URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2013, 17:59

Poliţia a început o anchetă în falimentul "peste noapte" al Agenţiei Avenara Tours. Turiştii ar putea fi aduşi acasă pe cheltuiala firmei de transport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii antifraudă au început, joi, o anchetă privind falimentul declarat peste noapte de agenţia Avenara Tours, care a lăsat zeci de turişti români în Grecia sau Bulgaria fără transport şi chiar sub cerul liber, după ce cazările le-au expirat.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a fraudelor s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări la respectiva agenţie de turism şi au luat totodată legătura cu turiştii", a declarat BIHOREANULUI subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Aduşi acasă

Cum se ştie, zeci de turişti care şi-au comandat vacanţa la această agenţie, între care o parte în Grecia, în Corfu, şi altă parte în Bulgaria, au aflat, joi, că nu mai au cu ce să se întoarcă din concedii. Deşi agenţia de turism a acumulat datorii vechi de câteva luni la Scorţe Trans, reprezentanţii firmei de transport iau în calcul să mergă după turiştii rămaşi prin străinătate pe cheltuiala proprie.

"În principiu, 80% vom merge după turiştii din Bulgaria, iar după cei din Grecia - 70%. O să rezolvăm această problemă, nu vrem ca firma noastră să fie mâzgălită de nişte oameni neserioşi, în care am avut încredere. Am crezut că putem lucra omeneşte cu ei, dar nu a fost aşa. Am luat deja legătura cu un avocat, avem multe probleme de rezolvat", a precizat Florin Scorţe, coordonator de transport şi totodată unul dintre proprietarii firmei Scorţe Trans.

Faliment rapid

Agenţia Avenara, care avea sediul pe bulevardul Magheru din Oradea, a închis uşa joi dimineaţă, afişând în vitrine o hârtie, în care anunţa, sec, că "începând din 28.08.2013, SC Avenara Tours a intrat în insolvenţă". "De acum înainte vă rog să contactaţi lichidatorul judiciar. Ne cerem scuze pentru problemele create". Din vitrine au fost luate broşurile publicitare, iar pe birouri se mai pot vedea doar elemente de birotică.

Contactat de BIHOREANUL, lichidatorul judiciar indicat în anunţ, Nicuşor Avramescu, a precizat că nu a fost încă desemnat de instanţă să gestioneze acest caz. El a menţionat totuşi că agenţia a cerut să intre direct în faliment ca urmare a situaţiei financiare precare, dar că aceasta are asigurare, inclusiv pentru repatrieri.

Lichidatorul a dat asigurări că, în urma unei discuţii cu hotelul din Grecia, cel puţin cele 15 persoane rămase în vacanţă aici vor fi aduse în ţară şi a spus că toţi cei care au de încasat sume de la agenţia falimentară, fie că e vorba de turişti care au plătit avansuri pentru excursii, fie că e vorba de alte firme care au bani de încasat, trebuie să se înscrie la masa credală.
Joi, pe la sediul din bulevardul Magheru al Avenara au trecut mai mulţi orădeni care aveau contractate vacanţe în destinaţii ca Tunisia sau chiar Mexic. Cu toţii erau nedumeriţi şi şocaţi de falimentul companiei. "Ne-au înşelat cu bună credinţă. Dacă ştiau că intră în faliment, trebuiau să nu ne ia banii de excursii", a spus o orădeancă.

Citiţi pe această temă şi articolul "Zeci de turişti orădeni, blocaţi în străinătate, după ce agenţia de turism prin care au mers a dat faliment!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pretul mic, necazuri mari
Da, este caz sigur de inselaciune. Agentia stia ca va ajunge la faliment, dar a continuat pana in ultima clipa sa faca incasari, atat pe destinatia Corfu, cat si pe alte destinatii. Iar transportul la intoarcere trebuia sa si-l asume, nu sa-i lase de izbeliste.. Insa in toata povestea asta, vina o are si turistul, care se perinda pe la toate agentiile dupa sejurul cel mai ieftin. Sa fim seriosi, ce calitate poti sa ai la 300 Euro /pers (din ce am citit , chiar inainte de ultima plecare, pachetul turistic l-au coborat la 180 E/pers.). : cazare Hotel 3* + masa - demipensiune + transport autocar (1500 km). Pret mic = reclamatii multe, iar calitatea intotdeauna are un pret.
Postat 09 Septembrie 2013, 10:18 de Roberta Iancu
:)))))
dupa lege daca mai raman bani oricum fac un anunt public orice creanta se prescrie in trei ani :)
Postat 29 August 2013, 21:36 de :)
:)))))
In cazul in care societatea intra in insolventa , se intocmeste un tabel al creditorilor care va contine toate sumele datorate de debitor. Procedura de inscriere la masa credala presupune achitarea unei taxe de 120 RON si transmiterea cerererii de inscriere la masa credala. Sumele sunt achitate creditorilor in in urmatoarea ordine: 1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile legii; 2. creantele izvorate din raportul de munca; 3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupadeschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii; 4. creantele bugetare; 5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta; 6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorul-sindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica; 7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii; 8. alte creante chirografare; 9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta: a) credintele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic; b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.
Postat 29 August 2013, 21:26 de :)
:)))))
contactati lichidatorul..solicitati s ava transmita notificarea, intrebati care este termenul limita de depunere a cerrerilor de inscrire la masa credala. Mergeti al tribunal si depuneti cererea in 2 exemplare impreuna cu taxa in valare de 120 ROn plus timbru judiciar de 0,3 lei
Postat 29 August 2013, 21:22 de :)
Talharie cu acte.
Chestia asta cu INSOLVENTA in rRomania este o talharie cu acte de la justitie !!!! Adica iti iau bani pentru ceva, ii cheltuiesc pentru ce vrea muschiul meu si ma bag in insolventa unde ma poate pupa in KUR toti de la masa credala !!!! Cam asa suna tradus pe romaneste aceasta INSOLVENTA "made in rromania"
Postat 29 August 2013, 20:47 de scortosul
\
Dupa ce se aproba insolventa sa urmariti "graficul" stabilit de judecator si acolo o sa aveti tot felul de termene printre care si cel limita pana la care o sa va puteti inscrie la masa credala. Cu o cerere de inscriere la masa credala, cu taxa de timbru platita+timbre judiciare, si cu dovada de plata a ceea ce ati platit catre agentie va puteti inscrie la masa credala. Buna ziua. Sunt un pagubit al agentiei de turism de care probabil deja ati auzit de ea, Dreams Travel. Acestia si-au depus deja cererea de insolventa urmand sa se aprobe am inteles pe 12 septembrie 2012. Va rog daca cunoasteti sa-mi explicati si mie ce trebuie sa fac, in caz ca se aproba insolventa, sa ma inscriu la masa credala pentru recuperarea sumei care am achitat-o pentru un sejur care nu am beneficiat de el. Va multumesc frumos.
Postat 29 August 2013, 18:42 de \
" trebuie să se înscrie la masa credală" TEAPA :)))
" trebuie să se înscrie la masa credală" TEAPA :))) mai scoateti alti bani din buzunar !
Postat 29 August 2013, 18:38 de " trebuie să se îns
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON