URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2015, 14:33

Atenţie pe unde daţi click! Clienţii băncilor, ţinta unui virus care le fură datele de autentificare la e-banking

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bitdefender a anunţat că un nou val de mesaje care conţin virusul Dyre vizează clienţi ai instituţiilor financiare din mai multe ţări, printre care şi România, băncile locale vizate având o piaţă cumulată de aproximativ 40%, anunţă agenţia de ştiri Mediafax.

Atenţie, deci, pe ce daţi click! Căci, odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking.

Instalarea virusului este simplă. Utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitaţi să descarce un fişier maliţios de tip arhivă conţinând un executabil, care provine de la un consultant fiscal. Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuţii purtate anterior şi le sugerează clienţilor să descarce cu prioritate fişierul pentru a finaliza o tranzacţie financiară, arată Mediafax.

Un al doilea mesaj susţine că trimite documentaţia financiară a clientului şi îi cere să verifice autenticitatea tranzacţiilor, iar al treilea mesaj informează clientul despre sancţiuni contravenţionale impuse companiei pe care o deţine, invitându-l să ia la cunoştinţă lista abaterilor.

Fişierul.exe descarcă şi activează virusul bancar Dyreza, cunoscut şi sub denumirea Dyre, arată Mediafax.

Observat pentru prima dată anul trecut, virusul Dyre este foarte asemănător cu celebrul troian bancar Zeus. Se instalează pe computerul utilizatorului şi devine activ doar când utilizatorul îşi introduce credenţialele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituţii bancare. Prin intermediul unui atac de tip man-in-the-browser, hackerii injectează cod Javascript maliţios, ce le permite să fure credenţialele de atutentificare sau să efectueze operaţiuni neautorizate în cont.

Bitdefender Labs, 19.000 de e-mailuri "infectate" au fost trimise în trei zile de pe servere din SUA, Taiwan, Hong Kong, Danemarca, Rusia, China, Coreea de Sud, Marea Britanie şi Australia. Bitdefender recomandă utilizatorilor să folosească o soluţie de securitate performantă şi actualizată la zi şi să evite să dea click pe linkuri provenite din e-mailuri de la expeditori necunoscuţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
mda,
în concluzie, folositi bitdifendăr
Postat 09 Iulie 2015, 16:16 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON