URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2022, 15:45

Attila Kun, „cel mai bun produs al fotbalului bihorean”, a devenit președinte de onoare al FC Bihor. Va da lovitura de începere, sâmbătă, pe stadionul din Oradea (FOTO)

Attila Kun, „cel mai bun produs al fotbalului bihorean”, a devenit președinte de onoare al FC Bihor. Va da lovitura de începere, sâmbătă, pe stadionul din Oradea (FOTO) Attila Kun (stânga) îi va urmări la treabă, sâmbătă, pe jucătorii noii echipe FC Bihor Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul fotbalist Attila Kun a devenit președintele de onoare al clubului FC Bihor Oradea, nou înființat, care își propune să le redea orădenilor o echipă performantă și meciuri spectaculoase. Anunțul privind cooptarea lui Attila Kun în această postură onorifică a fost făcut, vineri, de președintele clubului, Kulcsár Sándor.

De legendă 

De-a lungul carierei sportive, Attila Kun (73 ani) a jucat pentru Crișul Oradea, UTA Arad și FC Bihor Oradea, fiind totodată unul dintre puținii jucători din liga secundă care au fost convocați la echipa națională a României, în anii ’70, alături de fotbaliști ca Dobrin, Dumitrache, Lucescu și Dinu. De altfel, Kun a și marcat de trei ori pentru reprezentativa României. De asemenea, a jucat mai multe meciuri și în Cupa UEFA, ajungând în sferturile de finală și marcând trei goluri în această competiție. 

Pentru FC Bihor Oradea, a jucat între 1974 şi 1983, marcând 86 de goluri. 

Attila Kun s-a stabilit în Germania în 1985, unde coordonează în continuare echipe de juniori. „Din dorința noastră de a veni cu un cadou frumos pentru suporteri, am purtat discuții personalitate, cel mai bun produs al fotbalului bihorean din perioada postbelică, poate chiar cel mai bun (n.r. – din toate timpurile), domnul Attila Kun. Dânsul a acceptat propunerea noastră de a ocupa postul de președinte onorific al FC Bihor, dând astfel greutate proiectului nostru”, a spus Kulcsár Sándor (foto), președintele FC Bihor Oradea, într-o conferință de presă desfășurată la Primăria Oradea. 

Kun dă lovitura de începere

Președintele FC Bihor a spus că, totodată, clubul i-a eliberat lui Attila Kun un abonament și-l invită, de câte ori se va afla în România, la meciurile de pe Stadionul Iuliu Bodola. De altfel, sâmbătă, suporterii orădeni se vor putea întâlni cu legenda fotbalului bihorean la meciul de acasă, dintre FC Bihor Oradea și Victoria Carei, programat să înceapă de la ora 17. Fostul fotbalist va da lovitura de începere a partidei. 

Pe de altă parte, a adăugat Kulcsár, fiindcă noul club vrea să-și apropie legendele fotbalului bihorean, le-a acordat titlul de „membru de onoare” și lui Emeric Ienei și lui Vladimir Tamaș. 

Bilete și abonamente online

În ceea ce privește meciul de sâmbătă, acesta va fi primul oficial din campionatul Ligii a III-a (Seria 10) pe care noua echipă FC Bihor Oradea îl dispută pe teren propriu. Suporterii sunt așteptați la stadion, o noutate fiind aceea că biletele pot fi cumpărate și online, de pe platforma eventbook.ro, unde s-au pus în vânzare și abonamentele.

Clubul emite abonamente de sezon, la prețul de 100 lei, dar și abonamente speciale, de tip „membru-suporter”, pentru persoanele care vor să sprijine ceva mai substanțial activitatea noii echipe. Aceste abonamente costă 1.000 lei și se pot cumpăra, de asemenea, și online. 

Prezent la conferința de presă, antrenorul Florin Fărcaș (foto) a spus că a pregătit echipa astfel încât „primul joc de acasă să fie încununat cu o victorie”. Tehnicianul a subliniat, însă, că FC Bihor Oradea are o echipă tânără și, totodată, se confruntă cu una dintre cele mai grele serii. „Suntem catalogați ca cea mai grea și puternică serie din Liga a III-a, cu patru candidate la promovare. Noi trebuie să ne vedem de drumul nostru, să creștem frumos, să practicăm un fotbal plăcut”, a spus antrenorul. 

În roșu și albastru

La aceeași conferință au participat și city-managerul Mihai Jurca, precum și jucătorii Daniel Stan (căpitan), George Cherman și Loren Iovița, aceștia din urmă prezentând echipamentele de joc pe care le vor folosi în acest sezon, realizate de Nike. Echipamentul principal, care va fi folosit în meciurile de acasă, este realizat în culorile clubului, roșu și albastru, fiind purtat la conferință de căpitanul Daniel Stan. Cel pentru deplasare este alb-negru, iar cel de rezervă bleumarin.

=

În deschiderea conferinței, city-managerul Oradiei a anunțat că Judecătoria Oradea a aprobat denumirea clubului FC Bihor Oradea, acceptată la rându-i oficial și de Federația Română de Fotbal. „Din punct de vedere administrativ, lucrurile s-au așezat”, a adăugat Jurca.

Totodată, el a anunțat că restaurantul Marty din Oradea este primul partener privat al echipei, asigurând programul nutrițional al loturilor de Liga a III-a și Liga a IV-a, un aspect important pentru condiția fizică a sportivilor. Numele sponsorului apare, de altfel, pe noile echipamente de joc.

În fine, city-managerul a spus că fundația dezvoltatorului Prima Residence a fost de acord să susțină baza de copii și juniori, adică Academia FC Bihor, cu echipamente și alte dotări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Gata cu mare proiect promis de Bolojan în urmă cu 3 ani?
Nu se mai fac cele 5 blocuri în locul stadionului? Nu vom avea un stadion nou, din faimoasele fonduri europene atrase de municipalitate, în cadrul programului "Ziua și Proiectul" ?!?
Postat 03 Septembrie 2022, 10:00 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON