URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2023, 12:00

Câte pensiuni din Bihor nu au autorizație de securitate la incendiu. ISU Crișana: Sunt controlate periodic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tragedia petrecută la Ferma Dacilor, complexul turistic din Prahova unde cel puțin șapte persoane au murit în urma unui incendiu violent, ar trebui să-i facă pe români mai atenți cu privire la locurile unde aleg să înnopteze în vacanțe.

La solicitarea BIHOREANULUI, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana a comunicat că în Bihor o zecime dintre unitățile de cazare nu au autorizație de securitate la incendii.

„În evidențele noastre, sunt 909 unități turistice de cazare în județul Bihor, dintre care 223 dețin autorizație de securitate la incendii, 109 nu dispun de această autorizație, 562 nu necesită sau nu fac obiectul autorizării, 11 sunt parțial autorizate, iar 4 sunt în curs de evaluare”, a declarat lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Condițiile și unitățile care trebuie să se autorizeze sunt prevăzute de HG 571/2016, iar lista unităților din Bihor care dețin autorizație de securitate la incendiu este publică pe site-ul ISU Crișana.

Altfel spus, înainte de a se caza într-o pensiune sau de a merge la un restaurant, bihorenii ori turiștii pot verifica pe site-ul www.isubh.ro dacă respectiva unitate are autorizație eliberată de ISU Crișana. Lista este actualizată periodic, acum fiind publicată cea valabilă în luna octombrie 2023.

Potrivit lui Roșca, pensiunile și hotelurile, la fel ca toate celelalte unități care se supun autorizării din Bihor, sunt controlate periodic de pompierii militari. „Toate unitățile de cazare, la fel ca lăcașurile de cult și alte unități din Bihor, sunt verificate periodic, de-a lungul întregului an”, a precizat reprezentanta ISU Crișana.

Pentru lipsa autorizației și pentru neregulile depistate, ele sunt sancționate de echipele ISU Crișana, cu amenzi sau avertismente.

Lista unităților din Bihor cu autorizație de securitate la incendiu, valabilă până la data de 2 octombrie 2023:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bla-bla-bla.
Dacă o pensiune are autorizație ISU este scutită de la incendii? Una e autorizația și altceva dotările la zi cu echipamente care să limiteze un incendiu la minim. Unde ați văzut la o pensiune "sprinklere" în tavane și/sau senzori de fum în toate încăperile? Bla-bla-bla. ISU autorizează spațiile unde se lucrează cu foc direct, adică bucătăriile și centralele termice de principiu ... nicidecum dotările specifice din zonele de cazare, unde rar vei găsi câte-un stingător rătăcit prin fundul vreunui dulap de haine.
Postat 28 Decembrie 2023, 08:26 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON