URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2023, 15:32

Cele trei doctorițe de la Spitalul Județean din Oradea s-au bătut pentru un medic arătos, dar „cu laptop nașpa”. Vezi ce pedeapsă riscă!

Cele trei doctorițe de la Spitalul Județean din Oradea s-au bătut pentru un medic arătos, dar „cu laptop nașpa”. Vezi ce pedeapsă riscă! foto: generic, BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele trei tinere doctorițe rezidente care s-au păruit miercuri în secția de Infecțioase II a Spitalului Județean din Oradea au fost convocate joi dimineață în fața managerului unității, care a dispus trimiterea lor la judecata atât a Comisiei de Disciplină, cât și a Comisiei de Etică.

Sămânța de scandal a fost o conversație pornită de la admirația uneia față de un medic, despre care alta a afirmat, însă, că are un „laptop nașpa”, deci nu ar merita să „se combine” cu el.

Vor fi sancționate

Joi dimineață, cele trei doctorițe rezidente care s-au tras de păr și s-au lovit în incinta secției de Infecțioase II, până le-a despărțit șeful secției, dr. Andrei Csep, au fost convocate de managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, pentru a da explicații privind comportamentul lor.

„S-au prezentat azi dimineață, le-am ascultat și apoi am dispus să fie trimise în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică, pentru că au dat dovadă de o conduită contrară codului etic și au încălcat regulile de disciplină”, a declarat BIHOREANULUI dr. Carp.

Potrivit acestuia, cazul va trebui soluționat de fiecare dintre cele două comisii „în maximum două - trei săptămâni”. „Dacă ar fi după mine, s-ar putea lămuri în două zile, cu tot cu audieri, redactarea concluziilor și propunerea sancțiunilor”, afirmă managerul.

În ce privește sancțiunile, dr. Carp spune că acestea pot varia de la aplicarea unor penalități la salariu până, inclusiv, la desfacerea contractelor de muncă.

Între admirație și dispreț

Întrebat despre identitatea celor trei doctorițe, dar și cu privire la motivul conflictului dintre acestea, managerul a afirmat că nu le poate face publice numele, dar a explicat de la ce a pornit păruiala.

„Una dintre doctorițe, să o numim X, a scris pe grupul lor de WhatsApp că-i place de un medic, iar alta, Y, a spus că acesta are „un laptop nașpa”, sugerând să nu „se combine” cu el. A adăugat că dacă X o face, se va purta cu ea ca și cu Z, cu care nu este în relații bune. Așa a aterizat și Z în ceartă”, a relatat dr. Gheorghe Carp. „Nu s-au certat pe vreun pacient...”, a încheiat acesta, ironic.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, cele trei tinere doctoriţe, rezidente în cadrul secţiei de Infecţioase II, conduse de dr. Andrei Csep, s-au luat la păruială în cursul zilei de miercuri. "Una dintre rezidentele implicate este originară din Oltenia, una este din Maramureş, iar una e bihoreancă, din Băiţa, de lângă Nucet. Se pare că incidentul a pornit de la un mesaj trimis de una dintre ele pe grup, iar celelalte două au reacţionat cu agresivitate. S-a ajuns la păruială, până le-a despărţit dr. Csep", a declarat atunci BIHOREANULUI managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ca peste tot
Nu ma mira o astfel de stire, dar totusi se iau niste masuri, de gura presei cred.In TOATE institutiile publice, si nu numai, trebuie starpit acest comportament, nicidecum incurajat, cum fac altii......Pe lângă păruială, cu siguranță au fost și vorbe de duh.Băița e fruncea!Iar pe manageerul Carp nu cred ca-l crede nimemi ca se poate desface contractul de munca...au fost cazuri grave de MALPRAXIS si nu am vazut pe niciunul dintre doctori concediati......nici pe doctora care si-a ingropat pruncul in gradina bunicilor, iar sotul ei a aflat doar cand si-au depus actele pentru casatorie.....
Postat 27 Octombrie 2023, 08:52 de adevarat
România, tara tuturor posibilităților
Gândiți-vă cu ce se ocupă conducerea spitalului și tinerele " doamne" doctor. În loc sa găsească și sancționeze doctorii care au buzunarul halatului lung...ei cheamă duduile la judecata. Din păcate și medicina se face în ziua de azi la FF. Contează sa ne găsim 2-3 cabinete private unde sa lucram și mai facem câte-o greva sa ne crească salariul ca ii super mic. Numa' pe mana ăstora sa nu ajungeți dragilor ca e de jale
Postat 26 Octombrie 2023, 18:25 de Alex07
"Laptop" nașpa???
Io-s tare curios despre ce "laptop" îi vorba... No gândiți-vă că la betejele astea a trebui să merem să ne tămădească. Domne' fereștene!!!
Postat 26 Octombrie 2023, 18:08 de FVG
Trei proaste agresive
Am scris ieri, am intuit perfect in legatura cu motivul pt care s-au batut, si unde, tocmai la locul de munca, in spital! Asta e educatia pe care o au aceste luzare. Nu prea mai ai incredere nici ca pacient intro astfel de individa. Mai mare rusinea!
Postat 26 Octombrie 2023, 16:51 de Riviera
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON