URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2013, 07:31

Taxată pentru omenie: O orădeancă a fost amendată de controlorii OTL pentru că le-a spus... să nu certe o fetiţă

Taxată pentru omenie: O orădeancă a fost amendată de controlorii OTL pentru că le-a spus... să nu certe o fetiţă BUNĂ DE PLATĂ. Aurica Roşu (foto) s-a trezit taxată cu o amendă de 300 lei pentru că le-a spus controlorilor OTL să vorbească mai frumos cu o adolescentă care plângea în hohote. Deşi se ştie nevinovată, a plătit amenda, căci în 48 de ore cuantumul acesteia se înjumătăţeşte
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Despre controlorii OTL ştie toată lumea că nu sunt tocmai eleganţi şi oneşti în activitatea lor. Nu degeaba doi dintre ei au fost daţi afară anul trecut, după abateri repetate, iar alţi opt au fost prinşi în primăvară că cereau şpăgi de la călătorii prinşi fără bilet.

Excesul de zel al acestora a atins, însă, noi culmi. O orădeancă a fost forţată, recent, să coboare din tramvai şi apoi amendată pentru simplul fapt că le-a atras atenţia controlorilor să vorbească mai frumos cu o adolescentă pe care o prinseseră fără bilet şi o făcuseră să plângă în staţie...

Scoasă din tramvai

Pe 27 iunie, Aurica Roşu mergea cu tramvaiul 1 la serviciu spre Rogerius. Erau ultimele ei zile la lucru, căci, bolnavă fiind, între timp s-a pensionat. În apropiere de Piaţa Decebal, ea şi o vecină au zărit trei controlori OTL care discutau cu o fetiţă ce plângea în hohote pe bancă. "Mi-am dat seama că au prins-o fără bilet. După cum gesticulau mi-am dat seama şi că o certau. În staţie m-am dus la uşa tramvaiului şi i-am spus femeii controlor: «Doamnă, vorbiţi mai frumos!» Mi-a zis: «Ce te bagi?». Eu i-am răspuns doar că nu procedează bine...", povesteşte orădeanca.

Atât Aurica Roşu cât şi Laura Dudaş, vecina care o însoţea, susţin că în secunda următoare controloarea i-a spus colegului să o legitimeze pe "răzvrătită", chiar dacă aceasta era în tramvai şi el în staţie. "I-am arătat abonamentul, care era în aceeaşi folie cu buletinul. Când au văzut că-l am, mi-au smuls folia din mână cu buletin cu tot, forţându-mă practic să cobor", spune Aurica. Nervoasă, controloarea i-a dat indicaţii colegului ei să-i facă proces verbal femeii, care rămăsese singură, căci, grăbită la muncă, vecina ei şi-a continuat călătoria.

"Obstrucţionare în serviciu"

Ascultător, colegul, pe numele lui Fazakas Andras, a început să-i ia datele orădencei, deşi, susţine aceasta, nici unul dintre controlori nu s-a legitimat şi nici nu purtau ecusoanele la gât. În fine, controlorul a scris pe un proces verbal de contravenţie că Aurica Roşu "a jignit personalul OTL din tramvai; obstrucţionare în serviciu!". Suma? Nici mai mult nici mai puţin de 300 lei.

Evident, orădeanca a refuzat să semneze actul, pe care de altfel era trecut faptul că nu există martori, deşi fetiţa se afla în continuare pe bancă. Grăbită să ajungă la serviciu, orădeanca şi-a recuperat buletinul şi a plecat. A doua zi, însă, s-a şi înfiinţat la punctul OTL din strada Duiliu Zamfirescu pentru a depune reclamaţie împotriva echipei de controlori care au taxat-o, deşi pe femeia care a condus "operaţiunea" nici acum nu ştie cum o cheamă. Cum timp de câteva zile n-a primit niciun răspuns, a sunat ea la societatea de transport, unde responsabila de relaţiile cu publicul i-a transmis că, odată întocmit, procesul verbal poate fi anulat doar în instanţă, dar că reclamaţia ei va fi analizată.

La începutul săptămânii trecute, întoarsă din concediu, Aurica şi-a găsit amenda acasă. Aşa a descoperit că, într-adevăr, printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2009, controlorii, ca agenţi constatatori împuterniciţi de primar, pot să dea amenzi inclusiv pentru "comportarea în mod necivilizat în raport cu personalul OTL şi cu ceilalţi călători". Cine stabileşte conduita nepotrivită? Tot ei!

Pe procedură...

Varianta prezentată de controlori şefilor lor este una total diferită: fetiţa plângea pentru că o certase tatăl ei la telefon, Aurica Roşu i-a jignit teribil şi, evident, controlul s-a desfăşurat în condiţii regulamentare. "Controlorii spun că doamna le-a adresat cuvinte pe care nu doresc să le reproduc, că aveau legitimaţiile la vedere şi că dânsa le-a dat actele pentru legitimare", spune Vasile Labanc, şeful Departamentului Comercial al OTL.

"Am aflat de curând de această situaţie şi am început o anchetă internă. Voi încerca să programez o înfăţişare între doamna Roşu, martora dânsei şi controlori. Dacă se va dovedi că nu au acţionat conform regulamentului, vor fi pedepsiţi", spune Labanc, adăugând, însă, că amenda, odată emisă, poate fi anulată doar de instanţă. Ce spune în schimb fetiţa care a fost acolo şi a văzut totul nu se ştie, căci până la urmă oamenii OTL n-au amendat-o, aşadar nu există datele ei de identificare.

Între timp, cum e pensionară, Aurica a socotit că e mai bine să-şi plătească amenda, căci în 48 de ore cuantumul ei era redus la 125 lei. "Un avocat mi-a spus că aş avea şanse să câştig un proces, dar nu ştiu dacă să mă înham la aşa ceva...". Deşi crede în continuare că a intervenit corect în apărarea unei minore, Aurica s-a trezit taxată ca fiind "omul rău". "Măcar să trag un semnal de alarmă pentru alţii să ştie să nu se bage!". Din păcate, a învăţat pe pielea ei că aşa e mai bine...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
Pentru \
Sunt Roscata ,sunt din Moldova ,si ma bucura acest lucru,deoarece acolo se invata limba romana,dar vad ca tu stai foarte prost la acest capitol. Eu am dovezi si martori ca nu am fost agresata de nimeni,dar sunt calomniata de tine (cu dovezi clare).Nu e nici o problema,dar tine minte :Pe mine sa ma iubeasca DUMNEZEU ,in rest nimeni.Dumnezeu te iubeste ,dar te si loveste.Dumnezeu pentru mine e totul,nu TU. Si inca ceva: cine nu are dusmani,nu valoreaza nici doi bani!!!
Postat 10 August 2013, 15:15 de Roscata
javre iudemeriste
javre iudemeriste............ rusine, gunoiule ! huu..........
Postat 09 August 2013, 14:08 de @:))))))
cum traiesc unii cu 600 lei pe luna , simplu FURA in loc sa iasa in STRAZI !!
cum traiesc unii cu 600 lei pe luna , simplu FURA in loc sa iasa in STRAZI !! FURATi atunci nu urlati ca altii FURA :)) !!
Postat 09 August 2013, 12:49 de :)))))
Vai,vai...
Seful lor este Vasile Loboncz..in aceleasi 8 ore de lucru la otele este si salariat la romtelecom -PRO SOLUTION,cica face contracte si are 6000 lei pe luna-60 mil vechi..Cum se poate sa fii in 2 locuri deodata?Activistul udemerist nu se mai satura de bani,rusine politrucului Lotzi...Alo ITM-UL SE AUDE?GARDA FINANCIARA?Dl CSUSI?AUUDE CINEVA?????
Postat 09 August 2013, 09:21 de ion maciuca
Afara cu ciuzii !
star, ai si tu dreptate. cati tzigani composteaza bilet, vede toata lumea.
Postat 09 August 2013, 07:42 de Oradean
Afara cu ciuzii !
lepre iudemeriste..... cate tampenii mai trebuie sa faca iudemeristul numit politic, fara concurs la conducerea acestei unitati plus indivizii astia care numai controlori nu se pot numi ?????? BOLOVANE, se aude, r'ati ai dreq legati unul de altul ?????????? @walk, ai dreptate frate !
Postat 09 August 2013, 07:29 de Oradean
am patit la fel
am patit la fel: am perforat fara sa vreau biletul de doua ori pt ca prima data nu se vedea data si nu m-am gandit ca daca introduc din nou biletul inca o data in acelasi timp vor spune ca de fapt nu am avut bilet, trecand peste asta mi-a venit in ajutor o colega care mi-a zis sa ii las sa imi dea proces verbal, cand au auzit-o au scris in proces de fata cu noi ca i-am amenintat si ca le-am vorbit urat si ca vor trece amenda de 500 lei pt toate astea, nimic nu era adevarat dar cum puteam ca noi 2 femei sa le spuneam lor ceva care erau mult mai mari ca noi fizic si in plus erau vreao 4 controlori, din pacate nedreptati fac in fiecare zi, fara sa se stie pt ca nimeni nu le face reclamatie pt ca le este frica de ei, in plus nu pot da vina pe toti controlorii unii dintre ei sunt chiar cu bun simt, dar anumiti si cred eu cam aceasi le strica reputatia meseriei.
Postat 08 August 2013, 22:59 de ioana
Un punct de vedere
Faţă de alte oraşe, in Oradea se circulă civilizat , mai ales de cănd este director dl. Csuzi . Dacă se comit abuzuri acestea se datorează acelor colaboratori sau firme de servicii cu care OTL are contracte impuse de Consiliul Municipal . Tot Consiliul Municipal aprobă si regulamentul OTL precum si tarifele, taxele si impozitele locale, nu domnul primar si nici directorii de regii sau companii locale, . Dacă sunteti nemultumiti , cereti socoteală acestora .
Postat 08 August 2013, 21:56 de Oradean
pt walk
AI DREPTATE ! nenorocitul asta iudemerist umple cu comentarii imbecile asa cum imbecil e si el ca sa-ti acopere constatarea adevarata.
Postat 08 August 2013, 21:32 de Oradean
dupa chipul si asemanarea lui ciuzi...
asa-s si controlorii... cum e turcu' asa si pistolu'. cand il dai afara BOLOVANE ?????????????
Postat 08 August 2013, 21:27 de Oradean
SACUL si omul
valoare unui OM este estimata precum un SAC , cu cat sacul rezista in timp cu atat valoarea lui creste, cu cat sacul il pui jos de mai multe ori ca risti sa se rupa cu atat stresul creste, excat asa este si omul , daca nu esti REZISTENT la greutatea ta ce rost are sa te opresti sa stai si iar sa o iei de la capat, AVETI GRIJA de COPII ca se molipsesc !!! NU TI face nimeni nimic pentru ca fata ta ii sperie sau nu o vede , atentie !! TU DECIZI cand sa cuceresti sau cand sa respingi, nu altii. Ma apuca rasul cand merg la restaurant sa vedeti cum CURGE BURTA mai ales la un BARBAT ( la femeie de o scuza daca a nascut), se sparge ficatul in el daca trebuie sa te duca pe umeri in caz de pericol :)) Romanul nu mai valoreza nici cat un SAC , de ce nu ? UITATI de OTL, UITATI de masina si fiti doar OAMENI , nu traiti in INCHISOARE !!!!
Postat 08 August 2013, 21:26 de sacul
:)))) nu stiti voi ce inseamna calitatea si viata , desfru nu face parte din ea.
nu as circula cu OTL si daca ar trebui sa ma duc dintr un capat in altul al orasului, plin de BOLNAVI, boli si boli :))) oradeni mai rau ca la INCHISOARE traiesc cu modul lor de mentalitate , UN BATRAN este un focar de BOLI , batrani si copii impreuna sunt genocid mai ales adca nu fac copii miscare !!Ca sa elimine toxinele asimilate in organism :))) la 6 dimineata ma trezesc si pe jos merg in oprice capat al orasului, e asa de frumos ca nu aveti HABAR !!!TOT oarasul e la discretia ta, nu se compara !! in rest cand e aglomeratie nu iesi ca nu are rost. L unu dimineata sa vedeti voi ce frumos e ORASUL :))) o liniste de CIMITIR , asta ve ORADEA, exact ca in UNGARIA ! NU auzi o voce , nici pe tearasa , o liniste de CIMITIR, film de surzi :)))
Postat 08 August 2013, 21:06 de :)))))
@WALK
asa trebuie sa gandesca un roman A, B, C D, e ...Z dar sa nu se lase, sa se diostreze si sa puna pe jar taoti infractori , la fel fac si ei, nu doar ii favorizeaza ii si instiga :))) CINE merege cu OTL ca Oadea ea asa de mica !! Din centru pana in rogeriu faci o plimbare de nici 15 minute :)))) din centru pana in Iosia ia 15 minute la plimabre, cu bagaje TAXI !! NU merti sa scoti masian din parcare :))) NUMAI ROMANI sunt avari si nu dau nimic pe ei,. SANATEA nu o obtii stand pe KUUUR toata ziua !! Sau te duci la sala sa faci un pont la negru :)).NU traiesti din FITE :))) SANGELE nu se curata cu masina ci multa placere si plimbare
Postat 08 August 2013, 20:46 de faci plimbari
otl
dl. director de ce circula fara bilete romi pe tramvaiele si autobuzele?,. codul penal art.264, favorizarea infractorului se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 7 ani
Postat 08 August 2013, 19:13 de walk
control
controlorii pot sa ceara biletul numai pe tramvai sau autobus si numai daca au legitimatile la vedere, daca nu prezinta legitimatia se pot face poze sau inregistrari cu telefonul mobil si pus pe internet sau sunati la 112,
Postat 08 August 2013, 18:59 de star
OTL....
ALOOOOOO OTL!!!! SE AUUUUUDE!!! DAR PE TIGANII CARE URCA IN GRUPURI CU PURADEIII SI CALATORESC FARA NIVCI O GRIJA NICI BILET NICI ABONAMENT??? OARE PANA CAND??? TOT CETATEANUL CORECT SI CINSTIT E AMENDAT SI PEDEPSITI VAI DE VOI >>>>>>
Postat 08 August 2013, 15:12 de DANA
nu va faceti griji inutil ca barfa nu tine loc de procedura !!
nu aveti decat sa urmariti sa i vedeti adca folosesc limbaj obscen sau fizic obscen si fara mila dosar penal :))) ce atat tam-tam, in rest trebuie sa i respectam ca sunt si ei oamenii,nu ma interesaeza ca e OTL ca sunt si \"CRESTINI\" mizerabili si care te ar fura/viola/talhari daca le ai permite , nu va faceti griji inutil ca barfa nu tine loc de procedura !! ma faceti sa rad la vot mergeti acum suportati consecintele !! La mici si bere gratis mergeti, la evenimente unde tuna de evaziune iar mergeti, ce nu va place cine sunteti, ce vreti sa primiti decat ce dati ?!!Fiecare plange de ce l doare nu de DREPTATE si multa lasitate.
Postat 08 August 2013, 14:32 de :)))
fiecare cu ce are ! oricum e cumplit sa vezi o minora cu lacrimi
norocul ei de om cumsecade dar si pedepsita ca un cetatean iresponsabil , ca eu cand fac atac de panica imi curge mucii, ma besesc asa e sistemul de autoaparare si ii scot pe toti la distanta , devin fara sa vreau o bomba nucleara si tai respiratia :))) pastrati distanta ca nu fac fata , am o fobie la inghesuiala sau orice nu ma lasa sa fiu liber. Nu degeaba suntem cum suntem fiecare unii vor btaie altii distanta si uite asa ne ducem viata. minora a plans dar alti fac si mai rau pot sa lovesca , pot sa tipe, pot si pot asta e filmul.
Postat 08 August 2013, 14:25 de bomba nucleara
nesimtire
Stimata Domana, eu va inteleg perfect. intr-o dimineata ma grabeam la servici si am coborat la gara din tramvaiul 1 R. in acest tramvai nu erau controlori, dar se pregateau sa urce in statia gara. cum va spuneam eu am coborat si ma grabeam sa ajung autobusul. coborata din tramvai, au venit controlorii la mine sa ma legitimez, el nu avea legitimatia in mana, deci nu stiu cine era. evident ca din vedere il stiam ca e controlor, pt ca la ce fete de oameni buni si onesti prezinta ii recunosti. si i-am spus ca nu ma aflu in nici un mijloc de transport, ca sunt jos din tramvai, ca el nu are nici un act sa se legitimeze nu ii prezint nici eu nimic. m-a facut NESIMTITA. am uitat sa mentionez ca tot ceea ce i-am spus eu i-am spus-o tare sa ma auda toata lumea din statia de tramvai, el cand m-a facut nesimtita a spus-o incet sa il aud doar eu. am avut noroc ca mai erau oameni cu suflet pe acolo si un barbat si o femeie au sarit in apararea mea. dupa toata povestea asta am scris otl-ului povestea mea si ..... nu am rezolvat nimic. de ce? pentru ca evident ca controlorul a avut dreptate ca eu trebuia sa ma legitimez cu abonametul ca am eram in statia de tramvai. si limbajul controlorului sa il scuz pentru ca asa sunt ei. Stiti vorba aia eram singura impotriva cuvantului otl-ului. Nimeni nu iti sare in ajutor cand e sa faci plangere impotriva lor!!! Si asa ii facuta legea lor ca ei au dreptate. Daca vreodata in viata am sa vad ca vreun controlor ii batut sau batjocorit sa stiti ca am sa ma simt poate putin razbunata, ca de concediat nu ii concediaza pe pretextul ca nu au pe cine sa puna il locul lor.
Postat 08 August 2013, 14:12 de edina
ALOOO
ALOOOO.....toata lumea stie ca cei de la O.T.L sunt bagati pe pile si au spate, orice reclamatie ai face, zero sanctiuni !!!!! Controlorii de la O.T.L nu stiu daca au 8 clase, niste oameni veniti din provincie care sunt niste analfabeti ca nu stiu complecta o amenda bine! Iar daca amenda nu a fost complectata bine se anuleaza iar pararea mea mai bine a-ti da-o in judecata pentru ca o sa castigati!
Postat 08 August 2013, 14:09 de SErgiu
impuscati va pe rand si lasti ne in pace !
REGULAMENTUL OTL nu inlocuieste lege deci e abuz conform codului penal asupra unei minore !! judecatoria sa si faca jobul cu tota prostimea care are job si habar are de atributi decat de abuzri continuate"stii tu cine sunt eu ?" Si vrei sa spui ca politia ma perchezitionaea fara mandat ca detin ce o limba :))) limba avem toti mai putin pumnul in gura ! si atunci cretini instiga la utraj si bataie a unor politisti :)) dreak le mai intelege pe toate !!!! MURIM DE FOAME vrem alimente , suntem satui de BIRURI si prostime , mai dati ne in gura ca sa putem muncii cu spor !
Postat 08 August 2013, 14:03 de huuuuuuuuu
Aşa scrie la regulament, ca toti consilierii oradeni si intreg prefectul sunt niste cretini platiti
Dar cine a aprobat regulamentul OTL care se interpune cu atribuţiile exprese ale poliţiei (L61) decit un grup de consilieri locali ai PSD, PNL, UDMR si PD, la cererea primarului-pedeapsa si care e institutia care legalizeaza hotaririle in afara celei a prefectului invizibil?
Postat 08 August 2013, 12:45 de Care
Căţeaua Bolojan lasă dâre de progenituri !?!
Se leagă şi tembelii ăştia de copii, femei bolnave sau de pensionari. S-ar putea să dea şi peste vreunul care numai pe dinanfară arată că ar fi bleg şi care în realitate e iute la mânie, dar şi dă vîrtos cu pumnii şi picioarele, mai ales dacă e sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor care se transportă mai nou numai cu tramvaiele, ca să evite DIICOT-ul care nu ştie decât mersul cu girofarul.
Postat 08 August 2013, 12:38 de Hope
@ana e plina lumea de analfabeti si fiica ta e una din ele :)
cum sa nu rad :)) nu putea avea mai multe decat ea le putea urca in rest TAXI !!! Ce analfabeta, extraordinar , deloc civilizata si la FACULTATE, extrordinar !!n IA taxiul / sunati un prieten daca ai bagaje multe, la mintea incuiatilor !!
Postat 08 August 2013, 12:08 de :))))))))))))))))
gunoaie ordinare!!!!!
imi permit sa-i numesc asa deoarece pe fiica mea au amendat-o pe motiv ca a compostat numai un singur bilet si avea bagaje multe. da, avea bagaje deoarece venea de la facultate in vacanta, dar unde s-a pomenit sa iai bilet pentru bagaj? ea fiind singura, simtita, ei cu limbajul lor vulgar si nemaipomenit de obraznic ,saraca a platit amenda pe loc, chiar daca s-a simtit nedreptatita. SA LE FIE RUSINE !!!!!!!! ar trebui sa fie controlati si alesi doar persoane cu bun simt nu toti neispravitii care fac pe grozavii.
Postat 08 August 2013, 11:12 de ana
niste gunoaie
Niste gunoaie fara caracter , astia sunt controlorii de la OTL , sa le fie rusine pentru ca nu au bun simt si nu stiu cum sa se comporte cu cetatenii.
Postat 08 August 2013, 10:56 de rad
in final cine e pagubit cel care munceste sau cel care FURA ?
niste bufoni, niste circari, niste vai de capul lor se faca ca sunt cetateani de ONOARE ai ORADIEI dar ei sunt niste mercenari deghizati si platiti sa va ucida,mistoo ORAS !! trebuie fiecare sa relatam on line ce vede si de ce vedem anumite fapte penale in public si sa termina cu acesta demagogie si JUSTITIA sa traga la raspundere pe cei care ne UCID premeditat. SE fac n promovari despre X si Y si pe ei ii doare undeva de MINORI , nu de adulti, DE VIITORUL tari !!! Mai de valoare este un minor decat un jexg de MINISTRU coupt :))si pregatit sa va ucida , sa nu uitati asta niciodata ! TREBUIE sa starpim orice jex corupt din sistem .NU mi trebuie bani sa vad ce se intampla in jurul meu :)).
Postat 08 August 2013, 10:38 de :))))))))))))))))
:)))))
cetateanul nu este obligat sa faca sesizare cat timp a platit camere de vedere !!! de ce irosim timpul si birocratia daca platim si platim ce ? sunt expusi la risuri fara logica am sta mai mult de 10 minute sa vad daca apare cineva, NIMIC !!!! PUTEA sa aiba un cutit in mana , putea sa si taie venele :))) si NIMIC !!!! NO pe naiba !!! SE FURA si mai grav CEI care au jurat ne UCID !!
Postat 08 August 2013, 10:12 de :)))
NU este grav ca omul e bolnav este grav ca suntem mintiti si mintiti + inselaciune pe banul public !
am rispit atataia banii, atatia ani si am crezut in cei pe care meia ii promoveaza sa nu uitati ca nimic nu este intamplator in viata , orbi nu vad advarul nu se suporta nici pe ei, ce rol ai tu in societatea daca esti un ORB ? un AROGANT, UN INFUMURAT si stai cu picioarele pe pamant , ce rol ai de a instiga si instiga si te consideri CINEVA !! UNDE sunt camerele de vedere instalate de POLITIE si de ce nu ati vazut barbatul care se mastura ? DE CE nu ati scris nimic de el ca reper vis a vis de un muzeu si Sanepid si o statuie maghiara DUMINICA , avea o bicicleta , e foarte usor de verificat daca sunt acele camere instalate !!! Multumesc lui D-zeu ca vad ce se intampla in jurul meu . NU este grav ca omul e bolnav este grav ca suntem mintiti si mintiti + inselaciune pe banul public !!!
Postat 08 August 2013, 10:07 de NU este grav ca omul
e sufcienta TENTATIVA !!
nici un functionar nu se gandeste si la fapte penale,mai mult le incurajeaza si intretine, ce sa faca copii cand unul vine si se masturbeaza in PUBLIC !!! mai ales fetite, ca nu degaeab se iau controlori de MINORE !!! SOS ORADEA ca va violeaza FETELE, e sufcienta TENTATIVA !! PLIN de jeguri, plin de mizerii sociale , de ce ? De ce nu cereti interdictie in judet anumitor categorii care sunt un real pericol social ? La inchisoare pe toti nu i putem tine, de ce nu va implicati magarilor , o sa va violeze MINORII !!
Postat 08 August 2013, 09:59 de e sufcienta TENTATIV
Din interior OTL
Controloarea OTL, zgripturoaica roscat aprins e de prin zona Moldovei venita aici in Ardeal. Din cate se cunosc, ea a mai fost odata snopita in bataie si bagata in spital de unul dintre calatori, probabil satul de urletele si obraznicia controloarei OTL. Tanti roscata.. aviz, ca poa te-o mai plezni unu tare bine..
Postat 08 August 2013, 09:57 de Fost angajat
alllooooo CORUPTIA in Romania mai DOMESTE !!
inselaciune , politia sa se autosesizez , sau furt !!! Te obliga sa ajungi in instanta ata este sistemul, trebuie sa stam in case sa asitam la abuzuri si violente asupra copiilo, nu se autosesizeaza nimeni la ce fac cei din OTL , alllooooo CORUPTIA in Romania mai DOMESTE !! NU suntem educati si sustinem PROSTIA cu bani multi, nici mie ca OM nu mi se pare corect ca cei din justitie sa muncesca ca unii sunt analfabeti !!
Postat 08 August 2013, 09:51 de sesizare din oficiu
lady with red hair
Aurica Rosu, ce nume predestinat. Precis controloarea e acea doamna cu par rosu pe care o recunosti de pe...Luna! Dar as mai spune ceva! Unul dintre controlori(care se da si drept "pastor" in timpul liber)a participat la Mitingul(zic eu extremist)pentru asa zisa regiune Partium(in pozele publicate chiar de bihoreanul este individul cu ochelari care sprijina o pancarta!). OK, cand nu este la serviciu in principiu poate sa faca ce vrea! Totusi, OTL-ul fiind in subordinea CLO si subventionat practic de noi toti parca nu-mi place sa stiu ca el, individul care demonstreaza impotriva Romaniei practic, este platit si din banii mei!
Postat 08 August 2013, 09:39 de TDS
Nesimtire
Pe ce chestie a fost amendata femeia? Controlorii sunt jandarmi, politisti? Din pacate Controlorii OTL se unfla in pene doar cand e vorba de copii, pensionari etc.... Nu stiu cum se poate dar eu in continuare vad rromi circuland gratis in tramvaie cu bagaje uriase, murdare, lemn, fier si ce mai aduna ei de peste tot. Astept sa vad in presa ca odata ii amendeaza si pe acestia.
Postat 08 August 2013, 09:16 de Ion
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita!
Si ne mai miram cand oamenii sunt agresati sau chiar omorati si nimeni nu intervine in apararea lor.Cum sa intervii cand persoanele platite din banii nostri au un comportament abuziv? Ce faci Csuzi cu necivilizatii din subordine? Sper ca o sa le tai din salariu pentru comportamentul abuziv si nedemn pentru un oras aflat la granita cu asa zi-sa lume civilizata.Cetatenii acestui oras asteapta un raspuns din parte conducerii OTL, mai ales ca angajatii de la OTL nu se afla la prima abatere de acest fel
Postat 08 August 2013, 09:11 de Piroska
De toata jena
Toata stima pentru doamna in cauza ca a luat apararea, putini oradeni mai fac asa ceva. Dar ce facem cu tiganii sau rromi din mijloacele de transport care nu au bilet sau abonament? Pe mine OTL-ul ma amendeaza dar pentru ei nu se i-a nici o masura? Nu m-i se pare normal ca eu in tara mea sa fiu Discriminat , eu sa platesc bilet si abonament si ei sa aiba transport gratuit in Oradea, pe banii mei etnia rroma sa rada de mine?!
Postat 08 August 2013, 09:05 de pmarin
abuz
cetateanul de rind este amendat si daca are bilet,dar acesti controlori de ce nu amendeaza nici odata o anumita etnie detestata care se plimba fara bilete pe tramvai si se comporta in mod necivilizat cu ceilalti calatori
Postat 08 August 2013, 08:18 de radar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON