URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2022, 18:41

Consiliul Local Oradea şi-a majorat cu 740.000 lei contribuţia la bugetul FC Bihor (FOTO)

Consiliul Local Oradea şi-a majorat joi cu încă 740.000 lei contribuţia la bugetul FC Bihor. Valoarea contribuţiei pentru anul 2022 a orașului a urcat astfel la peste 1,7 milioane lei.

"Nu este vorba de o alocare suplimentară, ci doar de o reaşezare a sumelor. Domnul primar Florin Birta a promis conducerii clubului că oraşul va aloca o contribuţie de 250.000 euro pe sezon. Acum, am alocat 150.000 euro, pentru că turul este ceva mai lung, iar anul viitor vom acorda diferenţa de 100.000 euro", a explicat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, bugetul de venituri şi cheltuieli al clubului pentru anul fiscal 2022 este de 2,1 milioane lei.

Cea mai mare contribuţie, de 1,7 milioane lei, o are bugetul local, diferenţa fiind compusă din venituri atrase de managementul privat (318.000 lei), încasările din vânzările de bilete (29.000 lei), cotizaţiile suporterilor (6.000 lei) şi reportul din sezonul încheiat (11.400 lei).

În ceea ce priveşte cheltuielile clubului, cea mai mare parte a banilor va merge pe indemnizaţiile jucătorilor şi impozitul reţinut la sursă (1 milion lei), fondul pentru prime de joc (415.000 lei), organizarea meciurilor (197.000 lei), echipamente sportive (65.000 lei) şi cantonament (54.000 lei).

Diferenţa o constituie cheltuielile cu masa jucătorilor (73.000 lei), cele de cazare a sportivilor (66.000 lei), costurile cu accidentările (58.000 lei), meciurile amicale (40.000 lei) şi altele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ipocriti
Iar se spala bani sau se arunca apa sambetei!! Chiar sunt bani de asemenea inutilitati????
Postat 01 Octombrie 2022, 19:17 de User anonimizat
KP aka mama Omida
Poate primesti tu somația de recrutare. Adevărul ca îți stă bine în costumul de carne de TUN , te prinde bine culoarea pământului.
Postat 30 Septembrie 2022, 22:59 de Sandu2100
Este o mare bucurie ...
... să vezi cum proștii insistă să fie obiectul restituirii acestor bani, peste fix 2 ani de acum înainte când unii nici nu vor mai fi consilieri, către bugetul local. O să le indice în somații Camera de Conturi Bihor ... contul de trezorerie. Nu de alta dar, pe banii orădenilor, se fac afaceri cu transferuri care produc profit în buzunarele câtorva "aleși".
Postat 30 Septembrie 2022, 15:06 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON