URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2012, 13:15

Ruşinică, Sorbonică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unii dintre absolvenţii Universităţii mai sunt numiţi şi sorbonei. Recrutaţi în general din rândul celor trecuţi bine de vârsta bacalaureatului, cu funcţii prin vămi şi servicii, aceştia au dus iremediabil la decredibilizarea învăţământului superior orădean.

Iar la aşa studenţi, aşa dascăli. Inşi care şi-au descoperit vocaţia academică în prag de andropauză, ale căror merite constau mai degrabă în devotamentul cu care tăiau unghiille Măreţului Rector, pot fi numiţi generic ghergheleşi. Indivizi recrutaţi din rândul ţăranilor polisportivi au ajuns mari profesori deşi nu ştiau decât o singură limbă străină. Româna. Dar şi aia vorbită cu accent de "inghi mei".

Ei bine, pentru înalta demnitate de rector concurează acum domnii Antal şi Ionescu. Domnul Antal, după numele de scenă Georgel, a încercat cât de cât să armonizeze interesele şacalilor creaţi de bătrânul Rector, dar e prea legat de regimul de tristă amintire.

Ionescu, patron de cârciumă, şef de sindicat şi prodecan în acelaşi timp, e cel puţin la fel de nociv. A avut o ascensiune profesională controversată şi, în minus, o are alături pe cea mai mare plagiatoare de pe Peţa. Madam Ionescu, decănească la Facultatea de Piei, va intra în istorie nu doar pentru că a copiat cu neruşinare o carte. Dar, într-un moment de sminteală sau de obraz făcut şorici, dânsa a copiat până şi desenul de pe coperta cărţii pe care a "transcris-o".

Mă întreb unde sunt dascălii oneşti care ar putea schimba din temelii putreda instituţie ctitorită de Unchiu'? Căci mă îndoiesc că şcoala superioară orădeană e populată în exclusivitate de sorbonei şi ghergheleşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
mizeria
Din pacate dascalii onesti(dar de retinut mai exista si cei care isi fac datoria cu multa daruire si profesionalism,care iubesc ceea ce fac si pe cei pentru care fac) sunt tot mai greu de intalnit si aici nu ma refer nu doar la Universitate......Mizeria este intalnita inca de la nivel prescolar si avanseaza!Aviz tampeniei de recensamant referitoare la clasa pregatitoare:pai nu aveau datele respective de la institutia care da alocatiile copiilor..... Va apreciez ca verificati atent dar nu lasati pe din afara nici pe ceilalti pentru ca de moralitatea si profesionalismul acestor dascali cu care copiii au primul contact depinde foarte ,foarte mult formarea lor!
Postat 14 Februarie 2012, 10:00 de parinte
@sorbonel
Primi doi decani sunt ok, Hantiu va fi pensionar. Si de la inginerie Constantin Bungau si de la economice Alina Badulescu sunt capabili. Dar ce folos. Sigur acestia ar fi buni si pentru centrele universitare mari, dar la noi, niciunul "nu corespunde". Oare ce inseamna "onest" pentru pretentiosi?
Postat 13 Februarie 2012, 23:03 de Inginer
Szarbonei
Domnule Chrila (en francais...Shirila...), ia vezi mata cati din fostii si actualii colaboratori de la "Bihoreanul" au absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Jurnalism!! Ia intreaba-i daca sunt chiar atat de nemultumiti de scoala pe care au facut-o sau iti canta in struna dintr-un spirit de turma... Dar daca nu sunt decat niste "Sorbonei", expresie ce pare a-ti produce orgasm, de ce iti raman colegi in redactie?? De ce ii recunosti ca si confrati intru profesie??!! Da ia mai vezi mataluta cati din confratii de la alte publicatii locale au absolvit aceeasi Facultate. Sau Artele... de paregzamplu, vorba lui Nea' Iancu... Toata presa din Oradea o fi de (eufemistic vorbind...) de fecale?? Nu-ti pune mintea cu mine ca pot da cateva exemple, da' nu am nimic cu cei in cauza pentru ca sa le mentionez numele!! Hai, nene Mirciulica, fii mai corect ca s-ar putea sa devii un (magyarul...) Szar-Bonel. Iar cei ce ati fost studenti la Universitatea din Oradea, dovediti ca aveti demnitate: Spuneti ceva!!
Postat 13 Februarie 2012, 16:22 de Mona Linsa
resetat, nu carpit
Cei care pot schimba ceva la U Oradea, trebuie sa vina din afara. In interior nu exista material pt facut reforma. Adica nu poti intoarce o haina pe dos si sa ai pretentia ca e alta haina. Parerea mea de....sorbonel care nu da doi bani pe diploma. :)
Postat 12 Februarie 2012, 22:44 de daisycutter
@sorbonel
vad ca sunt(em) doi.... in rest ok... numai sa nu ne confunde :)
Postat 10 Februarie 2012, 21:43 de sorbonel
Adrian Hatos, Filip Sanda, Iacob Hantiu
As fi dorit sa candideze macar unul din decanii Adrian Hatos, Filip Sanda sau Iacob Hantiu. Mai trebuie sa fie si alti universitari oradeni curati si capabili. Dar poate ca preferea sa se dedice domeniilor lor de activitate. Asa ca nu-mi ramane decat sa-i urez succes lui Antal si sa aiba un succesor performant după ultimul sau mandat
Postat 09 Februarie 2012, 17:57 de sorbonel
A sti...
"A fi" si "a avea" sunt cele doua verbe care,de cateva decenii incoace,primeaza.Si nu doar in Romania. "A sti" nu prea-i la moda,iar efectele se vad din ce in ce mai bine conturat(e).Sigur ca nici Universitatea din Oradea nu-i o exceptie de la acest fenomen cvasigeneralizat.Exista,bine-nteles,exceptii individuale.Domnu'Trandafir sau popa Tanda nu-s modele umane uitate/disparute,iar Profesorul Necesitate ne va obliga sa le acordam importanta sporita.Pentru ca orice comunitate include si tampiti,dar si oameni creativi/integri.Chestiunea consta in modificarea proportiilor...
Postat 09 Februarie 2012, 13:51 de gyorgy tozser
Trist, dar adevarat!
Nu discreditati Universitatea din Oradea. Cine vrea sa invete o poate face si la Oradea, iar cei care doar isi ridica diplomele o fac si de la alte Universitati din tara. Trist, dar adevarat!
Postat 08 Februarie 2012, 16:18 de SAFE
To be continued...
Articol corect. Ca si cineva care vad ce se petrece pe la Universitatea din O pot sa spun ca articolul inca nu este dur. Propun sa fie doar inceputul. Faceti investigatii daca puteti. Va fi greu ca nimeni nu va risca sa va zica adevarul.
Postat 08 Februarie 2012, 13:41 de Observer
RUSINICA JURNALICA
Rusinica jurnalica/Pe Basescu il ridica.Acest jurnalist,chiar,nu-si da seama cat de ridicol este.Impreuna cu alt coleg,care se "semneaza"A.Cris. Va dau un sfat la amandoi,acesti jurnalisti slugarnici: MERGETI SI VA CAUTATI PE CRIS! PUI DE SECURISTI!
Postat 08 Februarie 2012, 12:23 de moromete
ptr petrache
Atunci nu insista ....:) ...e simplu . Dar vad ca totusi te agiti .....articolul legat de civilizatie , ti-se potriveste de minune , dupa limbajul folosit. Hai...fi calm ....
Postat 08 Februarie 2012, 12:08 de gabi
si totusi
@petrache: eu observ ca e-bihoreanul nu-ti place dar il citesti si postezi comentarii, Antena 3 nu-ti place dar ii urmaresti emisiunile pentru ca faci referire la ele!
Postat 08 Februarie 2012, 11:05 de TDS
@gabi
Văd că te-a marcat un pic comentariu meu. Din păcate n-ai înţeles nimic şi nu are rost să mai insist cu tine. Mă doare în şpiţ dacă îţi place sau nu ceva. Când am zis că eşti superficial am exagerat mult. Nu eşti un superficial vândut ungurilor, cum eronat pretinzi mai jos că te-am făcut, eşti varză. Nici chiar ei n-au ce face cu tine. E importantă calitatea mesajului şi nu limba în care se face comunicarea. Da\' tu băiatule eşti un formalist care nu ştie pe ce lume trăieşte. Mai bine du-te ia-ţi un redbul cu ceva alcoale, neapărat într-o crâşmă de pe Alecsandri, ca să-ţi dezmorţeşti un pic neuronu\' ăla prăjit cu etnobotanice. Nea Mircea Chirilă e şi el un inginer mecanic reciclat în ziarist care pozează în maica Tereza, cînd se vede de la o poştă că Bihoreanul e plin de ziarişti fără stăpân, gen Antena 3. Dizgraţioşilor..........
Postat 08 Februarie 2012, 11:02 de petrache
aaahahahaha
kaboou e mooistul frustrat off topic...
Postat 08 Februarie 2012, 08:54 de xyz
pt life
kaboou este cretinul site-ului. e un * in ploaie.
Postat 08 Februarie 2012, 07:10 de com
@gabi
:))) ioooi te, bai gobi, nu trebuie sa scrie de unguri nimic "rau". sunt destui care isi striga in gura mare nesimtirea. vezi popa cretinul, roujii cu trupa, ciomortanii, etc. asa-i ma golbane, ca nu are despre cine sa scrie (critic boule, nu rau) in ceea ce-i priveste pe cei de etnia ungureasca ???? fir-ai al dreq de escroc imputit. huu....... se meninche fene la tine, kaboou belit!
Postat 08 Februarie 2012, 02:38 de life
Articol ?
Propunere de articol (de ex despre jurnalisti, dar \" ... de inlocuit dupa nevoi\"), dupa formatul folosit de dv, probabil unul standard in bransa, utilizat de cei care nu mai stiu sa scrie si despre subiecte pozitive si care urmaresc doar decredibilizarea unor grupuri de indivizi prin scoaterea in relief doar a gunoaielor inevitabile statistic intr-un grup de indivizi (metoda utilizata = copy-paste): \"Unii dintre jurnalisti mai sunt numiţi şi ... (de inlocuit dupa nevoi). Recrutaţi în general din rândul celor trecuţi bine de vârsta bacalaureatului, cu funcţii prin ... (de inlocuit dupa nevoi, dar musai sa se termine cu \"servicii\"), aceştia au dus iremediabil la decredibilizarea jurnalismului orădean. ...text de voie... (de inlocuit dupa nevoi, dar musai ceva negativ) ... Mă întreb unde sunt jurnalistii oneşti care ar putea schimba din temelii putreda instituţie a jurnalismului ? Căci mă îndoiesc că jurnalismul orădean e populat în exclusivitate de sorbonei, ghergheleşi, ingineri reciclati si ... (de inlocuit dupa nevoi)\"
Postat 07 Februarie 2012, 19:16 de Un oradean
reforma sa fie
culmea e ca toti "lesinatii" de pe la universitate isi pun mari sperante in ionescu. apoi si-l merita.
Postat 07 Februarie 2012, 18:56 de ioan si nu ion
!!!
D-l ziarist, si dvs. aveti un deficit la capitolul onestitate, corectitudine, interese!!, de ce abordati acest subiect? atunci cand ne "manjim" este bine sa stam in banca noastra, altfel devenim penibili ca cei care candideaza.
Postat 07 Februarie 2012, 16:59 de onest
ioiiii Doamne !
Vaiii , domnu' ziarist .....dar cum va permiteti sa va legati de dialectul local ? ...:) ....mai deunazi am fost luat tare de un forumist cum de fac asocierea dintre dialectul bihorenesc si lipsa de civilizatie intalnita pe strada . Ma bucur ca nu sunt singurul care observ o asociere demonstrata de zeci de ani dintre dialect si nonperformanta . Scrieti ceva si de unguri ...ceva rau ...ca de nu veti fi si dumneavostra catalogat ca vandut ungurilor .. Vorba'ceea cap ai minte ce-ti mai trebuie . Mda ....trist , lasand gluma la o parte . Universitatea din Oradea are o baza materiala buna si ar putea fi un centru universitar bun .....numai ca mai trebuie tinut cont si de vorba : " Omul sfinteste locul " Am incredere totusi ca se vor trezi multi ce intr-adevar doresc sa faca ceva bun in cadrul universitatii ......e cam al 12-lea ceas si e cazul .
Postat 07 Februarie 2012, 14:28 de gabi
deocamdata
@Cadru didactic: bine zis, deocamdata! ramane de vazut ce-si doreste, o pozitie inalta la Universitate sau mai degraba una in ierarhia bisericeasca?! Unii spun ca nu poate aspira la postul de"episcop"din cauza ca un diacon nu poate niciodata ajunge asa ceva din pricina canoanelor bisericesti. nu stiu, nu ma pricep dar nu se stie niciodata cum se pot schimba si astea!
Postat 07 Februarie 2012, 14:15 de TDS
simpatie comuna
@abab: este evident deja ca avem o simpatie comuna! dar de ce sa le fie frica tuturor de el? pana la urma cine e? se tem de blestemele lui? ca din anumite surse am auzit ca practica! sa-i fie de bine!
Postat 07 Februarie 2012, 14:12 de TDS
tare multi
@TDS: Pe ala care e popa-director il stiu si eu. Si cred ca multi il stiu dar tuturor le e frica sa se puna cu el. Chiar si primarului. DNA_ul chiar doarme ????!!!! Oare va fi si decan pana la urma ???!!! Fiindca in urma cu ceva vreme cand a vrut sa fie profesor universitar pana la urma nu i-a reusit.
Postat 07 Februarie 2012, 14:03 de abab
@TDS
Ai dreptate. Si eu stiu. Dar totusi nu candideaza deocamdata ca rector.
Postat 07 Februarie 2012, 14:01 de Cadru didactic
ce articol mai e si asta
Domnule Chirila, ce articol mai e si asta? Sau si D-voastra ati absolvit cumva Universitatea pe care o mentionati mai sus, si nu cunoasteti profesia jurnalistica? Doar mizerii si speculatii sunt articolul asta. Ar trebui sa il retrageti.
Postat 07 Februarie 2012, 14:00 de d0mu
functii multiple...
A propos de functii multiple...acoperite concomitent...de Felea ce ziceti ? 1,2,3,4....poate chiar mai mult...cica si consilier local cu activitate zero barat. Scoateti-l de peste tot.
Postat 07 Februarie 2012, 13:57 de camerun
@angi
Ai dreptate si mai mult sunt si increzuti mai putin cei 10 % buni. Toti au fite in cap.
Postat 07 Februarie 2012, 13:55 de Cadru didactic
multi
O fi plagiat Ioneasca, e adevarat, dar cea mai mare plagiatoare nu e! mai sunt si alti plagiatori, eventual care nu au ajuns in justitie! cat priveste cumulul de functii in cazul Ionescu, e mititiel. stiu eu pe cineva care e in acelasi timp si functionar public(director), si popa, si cadru unjiversitar, si auditor financiar si....
Postat 07 Februarie 2012, 13:51 de TDS
Cadre de cacat
50 % sunt cadre de cacat (pilosi,slab pregatiti, neinteresati, cu alte afaceri, etc). 20% sunt in devenire - posibil buni, 10% buni dar nu se imlica, 20% Handicapati mintal (gherghelesi este bine spus)
Postat 07 Februarie 2012, 13:51 de angi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON