URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2022, 15:54

Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le va vorbi parlamentarilor români, urmând să aibă o intervenţie video în direct în plenul Parlamentului României. Anunţul a fost făcut, miercuri, de liderul Senatului şi, în acelaşi timp, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Acesta din urmă a transmis, pe reţelele de socializare, că a discutat cu premierul Ucrainei pentru a stabili această intervenţie live. Totodată, Cîţu a precizat că discursul lui Zelenski va avea loc săptămâna viitoare. 

"Discuţie importantă cu premierul din Ucraina, Denys Shmyhal. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski va ţine un discurs în Parlamentul României. În calitate de preşedinte al Senatului, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare, Ucraina are tot sprijinul meu. Mulţumesc, Denis!", a scris Cîţu în mesajul de pe Twitter.

După ce Rusia a pornit războiul în Ucraina, Volodimir Zelenski a fost invitat să le vorbească mai multor decidenţi din toată lumea. El s-a adresat în direct Congresului Statelor Unite ale Americii, Camerei Comunelor din Marea Britanie, Parlamentului Franţei etc. De fiecare dată, în discursurile sale, Zelenski a menţionat teme apropiate fiecăreia dintre ţările menţionate (atacul de la Pearl Harbor, atacul din 11 Septembrie 2001, fragmente dintr-un discurs al lui Churchill din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, expresia "liberté, égalité, fraternité"", în scopul de a atrage atenţia asupra crizei din Ucraina. 

Marţi, Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu președintele ucrainean, în care a reafirmat sprijinul României față de fiecare refugiat care ajunge în țara noastră.

Totodată, săptămâna trecută, preşedintele ucrainean a avut o intervenţie prin legătură video în faţa liderilor statelor UE reuniţi la summitul la Bruxelles, unde a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste ţări, inclusiv România, în funcţie de modul în care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse. „România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial”, a fost remarca lui Zelenski.

 

Discuție importantă cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shymhal: Președintele Volodimir Zelensky va ține un discurs în...

Posted by Florin Cîţu on Wednesday, March 30, 2022

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
România e condusă de niște trădători de neam.
După ce Ucraina se pregătea să "lichideze" prin lege ideea de minoritate etnică, ceea ce înseamnă printre mulți alți ruși, evrei, unguri, slovaci, polonezi, etc, câteva sute de mii de români ... vin niște ticăloși precum Johannis, Câțu și alții, care ne bagă tuturor pe gât un fascist dovedit cu textele lui de comediant ce își joacă acum rolul vieții lui.
Postat 31 Martie 2022, 08:01 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON