URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2018, 12:14

Baschet: CSM CSU Oradea va primi, duminică, replica Stelei, în Grupa A a Ligii Naţionale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După victoria lejeră de la Timişoara, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au revenit pe teren propriu, unde pregătesc meciul din etapa acestui sfârşit de săptămână. De această dată, trupa pregătită de antrenorul Cristian Achim va da peste Steaua, într-o partidă ce se anunţă reeditarea duelurilor din finalul sezonului trecut.

Meciul cu trupa bucureşteană este programată duminică, de la ora 17.15, la Arena Antonio Alexe, şi va aduce în faţa echipei orădene o formaţie care nu a avut un început tocmai bun de sezon de această dată, steliştii având la activ doar trei victorii în cele şapte meciuri susţinute până acum.

Dacă steliştii sunt pe penultimul loc, 7, nici campionii de la CSM CSU Oradea nu stau cu mult mai bine, ocupând în prezent poziţia a 4-a, cu 5 victorii.

Se anunţă, astfel, un nou duel interesant între cele două combatante, cum de altfel au fost toate confruntările de până acum între CSM CSU Oradea şi stelişti.

În tur, la Bucureşti, pe 13 octombrie, Steaua s-a impus cu 81-74 în faţa bihorenilor, prilej de a încerca să-şi ia revanşa acum "roş-albaştrii".

Pe de altă parte e de menţionat că staff-ul tehnic al echipei campioane, condus de Cristian Achim s-a îmbogăţit din această săptămână cu un nou nume. Este vorba despre Zoran Vranes, antrenor al echipelor juvenile ale LPS Bihorul CSM Oradea. "Tânărul tehnician ex-iugoslav a fost cooptat în staff-ul echipei de seniori, alături de care participă la antrenamentele de dimineaţă şi în măsura timpului disponibil la cele de seară", după cum precizează site-ul clubului orădean.

Conducerea clubului bihorean reaminteşte, totodată, că alături de roş-albaştri, încă de la mijlocul lunii noiembrie, se află Rade Markovic, fost jucător al echipei. "El a preluat două grupe de juniori din cadrul proiectului desfăşurat de LPS Bihorul şi Academia CSM Oradea, dar după venirile lui Dragan Zekovic şi Pavle Reljic, Markovic s-a ocupat de antrenamentele specifice de individualizare ale celor doi într-o perioadă în care echipe se afla în deplasări, ori a beneficiat de câteva zile libere cu ocazia acţiunilor destinate echipelor naţionale", mai informează site-ul oficial al clubului.

De menţionat că, atât Markovic, cât şi Vranes îşi continuă în paralel munca la nivel juvenil. De altfel, cel din urmă este implicat la finele acestei săptămâni în cadrul turneului European Youth Basketball League U15 masculin, eveniment găzduit la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea. În schimb, Rade va conduce echipa U13 în cadrul turneului contând pentru Campionatul Naţional al României, programat a se desfăşura sâmbătă, la Arena Antonio Alexe.


Iată însă programul etapei a 9-a a Grupei A din Liga Naţională la baschet:

Sâmbătă

Ora 19:00 SCMU Craiova  - Dinamo Ştiinţa Bucureşti

Duminică

Ora 17:15 CSM CSU Oradea  - Steaua Bucureşti (Digi Sport)

Luni

Ora 18:00 U-Banca Transilvania Cluj - CS SCM Timişoara (Digi Sport)

Ora 19:45 BCMU FC Argeş Piteşti - BC CSU Sibiu (Digi Sport)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON