URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2023, 17:47

Cum au sărbătorit profesorii din Bihor Ziua Educației: Au mers la ateliere despre crearea lecțiilor digitale (FOTO)

Cum au sărbătorit profesorii din Bihor Ziua Educației: Au mers la ateliere despre crearea lecțiilor digitale (FOTO) (sursa foto: IȘJ Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de profesori bihoreni au ales să-și petreacă timpul liber primit pe 5 octombrie, de Ziua Educației, pregătindu-se să fie dascăli mai buni pentru generațiile Z și Alpha.

Ei au participat la workshop-uri ținute de colegi de-ai lor mai experimentați în pedagogia digitală, învățând astfel cum să se folosească de tehnologia modernă pentru a preda lecții digitale captivante și eficiente.

Atelierele au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, care a denumit evenimentul „Ziua Educației Bihorene”, și s-au ținut la colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu” din Oradea.

„Profesorii lectori au fost profesori cu experiență de formatori în noi metode de pedagogie care integrează și competențe digitale, precum și ecosistemul digital din sala de clasă”, a transmis IȘJ Bihor, printr-un comunicat de presă dat publicității vineri.

Workshop-urile s-au desfășurat pe 10 secțiuni (limba și literatura română, limba engleză, profesor învățământ primar, istorie, matematică gimnaziu, matematică liceu, biologie-geografie, chimie-fizică, științe sociale, clasa digitalizată) și au fost susținute de 14 profesori ambasadori în educație digitală și de profesori lectori ce au parcurs un astfel de program de formare, toți dascăli la cele două colegii care au găzduit evenimentul.

Cadrelor didactice participante li s-au prezentat exemple de instrumente necesare pentru a crea și implementa lecții digitale captivante și eficiente.

„Cursurile sunt realizate pe baza noilor metode de pedagogie – predarea și învățarea bazate pe proiecte, mixtă, inversată (project based learning, blended learning, flipped learning), pe modul de învățare al adulților și al generațiilor alpha și Z, care integrează soluții și competențe digitale în cadrul acestor metode. Întâlnirile, interactive, au susținut cu exemple modul în care tehnologia poate fi utilizată în educație, precum și strategiile și metodele pentru proiectarea și implementarea predării digitale la clasă. Dascălii participanți au descoperit cum se pot îmbina cunoștințele de specialitate, abilitățile pedagogice și instrumentele tehnologiei pentru a adapta procesul de învățare la era digitală”, a mai transmis IȘJ Bihor.

De asemenea, profesorii au fost încurajați să colaboreze și să facă schimburi de bune practici și pe viitor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON