URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Mai 2020, 16:11

Cu porţile deschise: RER Vest a redeschis cele două centre de colectare separată a deşeurilor din Oradea

Cu porţile deschise: RER Vest a redeschis cele două centre de colectare separată a deşeurilor din Oradea POFTIŢI! Centrul de pe strada Uzinelor, precum şi cel de lângă cimitir, este deschis de luni până sâmbătă, între orele 8 şi 20
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie, orădenii pot să ducă din nou deşeuri la platformele de colectare separată pe care RER Vest le administrează în oraş. Cele două centre au fost redeschise de operatorul de salubritate. Şi, judecând după numărul mare de "clienţi" care le-au trecut porţile deja, se pare că lipsa lor s-a simţit...

Gratuit

Închise de la jumătatea lunii martie, când în România s-a instalat starea de urgenţă, cele două centre de colectare separată a deşeurilor, situate pe străzile Uzinelor şi Thurzó Sandor, au fost redeschise pe 15 mai, odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie în interiorul localităţilor. Tot atunci, RER Vest a redeschis şi ghişeele de relaţii cu publicul de la sediul societăţii (strada Tudor Vladimirescu nr. 79). 

Aşa cum se ştie, la cele două puncte de colectare, orădenii pot preda gratuit 12 tipuri de resturi: cu conţinut periculos (categorie ce include medicamente expirate, bidoane insecticide, baterii şi acumulatoare, uleiuri, cutii de vopsele etc.), materiale textile, ambalaje metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice şi electrocasnice, materiale plastice, hârtie şi carton, lemn şi mobilier, vegetale, deşeuri rezultate din lucrări de amenajări sau reamenajări pentru care nu este necesară autorizaţie de construire şi bunuri reutilizabile.

Molozul, în top

Orădenii au simţit lipsa celor două platforme de colectare separată. Încă din prima zi în care au fost iar deschise, numeroşi locuitori ai oraşului au predat resturi de tot felul. Potrivit evidenţelor RER Vest, în zece zile, în cele două centre au ajuns peste 150 de tone de deşeuri.

Cele mai multe au fost cele rezultate în urma renovărilor şi construcţiilor, peste 100 de tone, urmate în clasament de resturile vegetale, în total peste 13 tone. Orădenii au mai dus 11 tone de deşeuri voluminoase, 8 tone de textile şi 6 tone de sticle. 

Orădenii care doresc să predea gunoaie în oricare din aceste centre trebuie doar să prezinte un act de identitate. Nu se percepe nicio taxă, iar RER Vest asigură transportul acestora la depozitul administrat de Eco Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON