. Există reguli şi se joacă pe bani reali, iar pierderea lor nu trebuie privită ca o tragedie atât timp cât nu afectează viaţa de zi cu zi şi suma era programată cu destinaţia acestui tip de distracţie.

Revenim la ce am scris anterior şi anume că jocurile de noroc se joacă doar pentru distracţie. Unul dintre motivele pentru care oamenii devin dependenţi este că aleargă după recuperarea unei sume pierdute deja. De cele mai multe ori, lucrul acesta îi trage şi mai mult în jos, pierderile sunt şi mari, iar de aici până la a se împrumuta este foarte puţin.

Nu există o reţetă de îmbogăţire rapidă, cu atât mai mult dacă cineva se gândeşte că prin a juca la cazinou reuşeşte lucrul acesta. Sunt strategii care se aplică unor jocuri, însă scopul lor este de a reduce şansele cazinoului de a câştiga în faţa jucătorului, nu de a asigura un câştig garantat. Drept urmare, prin respectarea celor trei reguli de mai sus, sesiunea va decurge normal şi riscul de a deveni dependent va fi minim.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON