URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2017, 11:53

O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO)

O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO) foto: facebook grupul Info Trafic Bihor
O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO) foto: facebook grupul Info Trafic Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O explozie puternică i-a scuturat, marţi după-amiază, pe locuitorii din cartierul Nufărul. După ce, în decembrie anul trecut, proprietarul fostei Electrocentrale II a "bombardat" coşul de fum de 160 de metri, marţi a fost demolată, tot printr-o procedură asemănătoare, o hală de 78 metri. Deși a durat doar câteva secunde, explozia s-a resimţit atât în cartierul Nufărul, cât şi în Sînmartin.

Pregătirile pentru demolarea clădirii au început în luna aprilie, când proprietarii clădirii au şi notificat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana despre modalitatea de realizare: împuşcare cu materiale explozive.

Operaţiunea a fost programată pentru marţi după amiază, la ora 17 şi a fost executată de o societate din Hunedoara, autorizată pentru operaţiuni cu materiale explozive.

"Societatea a notificat Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Bihor cu privire la respectiva operaţiune", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Potrivit acesteia, la faţa locului a fost prezent un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, care a supravegheat buna desfăşurare a traficului. "Clădirea care a fost demolată nu se află în apropierea şoselei, însă pentru a evita un posibil incident, circulaţia a fost oprită în momentul detonării controlate", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, CET II a fost cumpărat la licitaţie în 2015 de societăţile Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, în urma lichidării SC Termoelectrica SA Bucureşti.

În ianuarie 2016, între noii proprietari şi Primăria Municipiului Oradea a fost încheiat un protocol care prevede demolarea / demontarea / dezafectarea construcţiilor şi instalaţiilor aferente activului CET II, valorificarea terenului disponibil, precum şi închiderea ecologică a haldei de cenuşă şi zgură până la sfârşitul anului 2018. Protocolul prevede şi colaborarea noilor proprietari cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial.

Demolările au început pe 28 decembrie, anul trecut, când proprietarii CET-ului II au demolat uriaşul coş de fum  de la vechea centrală, cu o înălţime de 160 metri.

Citeşte despre cum a "explodat" coşul de fum al Electrocentralei, vezi imagini spectaculoase, dar şi înregistrarea video a imploziei în articolul: Cădere spectaculoasă: Coşul de fum de la CET II a fost demolat 

Află de AICI cum a fost la demolările de miercuri!

Vezi mai jos cum a fost la demolările din ianuarie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON