URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2022, 20:01

Noua echipă FC Bihor s-a reunit la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" în culorile tradiţionale, roşu şi albastru (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de fotbal din Liga a III-a, FC Bihor Oradea, - căci așa se va numi după ce Federaţia Română de Fotbal va ratifica schimbarea de denumire - s-a reunit marţi la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul competiţional 2022-2023.

În total, antrenorul principal Florin Fărcaş a avut la dispoziţie 28 de jucători, plus încă unul venit în probe.

O nouă echipă 

Sunt multe schimbări în lot faţă de sezonul precedent, când echipa a ajuns să dispute semifinala barajului de promovare. Conform tehnicianului Florin Fărcaş, media de vârstă a echipei este în prezent de 20 de ani.

Au venit la reunire portarii Radu Bob, Eduard Nergheş şi Alex Cherman, şi jucătorii de câmp: Răzvan Gunie, Darius Pop, Sebastian Petruş, Sebastian Oşvat, Daniel Stan, Alexandru Popa, David Lupşe, Loren Ioviţă, Raul Clemeniuc, Andrei Gheorghiţă, Mario Balint, Csaba Bozsik, Raul Ardelean, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Ianis Pop, Ionuţ Ban, Andrei Chindlea, Andrei Moga, Marius Hosu, Sergiu Jurj, Constantin Roşu, Andrei Hosu, Andrei Cherman şi Denis Şandro. La aceştia s-a adăugat şi Andrei Mircea Cătană, un tânăr fotbalist de 17 ani, venit în probe de la FC Rapid Bucureşti.

Staff-ul tehnic este alcătuit în continuare din: Florin Farcaş – antrenor principal, Dorin Mihuţ – antrenor secund, Vlad Gheţe – antrenor cu portarii şi Bogdan Guler – preparator fizic.

Multe schimbări

Principalele noutăţi din lotul echipei le reprezintă portarul Eduard Negheş, venit de la Luceafărul Oradea, Ionuţ Ban, venit de la Lotus Băile Felix, Raul Clemeniuc, revenit după împrumutul la Aurul Brad, şi Marius Hosu revenit din Italia.

În rest, ceilalţi tineri jucători incluşi în lot sunt fotbalişti promovaţi de la echipa a doua, care anul trecut a evoluat în Liga a IV-a şi care sunt născuţi în anii 2004, 2005 şi 2006.

La capitolul plecări figurează zece fotbalişti, portarul Andrei Barabaş ajuns la Lotus Băile Felix, Mark Kovacs la Csikszereda Miercurea Ciuc, Florin Chitaş la Minaur Baia Mare, Călin Jurj la Poli Timişoara, Darius Marina la Sportul Şimleu Silvaniei, Daniel Cîrjan la CS Tunari, Cristian Urbanowski plecat în Ungaria, Paul Chiş-Toie, Mihai Ion şi Adrian Popa, jucători care încă nu şi-au găsit o nouă echipă.

Un nume cu greutate

După întâlnirea din vestiar, în care antrenorul Florin Fărcaş le-a comunicat că echipa îşi schimbă numele în FC Bihor, "nume cu greutate şi care responsabilizează", jucătorii au efectuat un prim antrenament de readaptare la efort.

De altfel, în următoarele zile acesta va fi programul în pregătirile echipei, de readaptare la efort, după vacanţă, perioadă în care se vor face şi testările medicale. Apoi, din data de 18 iulie, vor începe antrenamentele de acumulare, tehnico-tactice, care vor fi presărate cu jocurile amicale.

În total, până la începerea sezonului de Liga a III-a, prevăzută pentru data de 27 august, FC Bihor va disputa şapte jocuri de verificare. Astfel: pe 16 iulie cu Crişul Sântandrei, pe 23 iulie cu CSM Satu Mare, pe 27 iulie cu Aurul Brad, pe 30 iulie cu Şoimii Lipova, pe 6 august cu Crişul Chişineu Criş, pe 10 august cu Gloria Lunca Teuz Cermei, pe 13 august cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, iar în 20 august cu o echipă încă nestabilită din Liga a IV-a.

„A fost o întâlnire plăcută. Au fost destul de entuziasmaţi şi jucătorii, ţinând cont că de acum ne numim FC Bihor, pentru că este un brand a fotbalului bihorean. Sunt foarte mulţi jucători tineri, dar dornici de a reîncepe pregătirile, după o pauză destul de lungă şi binemeritată. Eu care am făcut junioratul la FC Bihor şi toată viaţa mea am fost legat de numele acestui club, sunt încântat că reapare FC Bihor, care este un brand în fotbalul românesc şi acest lucru le-am transmis şi jucătorilor. Deocamdată însă avem o echipă tânără, cu care încercăm să ne consolidăm un lot competitiv pentru nivelul Ligii a III-a", a declarat Florin Fărcaş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON