URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Decembrie 2017, 14:25

Sute de fapte bune pe un singur hol: Târg de Crăciun la Celestica Oradea, susţinut de companie pentru ONG-urile din oraş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fie că eşti orfan sau suferind, ai o şansă în societate, iar rodul muncii tale poate fi apreciat de cei din jur. Aceasta este lecţia pe care vor s-o transmită, împreună, compania Celestica şi câteva ONG-uri din Oradea care, pentru al cincilea an la rând consecutiv, au organizat un Târg de Crăciun în holul principal din sediul companiei de pe Şoseaua Borşului.

Implicaţi în societate

„De cinci ani, cu aproximativ două săptămâni înaintea începerii sărbătorilor, invităm asociaţiile şi fundaţiile din Oradea cu care colaborăm la Târgul de Crăciun, cum de altfel facem şi primăvara, cu ocazia Târgului de Paşti, şi de-a lungul anului, când organizăm 18 evenimente de alte feluri. La Târgul de Crăciun, ONG-urile prezintă spre vânzare, pentru angajaţii noştri, tot felul de produse pe care membrii acestora le realizează, iar noi le susţinem deoarece susţinem, practic, educaţia copiilor şi sprijinim integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi sau cu dificultăţi de adaptare”, e explicat BIHOREANULUI managerul de resurse umane al Celestica, Alexandra Drăghiciu.

Practic, după ce în cursul anului au realizat diferite ornamente şi obiecte casnice, membrii a 19 ONG-uri le-au expus spre vânzare în holul Celestica, iar cei 2.100 de angajaţi ai companiei au putut să le vadă şi să cumpere ceea ce le-a plăcut.

„Noi ne bucurăm de Târgul de Crăciun, pentru că este un lucru de două ori bun. În primul rând, putem face o faptă bună, deoarece cumpărând produse de la ONG-uri le susţinem activitatea. În al doilea rând, câştigăm timp, pentru că nu mai trebuie să umblăm prin magazine ca să cumpărăm micile cadouri pe care vrem să le facem”, a spus şi o muncitoare.

Cu mâinile noastre

„Adulţii şi copiii cu sindrom Down participă la terapii ocupaţionale în ateliere unde sunt îndrumaţi de specialişti care îi ajută să facă tot felul de lucruşoare – lumânări decorative, vaze pentru flori, icoane ş.a. – chiar foarte frumoase. Pentru membrii noştri este foarte important nu numai pentru că în acest fel au o ocupaţie, dar şi pentru că munca lor poate fi apreciată de alţii, iar oamenii sănătoşi pot înţelege că nimeni nu este pierdut dacă se ocupă cineva să dea o mână de ajutor”, a mărturisit BIHOREANULUI reprezentantul Asociaţiei Down, Marius Panciu.

„Încasările din vânzările pe care le facem azi nu sunt, bineînţeles, spectaculoase, dar pentru noi sunt preţioase, pentru că ne ajută să oferim mici cadouri membrilor noştri şi să cumpărăm materialele necesare continuării activităţilor din atelierele ocupaţionale”, a mai spus Panciu.

Acesta a adăugat că, uneori, la Târg au participat nemijlocit adulţi şi copii cu sindrom Down, care au fost invitaţi de Celestica şi la mici serbări pentru angajaţi. „Nu vă daţi seama cât de încurajaţi se simt când constată că ceva făcut de mâna lor este luat în mână de altcineva şi apreciat”, a adăugat reprezentantul Asociaţiei Down.

Câte o bucurie pentru fiecare

La Târgul de Crăciun organizat de Celestica şi ONG-uri în acest an participă 19 asociaţii şi fundaţii, precum Asociaţia Down, Fundaţia Creştină Diaconia, Fundaţia Căminul Felix şi Fundaţia Acţiunea Felix, Fundaţia Credinţă şi Lumină, Asociaţia Smiles, Asociaţia de Teatru Experimental Clandestin, Asociaţia SOS Autism, Asociaţia Agape, Asociaţia Paşi Împreună, Asociaţia Ajungem Mari - Lindenfeld, Asociaţia Asterdorf, Asociaţia Colaborăm-Educăm-Sprijinim, Fundaţia Diakonia Atelier Albinuţa, Asociaţia de Scleroză Multiplă, Fundaţia Casa, Uniunea Femeilor Bihor, Habitat pentru Umanitate.

Acestea oferă decoraţiuni, accesorii, mici bijuterii, feţe de masă şi perne, obiecte de uz casnic realizate artizanal, jucării şamd.

În fiecare an, Celestica Oradea organizează câte 18 evenimente dedicate comunităţii locale, între care Târgul de Crăciun, Târgul de Paşti, Târgul de Mărţişor, participarea la proiectele Habitat pentru Umanitate pentru construirea de locuinţe sociale, Ride for Nature Day, când angajaţii sunt invitaţi la plimbări cu bicicletele urmate de jocuri în aer liber şi picnic, Family Day, la care angajaţii participă împreună cu soţiile şi copiii etc.

„Conceptul de responsabilitate socială este foarte important pentru Celestica, deoarece pentru noi este important ca şi comunitatea să se dezvolte odată cu noi şi ne dorim cetăţeni şi angajaţi responsabili”, a explicat managerul de resurse umane Alexandra Drăghiciu motivul pentru care compania se implică în proiectele comunităţii şi iniţiază proiecte pentru orădeni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON