Odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie, orădenii pot să ducă din nou deşeuri la platformele de colectare separată pe care RER Vest le administrează în oraş. Cele două centre au fost redeschise de operatorul de salubritate. Şi, judecând după numărul mare de "clienţi" care le-au trecut porţile deja, se pare că lipsa lor s-a simţit...
Gratuit
Închise de la jumătatea lunii martie, când în România s-a instalat starea de urgenţă, cele două centre de colectare separată a deşeurilor, situate pe străzile Uzinelor şi Thurzó Sandor, au fost redeschise pe 15 mai, odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie în interiorul localităţilor. Tot atunci, RER Vest a redeschis şi ghişeele de relaţii cu publicul de la sediul societăţii (strada Tudor Vladimirescu nr. 79).
Aşa cum se ştie, la cele două puncte de colectare, orădenii pot preda gratuit 12 tipuri de resturi: cu conţinut periculos (categorie ce include medicamente expirate, bidoane insecticide, baterii şi acumulatoare, uleiuri, cutii de vopsele etc.), materiale textile, ambalaje metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice şi electrocasnice, materiale plastice, hârtie şi carton, lemn şi mobilier, vegetale, deşeuri rezultate din lucrări de amenajări sau reamenajări pentru care nu este necesară autorizaţie de construire şi bunuri reutilizabile.
Molozul, în top
Orădenii au simţit lipsa celor două platforme de colectare separată. Încă din prima zi în care au fost iar deschise, numeroşi locuitori ai oraşului au predat resturi de tot felul. Potrivit evidenţelor RER Vest, în zece zile, în cele două centre au ajuns peste 150 de tone de deşeuri.
Cele mai multe au fost cele rezultate în urma renovărilor şi construcţiilor, peste 100 de tone, urmate în clasament de resturile vegetale, în total peste 13 tone. Orădenii au mai dus 11 tone de deşeuri voluminoase, 8 tone de textile şi 6 tone de sticle.
Orădenii care doresc să predea gunoaie în oricare din aceste centre trebuie doar să prezinte un act de identitate. Nu se percepe nicio taxă, iar RER Vest asigură transportul acestora la depozitul administrat de Eco Bihor.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.