URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2024, 10:25

Avertismentul lui Zelenski: „Putin vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie”. Ce prevede pentru Marea Neagră

Avertismentul lui Zelenski: „Putin vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie”. Ce prevede pentru Marea Neagră (sursa foto: Volodimir Zelenski/Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu publicat de revista The Economist și citat de news.ro, că, în ciuda percepțiilor, Rusia pierde teren și are multe pagube pe câmpul de luptă.

Zelenski a spus că armata lui Vladimir Putin nu a reuşit să cucerească niciun oraş mare în 2023, în timp ce Ucraina a reuşit să spargă blocada Rusiei la Marea Neagră şi acum transportă milioane de tone de cereale folosind o nouă rută care merge pe lângă coasta sudică a Ucrainei (şi intră apoi, spre vest, în apele teritoriale ale României - n.r.). „Rezultat uriaş!”, exclamă preşedintele.

Ucraina are nevoie însă de sprijinul Occidentului, pentru că resursele ei se împuținează, iar atenția Statelor Unite ale Americii și a altor țări europene se îndreaptă spre politica internă, fiind an electoral. Zelenski are misiunea de a colecta sprijin pentru Ucraina și nu se ferește de declarații șocante.

Principalul său argument este că, dacă susține Ucraina, Europa se protejează de agresiunea rusă. „Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri, nu pe ai noştri”, a declarat președintele ucrainean.

Dacă Rusiei i se permite să ia copiii ucraineni, „vor lua şi alţi copii”, dacă Rusia încalcă drepturile ucrainenilor, „va încălca drepturile în lume”, iar dacă Ucraina pierde, Putin îşi va apropia războaiele de Occident.

„Putin simte slăbiciunea ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele, îşi simte puterea. Şi vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie”, a avertizat Zelenski. 

El a mai spus că centrul de greutate al războiului se va muta în Crimeea și Marea Neagră.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
piticul cracanat
S-a luat la tranta (atacand propria populatie pe criterii etnice = CRIME DE RAZBOI) cu Rusia crezand ca il apara NATO si alti zmei si balauri. Acum se plange ca un betiv mahmur. Sa ne fie invatatura de minte si sa speram ca iohanis cu i mic nu se crede Napoleon sau Hitler.
Postat 03 Ianuarie 2024, 14:55 de testtest
KP
Poti sa fii de unul singur, ca si tara, intr-o zona geo-politica asa cum se afla Romania ? Daca nu esti cu occidentalii, asta in cazul in care scapi de rusi, ai alternativa rusa cu toate "beneficiile" ei. Vedem ce greu scapa Ucraina, Moldova, Belarus sau Georgia de Rusia. Pe de alta parte vedem diferenta de nivel de trai din occident comparat cu cel din Federatia Rusa, sau celelalte tari aflate in sfera lor de influenta. Asta cu propaganda rusa chiar nu tine in tari ca Romania, Polonia, Bulgaria, tarile din ex-Yugoslavia (exceptie poate Serbia). Noi suntem patiti cu ei. De ce vor rusii sa emigreze in occident si nu se intampla invers, occidentalii sa emigreze in Rusia ? Mai ia o pauza cu propaganda ta idioata.
Postat 03 Ianuarie 2024, 13:06 de Riviera
România de astăzi este o țară ocupată economic, politic și militar ...
... în care deciziile se iau la Washington, Bruxelles, Berlin, Paris, Haga, Luxemburg, etc. Românii sunt completamente colonizați pentru că majoritatea este lipsită de caracter, ignorantă și slugarnică. Sovieticii au fost dați afară din România în urmă cu aproape 60 de ani, au revenit câțiva vreo 6 luni ca să ne facă "revoluția", apoi le-a crăpat tot sistemul și, urmare dizolvării din interior, am ajuns ca țară la cheremul oricăror "Înalte Porți" care păreau să aibă ceva resturi de dat de la masa lor. Astfel că, pentru ceva slipici mai plin de culoare, România a ajuns să o ducă mai bine material, dar să facă numai ce i se dictează chiar dacă nu este constant în interesul ei, de colonie la marginea Europei. Cu toate astea, prea mulți români sunt cei care habar nu au că la nord de noi este un război ruso-american pe spatele majorității ucrainenilor, sau că la sud tot occidentalii sunt cei care ar vrea acum să-i colonizeze și pe sârbi, după ce le-a sfâșiat anterior țara. Treziți-vă ... până nu o să vă facă pe toți gay și o să vă bage-n în cuști transparente și controlate de IA.
Postat 03 Ianuarie 2024, 08:54 de KP
Care e problema rusilor ?
Ii tot auzim pe putin si pe acolitii lui jelind dupa fostul URSS. De fapt ei jelesc dupa vremurile cand jumatate din Europa era la cheremul si ordinele Moscovei. Cam jumatate din intreaga lume era in aceasi pozitie de vasala a Rusiei. Furau, jefuiau ce vroiau, cand vroiau din aceste tari (resurse naturale, alimente, produse ind. de consum,etc). Acum au aliati de circumstatnta, indivizi de aceeasi speta cu ei. Nu e nici o diferenta intre putin si stalin.
Postat 02 Ianuarie 2024, 22:47 de Timi
Sperantele revizionistului Putin
Nenorocitul asta si-a pus toata nadejdea in hungarika si revizionistii ei. LA Washington si Bruxelles se stie asta. Putin mai spera si la China, dar nu e inca foarte sigur de dragostea ei. Iranul il ajuta la fel ca si Coreea de Nord. Cele mai mari democratii din lume si-au dat mana impotriva putredului occident care isi permite sa fie de acord cu drepturile omului, nu cu drepturile dictatorilor asupra supusilor din propriile tari.
Postat 02 Ianuarie 2024, 21:50 de Riviera
KP aka mama Omida
Daca la Oradea nu-ți place , la Vaslui nici atât, nu vrei la Vladivostok sau cum ii zice
Postat 02 Ianuarie 2024, 18:40 de Sandu2100
@piranda
Sa ne aducem aminte de memorandumul de la Budapessta '91 pt neproliferarea armelor nucleare cand rusia, SUA, UK au cerut Ukrainei sa predea ogivele nucleare sovietice cu promisiunea ca cei 3 le vor asigura securitatea. Despre rusia vedem cat au fost de seriosi. Tratatul de la Minsk a fost facut cumva dupa inhatarea crimeei de catre rusia?
Postat 02 Ianuarie 2024, 15:17 de nihil
@nihil
Sa ne amintimde de tratatul de la Minsk ! Ce prevedea (cel putin in mare)? Ce a zis d-na Merkel de acest tratat? El ar fi fost semnat ca sa dea timp Ucrainei sa se inarmeze.
Postat 02 Ianuarie 2024, 15:10 de Piranda
Zelenski
...are perfectă dreptate. O Ucraina victorioasă înseamnă un război mai departe de noi. Invers, nu ne vor ajunge nici 50 de scuturi tip Deveselu. Până nu moare Putin nu se va opri războiul. Până atunci, Ucraina trebuie să reziste.
Postat 02 Ianuarie 2024, 15:06 de georgemarian
@kp
In toate razboiaiele cineva i-a provocat pe atacatori. La tine victima e de vina ca a provocat. Nu conteaza ca nimeni nu a aruncat un kkt inspre rusia inainte sa-i invadeze pe ukrainieni. Ai notiunea de vendeta?
Postat 02 Ianuarie 2024, 14:53 de nihil
Înainte de a ne mânca pe noi și UE ...
... Putin o să facă din Zelensky o simplă scobitoare cu care să pape rușii măsline la icrele de sturion. Poate reușește mardeiașul de naționalități conlocuitoare din Kiev, să convingă pe cineva că rușii au atacat vreodată pe cineva, dacă nu au fost provocați de careva care credea că-i rost de mâncat mai mult în deplasare decât acasă.
Postat 02 Ianuarie 2024, 12:38 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON