URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2020, 11:16

CSC Sânmartin îşi va afla luni adversarul în şaisprezecimile de finală ale Cupei României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la CSC Sânmartin îşi vor afla luni, 9 noiembrie, adversarul din faza şaisprezecimilor de finală ale Cupei României, fază în care s-au calificat în premieră în acest an.

Cele 32 de echipe calificate au fost repartizate în două urne valorice. Din prima urnă vor face parte echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent. În total sunt 12 echipe aici. Apoi, în urna cealaltă sunt incuse restul, inclusiv CSC Sânmartin.

Conform procedurilor de la tragerea la sorţi, echipele din urna A vor fi grupate cu echipe din urna B (în total 12 jocuri), iar cele 8 echipe rămase în urna B vor fi grupate între ele (4 jocuri). Astfel, bihorenii de la Sânmartin pot avea adversar din prima urnă, dar pot avea şi din cea de-a doua, dacă nu vor fi extraşi până către final.

Dacă din urna A fac parte multe echipe de liga I, între care forţe precum FCSB sau Universitatea Craiova, în urna B se regăsesc cele mai multe formaţii din ligile a II-a şi a III-a, însă şi de aici pot apărea adversari redutabili, gen CFR Cluj, Viitorul Constanţa, UTA sau Gaz Metan Mediaş, care - dat fiind că la ediţia precedentă nu au ajuns până în optimi - au fost repartizaţi în cea de-a doua urnă valorică.

În acest fel, este posibil orice la tragerea la sorţi de luni pentru elevii antrenorului Cosmin Bodea. Cei mai redutabili adversari ar putea fi Universitatea Craiova şi FCSB (din urna A), CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi Viitorul Constanţa (din urna B).

Dacă va avea parte de o tragere norocoasă, echipa bihoreană poate pica cu echipe precum: Petrolul Ploieşti sau Universitatea Cluj (din urna A), Ripensia Timişoara, Concordia Chiajna, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Progresul 1944 Spartac, ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ sau ACS Huşana Huşi (din urna B).

Tragerea la sorţi de luni, 9 noiembrie, va avea loc la Casa Fotbalului din Capitală, de la ora 15.30.

De menţionat că din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formaţii de Liga 2 cu formaţii de Liga 3, în ceea ce priveşte regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.

Avertismentele (cartonaşele galbene) primite de jucători până la etapa "16"-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiţii, astfel că începând cu acestea, cluburile vor ţine o nouă evidenţă a (avertismentelor) cartonaşelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza şaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasate în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, "Organizarea şi programarea Cupei României". În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 28 noiembrie cu începere de la ora 13:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.


Urna A (echipe care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent):

- Universitatea Craiova

- AFC Astra

- AFC Botoşani

- SC FC FCSB SA

- AFC Hermannstadt

- ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

- ACS FC Academica Clinceni

- SC FC Voluntari SA

- ACSM Politehnica Iaşi

- SC Dinamo 1948 SA

- FC Petrolul Ploieşti

- AS FC Universitatea Cluj

Urna B (celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală):

- FC CFR 1907 Cluj SA

- CS Gaz Metan Mediaş

- FC Viitorul Constanţa SA

- AFC Chindia Târgovişte

- AFC UTA Arad

- ACS Campionii Fotbal Club Argeş

- AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele

- SCM Gloria Buzău

- ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu

- AFC Farul Constanţa

- ACS ASU Politehnica Timişoara

- AFC Dunărea 2005 Călăraşi

- AFC Ripensia Timişoara

- CS Concordia Chiajna

- AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

- U Craiova 1948 SA

- AFC Progresul 1944 Spartac

- ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ

- CSC Sânmartin

- ACS Huşana Huşi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON