URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2023, 16:15

A gătit pentru Lewis Hamilton şi Usain Bolt. Un tânăr de 23 de ani, cu mamă orădeancă și tată grec, a primit cuţitul de aur la „Chefi la cuţite” (FOTO/VIDEO)

A gătit pentru Lewis Hamilton şi Usain Bolt. Un tânăr de 23 de ani, cu mamă orădeancă și tată grec, a primit cuţitul de aur la „Chefi la cuţite” (FOTO/VIDEO) (Sursa foto: A1.ro)
A gătit pentru Lewis Hamilton şi Usain Bolt. Un tânăr de 23 de ani, cu mamă orădeancă și tată grec, a primit cuţitul de aur la „Chefi la cuţite” (FOTO/VIDEO) (Sursa foto: A1.ro)
A gătit pentru Lewis Hamilton şi Usain Bolt. Un tânăr de 23 de ani, cu mamă orădeancă și tată grec, a primit cuţitul de aur la „Chefi la cuţite” (FOTO/VIDEO) (Sursa foto: A1.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Janni Alexandridis, un tânăr în vârstă de 23 de ani a cărui mamă este originară din Oradea, a primit cuţitul de aur din partea lui chef Florin Dumitrescu în cadrul emisiunii-concurs "Chefi la cuţite" de la Antena 1. Concurentul le-a povestit cum s-a făcut remarcat în lumea culinară internaţională şi a gătit inclusiv pentru sportivi celebri - Lewis Hamilton şi Usain Bolt - şi pentru cântăreaţa Selena Gomez.

Crescut în bucătărie

În emisiunea difuzată duminică seară la Antena 1, Janni Alexandridis le-a gătit celor trei chefi un preparat japonez, denumit Tuna Tataki, care conţine salată de varză chinezească, ton şi crumble cu pesmet și susan.

„Trăiesc în Nürnberg împreună cu familia mea. Mama este din Oradea, tata din Salonic (Grecia, n.r.). S-au întâlnit în Germania, mama a lucrat în restaurantul tatălui meu cu specific grecesc. Sunt pasionat de bucătărie de când eram mic. Până la 16 ani curăţam legumele şi făceam sosuri la restaurantul părinţilor mei. De la 16 ani m-am înscris la şcoala de bucătari în Germania, pe care am terminat-o după trei ani”, le-a povestit acesta, în română, celor trei juraţi.

Tânărul a mai spus că în timpul şcolii şi-a făcut o firmă de private cooking, adică a mers ca bucătar invitat în cadrul mai multor evenimente, la început pe gratis, iar apoi remunerat. A lucrat în restaurante din Germania şi Elveţia, inclusiv la unul cu o stea Michelin.


(Sursa foto: A1.ro)

Ce mănâncă Lewis Hamilton

„Sunt pasionat de fine dining și de bucătăria japoneză. Am gătit pentru echipa naţională de fotbal a Germaniei, pentru Usain Bolt în New York, pentru Selena Gomez. Sunt mândru să spun că am gătit și pentru echipa Petronas, din Formula 1, deci inclusiv pentru Lewis Hamilton (...)", a spus Janni la „Chefi la cuțite”.

Întrebat ce mănâncă pilotul de Formula 1, tânărul le-a răspuns că acesta ia șase mese pe zi, porţii mai mici, cu mulţi carbohidraţi şi multă sare, deoarece consumă multe calorii.

În final cei trei chefi i-au spus că preparatul său este unul simplu, dar gătit perfect şi gustos. Cu toţii i-au oferit câte un cuţit, dar chef Florin Dumitrescu i-a dăruit cuţitul de aur, cel care îi asigură un loc în echipa juratului, fără a mai trece prin alte probe.

„I-am dat cuţitul de aur tocmai pentru că mi-a oferit siguranţa că poate. Este capabil şi se poate descurca în situaţiile de criză de la probele individuale, având experienţa celuialt show de televiziune din Germania (n.r. tânărul le-a spus că a concurat și la Taste, un show culinar unde trebuie să gătească preparate pe o lingură de lemn)", a spus Dumitrescu.

Acesta i-a mai transmis și că îi este predestinat să câștige și că are deja experiență. „O să fie foarte greu. Dar eu vreau să câştig, întotdeauna am pornit cu acest gând în viaţă. Muncesc în fiecare zi pentru asta. Sunt tânăr, dar ştiu foarte bine ce vreau”, a mai spus Janni Alexandridis.

Emisiunea „Chefi la cuțite” se află la cel de-al 12-lea sezon. În cadrul acesteia, concurenții trebuie să gătească și să treacă prin anumite probe eliminatorii, iar câștigătorul sezonului este premiat cu 30.000 de euro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON