URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2016, 16:16

Pesedist dedublat: Rămas fără dreptul de a conduce doctorate, Bodog pretinde că e victima duşmanilor politici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, i-a retras atestatul de abilitare şi dreptul de a conduce doctorate, stabilind că - aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit - nu a îndeplinit criteriile minime prevăzute de lege pentru a îndruma doctoranzi sau a deveni profesor universitar, şeful PSD Oradea, Florian Bodog, pozează în victima adversarilor politici, într-un text postat pe blogul personal şi intitulat sec "Referitor la minciunile vehiculate în legătură cu cariera mea academică".

Despre miezul problemei, şi anume că în 2013, când a promovat ca profesor universitar şi a obţinut dreptul de a conduce doctorate, nu îndeplinea criteriul minim impus de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare (CNATDCU) de a semna ca autor principal minimum 6 articole indexate în baza internaţională ISI, Bodog nu spune decât că are la dosarul de concurs adeverinţe semnate de coautorii săi care îl prezintă ca autor principal. De ce, dacă avea această calitate, nu a semnat din start articolele ca atare, conform standardelor legale, ci doar ulterior şi-a procurat adeverinţe, Bodog nu mai explică.

În schimb, pesedistul acuză CNATDCU că, odată ce a început o anchetă pe numele lui, la sesizarea BIHOREANULUI, nu i-a cerut punctul de vedere şi că nu ar exista o procedură privind reverificarea dosarului, astfel că el consideră că Ordinul ministrului Educaţiei nr. 5567/2016 de retragere a atestatului de abilitare şi a dreptului de a conduce doctorate "este un document abuziv emis prin forţarea legislaţiei", pe care îl va ataca în instanţă.

Bodog se arată nemulţumit şi că Ministerul Educaţiei a comunicat ordinul BIHOREANULUI, omiţând nu doar că această decizie era cât se poate de firească dat fiind că tocmai redacţia a făcut sesizarea, ci şi că documentul a fost transmis, la cerere, şi altor jurnalişti din Oradea.

Totodată, senatorul PSD arată că îşi rezervă dreptul de a da în judecată săptămânalul BIHOREANUL pentru că l-a numit impostor, deşi chiar Ministerul Educaţiei şi CNATDCU, deci cele mai înalte foruri în materie, au confirmat, prin actele emise, că el nu a îndeplinit criteriile de promovare, aşadar a devenit fraudulos profesor şi conducător de doctorate.

Pentru Bodog, însă, întregul demers pare o acţiune politică. "Toate aşa-zisele "anchete de presă" şi "dezvăluiri" nu sunt altceva decât o încercare de mă discredita în pragul campaniei electorale. Este o campanie murdară instrumentată de către adversarii mei politici şi cei care nu au dorit ca eu sa câştig alegerile pentru funcţia de rector şi să scot Universitatea din Oradea din zona mediocrităţii şi a subdezvoltării", pretinde el.

În consecinţă, Bodog face un apel original către bihorenii cărora le cere votul, ca prim candidat la Senatul României pe lista PSD Bihor la alegerile parlamentare din decembrie. Pretinzând că ar trebui judecat doar după activitatea sa de senator, nu şi după cea din facultate, de parcă Bodog-parlamentarul şi Bodog-profesorul ar fi două persoane diferite, el le cere alegătorilor să nu îl voteze "pentru ceea ce fac la catedră sau la facultate".

"Personal nu am amestecat niciodată cele două planuri şi consider că aşa ar trebui să procedeze şi mass media, dacă ar fi bine intenţionată", scrie Bodog, transmiţând, practic, ideea că pentru reputaţia unui demnitar nu contează nimic din ce face în afara activităţii de parlamentar.

Citeşte întreg textul pe blogul lui Florian Bodog!

Citeşte pe această temă şi articolul: "Votaţi impostorul! Premieră ruşinoasă la Universitate: prodecanului Florian Bodog de la Medicină i-a fost retras dreptul de a conduce doctorate"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
?
Totusi, unde are domnul asta norma intreaga? Banii primiti din ambele locuri (si nu numai) ii baga in acelasi buzunar?
Postat 03 Noiembrie 2016, 17:49 de cercetas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON