URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2017, 12:51

Doliu în lumea artistică. A murit fotograful Constantin Dancoglu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arta fotografică românească a mai pierdut un maestru. Artistul Artistul fotograf Constantin Dancoglu, distins cu titlul de Excelenţă al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la 69 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.

"Era bolnav şi a făcut mai multe operaţii, din care ultima la Timişoara. Vineri am vorbit cu dumnealui la telefon. Era venit din spital acasă. Am simţit pe vocea lui că nu e bine şi am încercat să îl încurajez. În zilele următoare s-a simţit tot mai rău şi s-a internat. A decedat în spital", a declarat marți Ştefan Toth, preşedintele Clubului Fotografic Nufărul.

Dancoglu Constantin s-a născut în ianuarie 1948 în Oradea. A fost de profesie inginer, fiind absolvent al Institutului Politehnic Timişoara, Facultatea Electrotehnică, promoţia 1970.

Pasiunea pentru fotografie a maestrului fotograf datează din anii studenţiei, adevărata consacrare cunoscând-o după absolvirea cursului de tehnică şi artă fotografică, în martie 1980, curs organizat de Foto Cine Clubul "Nufărul".

Din anul 1985 a făcut parte din comitetul de conducere, iar în perioada 1991 - 2001 a îndeplinit funcţia de consilier general al cunoscutului fotoclub orădean.

A participat cu lucrări la nenumărate saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, juriile acceptând sute de fotografii şi acordând zeci de premii şi medalii internaţionale.

De asemenea, din creaţiile sale au fost organizate zeci de expoziţii personale în diferite oraşe ale României, Europei şi SUA.

A făcut parte în multe jurii naţionale şi internaţionale de artă fotografică, aducându-şi contribuţia profesională la selecţia celor mai valoroase creaţii.

"A fost un om minunat şi un artist fotograf foarte cooperant care făcea întotdeauna bună disponziţie în jurul lui şi îi ajutat tot timpul pe tinerii artişti fotografi. Era un artist minunat. Lucra mult la realizarea unei fotografii, o studia, o  prelucra, o postprocesa şi lucra foarte mult până la varianta ei finală", a spus Toth.

Pentru meritele sale deosebite pe plan naţional şi internaţional a devenit membru de onoare a zeci de Asociaţii şi Fotocluburi din Europa, Brazilia şi Noua Zeelendă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON