URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2013, 14:50

Record al aleşilor bihorenilor: consilierii judeţeni au adoptat 73 de hotărâri în mai puţin de 35 de minute!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spiritul sărbătorilor sau, pur şi simplu, dorinţa de a scăpa cât mai rapid de munca rămasă pe finalul anului i-au determinat pe membrii Consiliului Judeţean să adopte, vineri, 73 de hotărâri în mai puţin de 35 de minute, adică mai mult de două hotărâri pe minut.

Este adevărat, majoritatea deciziilor au avut ca scop aprobarea unor licitaţii prin care au fost atribuite 62 de licenţe de transport unor firme, pentru transportul public de persoane prin curse regulate, dar pe ordinea de zi au existat şi câteva proiecte privind chestiuni care meritau, poate, mai multă atenţie: modificarea bugetului judeţului şi instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean, aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar la data de 10 decembrie, aprobarea reţelei de învăţământ special în judeţ pentru anul şcolar 2014-2015, prelungirea contractului de închiriere încheiat în 2001 între CJ şi moştenitorii contelui Tisza pentru dreptul de folosinţă a clădirilor şi terenurilor retrocedate acestora şi în care funcţionează Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap de la Cighid, aprobarea planului de administrare a SC Pază şi Protecţie (fostul Corp al Gardienilor Publici, ajuns la doar 170 de angajaţi din 700, câţi erau până în 2008).

Singurul subiect care a generat discuţii, dar nu multe, a fost proiectul de aprobare a majorării (cu 1 milion de lei) a capitalului social al SC Parcuri Industriale Bihor SRL, societate deţinută de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Oradea (acesta în proporţie de 5%). "Nu este normal să băgăm 10 miliarde de lei (n.r. - vechi) unei firme care nu are sediu, nu are manager şi nu are angajaţi!", a spus PDL-istul Ionel Avrigeanu, astfel că a fost necesar ca şeful Direcţiei Economice a CJ, Dimitrie Musca, să-i explice pe de o parte că suma a fost prevăzută în bugetul judeţului votat în luna aprilie şi pe de alta că "dacă nu băgăm acum aceşti bani, îi pierdem, pentru că anul viitor nu-i mai putem cheltui".

În cele din urmă, acesta a fost singurul proiect la care cei 7 reprezentanţi ai PDL au votat împotrivă, în rest toate celelalte 72 de proiecte fiind adoptate în unanimitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
SC Parcuri Industriale Bihor SRL
Astia sunt ramasi in urma cu cel putin 20 de ani. In Europa nu se mai fac parcuri industriale pentru ca nu fac nici o scofala. Clustere in schimb da, pentru ca e vorba de produse inrudite, legate ombilical din punct de vedere comercial, unde tot ce se finalizeaza duce la cresterea rolului unei ramuri economice cu specific bine determinat.
Postat 20 Decembrie 2013, 18:44 de Wall
Musca proasta
Nu pierzi nimic capsomane ca votezi bugetul pe anul viitor realocand milionul pentru lucrarile de intretinere la patrimoniul pe care o sa-l preiei de la 1 ianuarie prin descentralizarea lui Dragnea. O sa primiti o gramada de cladiri de la guvern iar consiliul judetean nu o sa aiba nici macar bani pentru paza lor. Cretin profund acest Musca.
Postat 20 Decembrie 2013, 18:39 de Bowl
Au mai fost cazuri.
Mai zilele trecute un coleg de al lor din parlament a votat exact ca ei dupa care a spus "am votat ca un bou".
Postat 20 Decembrie 2013, 16:09 de Cipri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON