Anticipând că nu va avea destui bani pentru derularea proiectelor cu finanţare europeană, Universitarea din Oradea vrea să ia un credit record, de 10 milioane de lei.
Consiliul de Administraţie al instituţiei, format din rector, prorectori şi decani, a cerut Senatului universitar să aprobe începerea demersurilor legale pentru achiziţionarea unei linii de finanţare pentru anii 2016 şi 2017.
„Necesitatea ei se justifică prin faptul că resursele financiare proprii ale Universităţii din Oradea sunt insuficiente, cel puţin în anumite perioade din cadrul anului financiar, şi ca urmare nu se pot efectua plăţile necesare derulării proiectelor cu finanţare europeană”, a justificat CA-ul Universităţii.
Din 2012 încoace, Universitatea din Oradea accesează anual o linie de finanţare de câte 5 milioane de lei, pentru a avea banii necesari pentru plata salariilor şi finanţarea proiectelor de cercetare. Acum, însă, valoarea creditului va fi dublă. „Apreciem că pentru buna funcţionare a Universităţii din Oradea în perioada următoare este necesară o linie de finanţare bancară în sumă de 10 milioane lei”, se mai arată în adresa transmisă legislativului universitar.
Senatul a amânat însă luarea unei decizii, la cererea decanului Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog.
Până acum, Universitatea garanta fiecare credit cu clădirea FMF, singurul imobil mai valoros întăbulat pe numele Universităţii. Bodog a cerut însă conducerii instituţiei să caute o altă formă de garantare a creditului, pentru că el vrea să depună proiecte de finanţare pentru reabilitarea şi dotarea clădirii, dar acestea nu sunt fezabile câtă vreme imobilul nu este liber de sarcini.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.