URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2017, 10:58

Se mută procesul: Poliţiştii trimişi în judecată de DNA Oradea vor fi judecaţi la Curtea de Apel Timişoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, cererea de strămutare formulată de judecătorul Ovidiu Galea, trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru fals în declaraţii alături de chestorul Liviu Popa, patru foşti subalterni ai ofiţerului şi un funcţionar al APM Bihor.

Procesul, care se derulează în prezent în Camera Preliminară a Curţii de Apel Oradea, va continua la Curtea de Apel Timişoara. "Instanţa a menţinut actele îndeplinite în faţa instanţei de la care s-a dispus strămutarea. Soluţia este definitivă", a declarat, joi, grefierul Stelian Bodeanu de la Biroul de Presă al Înaltei Curţi.

Procurorii DNA Oradea i-au trimis în judecată luna trecută pe chestorul Liviu Popa, comisarul şef Remus Indrei, ginerele acestuia Eugen Balint, comisarul şef Dorin Vesa, fost şef la Poliţia Rurală Beiuş, agentul şef principal Gheorghe Bat, agentul şef principal Raul Rotar, Minodora Pătroc, consilier superior la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, consilierul judeţean Nicolae Bodea, Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, şi judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, cel din urmă acuzat că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o lojă masonică. Galea a fost suspendat din magistratură.

Rechizitoriul, prezentat în serial de BIHOREANUL, descrie Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie, de jos până la şeful Inspectoratului, felul în care apartenenţa la Loja masonică Ţara Crişurilor a fost folosită ca paravan de chestorul Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Galea pentru a proteja interesele "fraţilor masoni" bihoreni, dar şi cum înaltul ofiţer s-a întovărăşit cu politicieni corupţi, cum era fostul primar al Beiuşului, Adrian Domocoş, ajungând să-i decoreze în loc să-i ancheteze, să le ceară şi să primească mită în numele instituţiei, dar şi "pe persoană fizică".

Ultimul episod al serialului dezvăluie un caz halucinant de trafic de influenţă pornit de o banală amendă rutieră şi care i-a condus pe procurorii DNA Oradea până la vârful ministerelor Apărării şi de Interne. Citiţi amănuntele incredibilei poveşti în: Lanţul "pilelor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Atentie Oradea, ca va scapa printre degete!
Acesti mafioti au mai multe pile la Timisoara decat la Oradea. Blaga si Filip, singurii care-i mai pot ajuta, au mai mare influenta - culmea! - la Timisoara, nu la Oradea! Un pic de efort si ne putem reaminti conexiuni pe care ei considera, probabil, ca le-am uitat.
Postat 23 Februarie 2017, 18:36 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON