URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2011, 19:21

Petrolistul Attila Racz, ridicat de DNA Bucureşti pentru o evaziune de 10 milioane euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O amplă acţiune a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura centrală s-a desfăşurat, luni, la Oradea, ancheta procurorilor vizând o grupare profilată pe fraude petroliere care ar fi provocat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro bugetului de stat.

Procurorii au efectuat mai multe percheziţii şi au ridicat doi bărbaţi, pe petrolistul Attila Racz şi un colaborator de-al său, Sorin Petrila, un al treilea bărbat, Claudiu Tuduce, şoferul afaceristului, fiind căutat, încă, de anchetatori. Cele trei persoane urmează să fie transportate la Bucureşti, pentru audieri.

Printre persoanele la care s-au desfăşurat percheziţii se numără şi Merai Katalin, cumnata petrolistului Attila Racz, care îi reprezintă acestuia interesele în cadrul societăţii care deţine Rafinăria Suplacu de Barcău.

De-a lungul vremii, numele lui Attila Racz a apărut în numeroase anchete penale legate de operaţiuni ilegale cu petrol şi devalizarea RAFO Onesti. Racz a fost partener cu o companie din grupul VGB, patronat de omul de afaceri Marian Iancu, arestat şi anchetat, în 2006, pentru operaţiuni de evaziune în comerţul cu petrol.

De asemenea, numele afaceristului a fost vehiculat, la mijlocul deceniului trecut, ca şeful filierei din Ardeal a traficului cu produse petroliere de la RAFO, iar în prezent, spun anchetatorii, Racz controlează zeci de firme fantomă din ţară, dar şi străinătate, prin interpuşi, majoritatea cetăţeni maghiari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
PENIBIL
Care-i faza cu \"cei mai mari betivvvani ..toata viata unora se rezuma la ****, mancare si bautura\" ?!?!?!? cred k numai tu intelegi.. :))))) om PROST si INVIDIOS ce esti!!
Postat 29 Iulie 2011, 01:35 de PENIBIL
"dreptate"
Nemernic esti TU,MATA SI FAMILIA TA!!
Postat 26 Iulie 2011, 23:40 de Dan
tot noi aia vechii
mai cautati oamni uni rafinaria de la onesti ceeti si vi se va da nume aici in direct no problem , se rezolva... aveti si acolo ce sa scoateti , dar din pacate deja pot sa zic ca este prea tarziu , ce sa facem averile sau facut dehja demult si sau impartit, ce sa zic cereti si vi se va da nume acte etc.....fiti iubiti dna si dicot
Postat 26 Iulie 2011, 22:19 de tot noi aia vechii
pofftim 2009
BOICOTRafinărie cu probleme Rafinăria Petrolsub, la care Călin Bălaj este acţionar împreună cu italianul Papalia şi cumnata lui Racz Attila, a tentat în trecut persoane importante - precum fostul şef al SRI Virgil Măgureanu, fostul deputat PDL Teodor Cladovan şi ministrul Vasile Blaga - care au contribuit la falimentarea şi apoi privatizarea dubioasă a acesteia. Blaga, care deţinea un pachet de 374.000 de acţiuni, şi-a angajat şi soţia ca traducător la Petrolsub, pe sume imense, iar fostul manager Cladovan a scăpat de urmărirea penală graţie intrării în Parlament.
Postat 26 Iulie 2011, 14:08 de ete na!
DNA
INFORMATI-VA MAI BINE CEI DE LA BIHOREANUL,PE RACZ L-A RIDICAT DIICOT-ul NICIDECUM DNA-ul
Postat 26 Iulie 2011, 13:57 de BUCURESTI
????
nu vi rusine!!!stiti numai sa radeti de necazul cuiva....sunte-ti toti niste mancatori de *.nu cred ca este om in lumea asta care sa fie cinstit.asteptati sa profitati de altii ca sa aveti si voi un ban ca sa va etalati masinile luxoase dar in realitate sunteti toti niste muritori de foame,care nu e in stare sa munceasca.va dati cu pumnul in piept cine sunteti voi....sunteti niste ca...ati de oameni....asta sunteti voi care postati asemenea comentarii urate.....rusine sa va fie rusine si va doresc ca toti sa ajungeti prin asta sa va vad atunci...
Postat 26 Iulie 2011, 12:55 de nu conteaza
dreptate
Dar Balaj cand urmeaza ? Gata cu smecheria pentru acesti 2 nemernici : Racz si Balaj !
Postat 26 Iulie 2011, 10:41 de dreptate
GLUMITI?
Cred ca Attila Racz a fost ridicat in slavi de DNA Buc.,ptr masiva contributie pe care a avut-o in ultimii 12 ani(stie el unde si cui).
Postat 26 Iulie 2011, 10:39 de sa fim seriosi
la (puşcău) rie
pastel de iarna:camelot,lac,revelion,masa mare,razvan,puscas,nemeth attila,puscau,ediltech,brasov,spalare de bani,rezolvare caz,spalare caz,totul ok,mita,luare de mita,salonta,perchezitii,fraieri luati,dorel,stefan,=profesori.
Postat 26 Iulie 2011, 10:19 de tincau& gratian
la puscarue
BONDAR RAZVAN CAND URMEAZA?BONDAR RAZVAN,BONDAR RAZVAN,BONDAR RAZVAN-LA PUSCARIE CURAND-
Postat 26 Iulie 2011, 09:42 de CINEVA CARE STIE!!!
hiiii
o sa avem o tara de sobolani care au invatata rlele tratamente din puscarie, hi, hi, hi ascutiti va toporele astia nu vor mai fi oameni, sa le multumim comunistilor care ne conduc ne vor obliga sa luptam cu puscariasi nu cu bugetari, ce strategie au si voi orbi latrati ca prosty in loc sa faceteti ceva, o sa fie mai bine sa va luptati cu bestiile fost detinuti? voi sunteti tembei fara cerebel! va incanta ideea ca fac puscarie adr va incanta ideea ca vor iesi din puscarie si vai de sangele vostru de roman! Nu am vazut puscarias sa se indrepte,aratati mi l, lepadaturi umane ce sunteti!
Postat 26 Iulie 2011, 09:37 de in final
ma doare mina
ai dreptate mercea terente e corect,ii place sa tina sacu,dar are serpi in buzunar.multa lume a bagat in puscarie dar la oradeni li frica sa vorbeasca.
Postat 26 Iulie 2011, 06:31 de ciopla
nu bate dzeu cu bata
Daca DNA cumva nevoie de informatii va stau la dispozitie cu nume de genul de indivizi,,Adrian mentionati de dna macar daca erau domni sa nusi bata joc de virtue copii,nici macar bani nu leau dat sa facade din gura,Dar asa e vb aia. TOT ala care are isi infige degetul in c....
Postat 26 Iulie 2011, 01:21 de nu bate dzeu cu bata
va cunosc pe toti
Buna va cunosc pe toti acesti indivizi ,le cunosc manevrele justitia e sau nu oarba va zic eu, eu sant toti niste oameni corupti, pe mibe mau bagat acesti oameni la puscarie,va pot Da si dovezi sa vedeti ca am dreptate, la mine acesti indivizi au platit bani grei sa fiu eu la puscarie in locul lor,am dovezi cu expertize criminalistice ca nu eu sant autorul,si pe acele dovezi asa mai aranjat ca miau mai dat inca 2 ani,oricum vreau sa fac o redeschidere de dosar Dar am inteles ca nu am Sandra la Oradea pentru ca lumea la noi e inca corupta,in sfat din partea celor de la dna miar prinde bine!!! Astept in raspuns pe emailul raluk_17bv@yahoo.com
Postat 26 Iulie 2011, 01:11 de va cunosc pe toti
pssssssss liniste
MERCE TERENTE ESTE CONSILIERUL LUI BASE,NU VORBITI URAT DE EL PTR CA NU IA SPAGA,EL ARE SALARIU LUNAR :)))
Postat 26 Iulie 2011, 01:02 de unu care stie
sacu in spate
dna bucuresti ..........mai este unu tata lor mercea de la doi si un sfert adica de la serviciu spaga. asta ii un baiat daca il trimiti la stinga o ia la dreapta...............
Postat 26 Iulie 2011, 00:19 de albinuta
frauda statului
calin balas ial pe gal de mina si fugiti amindoi e bai mare cisternele stau parcate la smo iar prin vama bors ati trecut cu ele fara sa mai ajungeti la chisinau li ati golit prin tara ca va ajutat blaga sa nu platiti acciza...........bravo
Postat 26 Iulie 2011, 00:11 de baiatul cu ochelari
mai este unul
gal de la garda finaciara oradea nu o fugit
Postat 26 Iulie 2011, 00:03 de bidinel
mai este unul
stai mircea bocsa zis vendem ca iti vine rindu dupa otilo
Postat 25 Iulie 2011, 23:50 de tuducu
hehe
Ideea e simpla , a picat ,,colaboratoru'' blaga si i-a picat spatele lui Atti.
Postat 25 Iulie 2011, 23:29 de sany
racz attila
Care Racz,patronul de la rest Pescaresc?pacat de el era un baiat bun cred ca la dat in gat Beres Pista angajatul lui.
Postat 25 Iulie 2011, 23:23 de anonim
hhhhhhhhhhhhh
asta e ce sa zica lumea ca iei au furat !!!!!!!!!!!!! Statul fura mult mai mult si degeaba nu ai aresteaza nimeni pe Guvernanti actuali
Postat 25 Iulie 2011, 22:20 de gggggggggggggg
uuuuuuuuuuuu
din curiozitate,viata ta la ce se rezuma?
Postat 25 Iulie 2011, 21:46 de qqqqqqqqqqq
uuuuuuuu ce oamenii sa traiesti di hotie, penibil
astia sunt cei mai mari betivvvani:)))))))) cat au furat astia s a inegrit cerul ! Toata viata unora se rezuma la ****, mancare si bautura, penibil
Postat 25 Iulie 2011, 20:01 de ooooooooooo
perchezitii
foarte bine. iata ca trebuie sa vina procurori din Bucuresti sa-i ridice.
Postat 25 Iulie 2011, 19:46 de rafinare
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON