URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2013, 22:57

Tragedie în Muntenegru: Un autocar din România s-a prăbuşit într-o prăpastie, iar 18 oameni au murit (VIDEO)

18 persoane au murit şi 29 au fost rănite, în Muntenegru într-un accident de autocar, cu număr de înmatriculare de România, care s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunţat ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevic, citat de AFP.

Ministerul român de Externe informează, potrivit Mediafax, că din primele cercetări "se pare că printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români".

Iniţial, se ştia că numărul decedaţilor este mai mic. "Într-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit şi alte 32 au fost rănite. Viaţa a şapte răniţi este în pericol", a declarat ministrul muntenegrean de Interne pentru presa de la locul accidentului.

Ministrul a precizat că zeci de membri ai echipelor de salvare continuă să încerce să scoată alţi pasageri din caroseria autocarului în această locaţie foarte dificil de accesat. Acesta nu a precizat naţionalitatea victimelor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru. "Majoritatea răniţilor au răni foarte grave. Printre ei se numără şi un copil", a declarat un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin pentru televiziunea de stat muntenegreană RTGC.

Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României. Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină.

UPDATE:

În autocar se aflau 47 de români, între care şi un minor. 

Ministerul de Externe a anunţat, luni dimineaţă, că numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18. MAE a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit, potrivit Mediafax.

Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară. Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite.

Presa centrală a publicat, luni, şi numele pasagerilor din autocar:

Vulpe Victor
Enescu Aurica
Meşter Ana
Marinescu Georgeta
Marinescu Ion
Mircescu Gheorghe Mihai
Mircescu Anca
Gheorghe Filofteia
Robea Gabriela
Ionescu Aurora
Dobrin Maria
Dervis Maria
Dervis Nicolae
Ardelean Ioan Mircea
Ardelean Doina Luminiţa
Nicolaescu Eugenia Speranţa
Ciolan Elisabeta
Sora Petre
Sora Mariana
Leescu Georgeta
Buidan Gherghina
Dorobanţu Liliana
Dorobanţu Ioan
Zamfir Georgeta
Zamfir Gheorghe
Dorobăţ Florin
Dorobăţ Carmen
Dumitriu Mariana
Ilie Ecaterina
Enescu Maria
Dan Elena
Troe-Mincu Gheorghe
Troe-Mincu Mariana
Morar Maria
Morar Aurora
Hutchinson Olga Elena
Niţu Gheorghiţa
Popa Cristina Mirela
Păcuraru Adriana Camelia
Radu Rodica
Niculescu Mihaela
Roibu Gheorghe
Roibu Elena
Mateescu Mariana (ghid)
Mateescu Traian
Ciobanu Greorge (şofer)
Mărgărit Dan (şofer)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON