URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Februarie 2018, 18:10

Bilanţul ilegalităţilor, la frontiera cu Ungaria: 2.758 de migranţi, 4,3 milioane ţigarete de contrabandă, 1,6 kg de cocaină şi 68 de maşini furate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prezenţa şefului Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au prezentat, joi, raportul de activitate pe 2017.

Poliţiştii au avut de-a face cu de patru ori mai mulţi migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară. De asemenea, aceştia au oprit 68 de maşini furate, au reţinut 1,6 kilograme de cocaină şi 4,3 milioane de ţigarete de contrabandă.

Mai puţini călători

Analiza activităţilor desfăşurate de ITPF Oradea în anul 2017 s-a făcut cu uşile închise, datele fiind făcute publice ulterior, printr-un comunicat de presă.

Şeful ITPF Oradea, chestorul Marin Bondar, a fost cel care a prezentat, în faţa chestorului Buda şi a altor reprezentanţi ai instituţiilor locale, principalele activităţi ale poliţiştilor de frontieră în 2017.

Astfel, anul trecut, punctele de frontieră de pe raza de competenţă a ITPF Oradea, adică din judeţele Bihor şi Arad, au fost tranzitate de 14 milioane de persoane, cu circa 9% mai puţin decât în anul anterior. Scăderea se justifică prin faptul că tot mai multe persoane preferă să călătorească pe calea aerului.

Mai mulţi migranţi

Analiza activităţii ITPF Oradea arată că, anul trecut, numărul migranţilor a crescut semnificativ faţă de 2016, de mai mult de patru ori.

"În 2017, în zona de competenţă a ITPF Oradea au fost depistate 2.758 persoane implicate în migraţia ilegală atât la frontiera verde, cât şi în punctele de trecere a frontierei. Se remarcă o creştere semnificativă a numărului de persoane depistate pe linia migraţiei ilegale pe parcursul anului 2017, comparativ cu anul 2016, când au fost depistate 604 persoane", se arată în informare.

Din numărul total al cetăţenilor străini depistaţi la frontiera verde, peste 83% provin din centrele pentru solicitanţii de azil, iar în ceea ce priveşte cetăţenia, provin din statele generatoare de migranţi din Irak, Siria, Iran, Afganistan, Pakistan, Libia etc.

O parte dintre migranţi s-au deplasat cu taxiuri până aproape de frontieră, iar de acolo au încercat să ajungă în Ungaria pe jos, pe la frontiera verde. Alţii au ajuns în zonă cu maşinile unor călăuze. Poliţiştii de frontieră au depistat, anul trecut, 87 de facilitatori.

Maşini de lux şi droguri

Potrivit informării, în 2017, la nivelul ITPF Oradea, au fost confiscate 4.345.140 ţigarete, fiind înregistrate 10 cazuri de trafic ilicit cu produse din tutun (în care au fost implicate 21 persoane).

De asemenea, tot anul trecut, poliţiştii de frontieră din Bihor şi Arad au depistat şi oprit 68 de autoturisme şi 4 utilaje care erau semnalate ca fiind furate, provenind în special din Italia, Germania şi Franţa. A fost vorba mai ales de autoturisme de lux BMW, Audi şi Mercedes.

În ceea ce priveşte traficul de droguri, în 2017 au fost înregistrate şapte cazuri, fiind întocmite tot atâtea dosare penale. În total au fost descoperite 1.660 de grame de cocaină şi 10,21 grame de heroină. Cazurile au fost preluate de ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate în vederea finalizării cercetărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Fraierii si
fraierii si "neinitiatii" care reprezinta cam 2-3% sunt prinsi sa dati de exemplu. Grosul 07-99% "reusesc" impreuna cu "organul" statului!
Postat 09 Februarie 2018, 08:46 de scortosul
Ii prindem cand vor sa iasa, dar nu si cand vor sa intre ilegal?!
Dupa calcule, daca 83% sunt din centrele de azilanti, inseamna ca inca 469 sunt imigranti ilegali care au intrat ilegal in tara fara a fi depistati la intrare! Iar apoi, ISIS are teritorii in Siria si Irak, nu si in Afganistan si in Pakistan, de ce ar fi si aceste doua tari pe lista celor ce primesc azil?
Postat 08 Februarie 2018, 23:42 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON