URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2023, 08:01

Sub soarele Antalyei. Cele mai frumoase stațiuni din Turcia îi așteaptă pe orădeni în sejururi de lux, la prețuri accesibile (FOTO)

Sub soarele Antalyei. Cele mai frumoase stațiuni din Turcia îi așteaptă pe orădeni în sejururi de lux, la prețuri accesibile (FOTO) SUPER-CONFORT. Fie că optează pentru luxuriantul Susesi Luxury Resort (foto), fie că aleg Spice, un palat parcă din „O mie și una de nopți”, intimitatea complexului de vile Güral Premier ori rafinatul Nirvana Cosmopolitan, turistul trăiește în Antalya bucuria unui sejur lipsit de umbra oricărei griji
Sub soarele Antalyei. Cele mai frumoase stațiuni din Turcia îi așteaptă pe orădeni în sejururi de lux, la prețuri accesibile (FOTO) AROMELE LUMII. Oaspeții Antalyei experimentează o gastronomie de clasă, ce include atât bunătățile locale, cât și specialitățile internaționale, oferite într-o varietate opulentă. Turcii sunt atât de atenți la detalii încât au din ce alege până și veganii ori persoanele alergice la gluten și lactoză
Sub soarele Antalyei. Cele mai frumoase stațiuni din Turcia îi așteaptă pe orădeni în sejururi de lux, la prețuri accesibile (FOTO) HUZUR. Pe lângă plaje, aquaparkuri și piscine, exterioare și interioare, hotelurile de 5 stele au propriile centre SPA, unde turiștii pot savura sauna fără limită de timp, jacuzzi, hammamul ori masajul sofisticat cu esențe aromatice și cosmetice din gama de vârf
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu peisaje mirifice, cu Mediterana scăldând poalele Munţilor Taurus, oraşe moderne cu însemnate vestigii antice, bazaruri exotice şi resorturi unde oaspeţii sunt realmente răsfăţaţi, Antalya rămâne o destinaţie de vis. 

Renumită pentru plajele generoase, clima însorită, localnicii prietenoşi, convinşi că musafirul e un "trimis al lui Dumnezeu", şi hotelierii super-profesionişti, care practică ospitalitatea ca pe o a doua religie, nu-i deloc de mirare că o preferă tot mai mulţi români.

Numărul acestora, estimează specialiştii, va atinge un nou record în sezonul care tocmai începe. Pe ce se întemeiază optimismul? Pur şi simplu, după cum a constatat BIHOREANUL, pe serviciile de top, prestate aşa încât un sfert dintre cei care au vizitat o dată Antalya revin an de an.

Antalya

Dinamică în creştere, preţuri accesibile

Indiferent că sunt familii cu copii, cupluri tinere sau seniori, Antalya înseamnă vacanţa perfectă. Pentru români cu atât mai mult cu cât, datorită curselor charter din mai toate oraşele care au aeroporturi, inclusiv Oradea, se află la doar o oră şi jumătate distanţă. 

Ofertele pornesc în acest sezon de la 340 de euro pentru hotelurile de 3 stele, puţin peste 500 euro pentru cele de 4 stele şi de la circa 700 euro pentru resorturile de 5 stele ultra all inclusive. Merită din plin, s-a convins BIHOREANUL într-o călătorie de documentare la început de sezon, mijlocită de agenţia de turism Paralela 45 din România şi partenera sa din Antalya, Summer Tour, al patrulea mare tour-operator din Turcia.

Directorul general al acesteia, Mahir Ahmetoğlu (foto), pariază pentru sezonul 2023 pe 70-80.000 de oaspeţi români sosiţi doar prin compania pe care o conduce, o creştere considerabilă faţă de acum două decenii, când abia erau 1.200. 

Vacanta Turcia

Totul pentru răsfăţ

Între resorturile de top pe care Paralela 45 le recomandă se distinge Susesi Luxury, cu un nume pe deplin meritat (în limba turcă, Susesi înseamnă Sunetul Apelor): orice loc din incinta complexului e scăldat de râuleţe şi lacuri proiectate cu gust şi întreţinute impecabil.

Situat în apropierea oraşului Belek, la 45 de minute de principalul aeroport al regiunii, de unde turiştii sunt transferaţi confortabil şi prompt, resortul de 5 stele întins pe 9 hectare are o vegetaţie luxuriantă, cu flori multicolore şi alei străjuite de palmieri, portocali şi lămâi. 

Turistul e tratat în aşa fel încât să se simtă ca un paşă. Oaspeţii sunt întâmpinaţi în camere elegante cu fructe şi băuturi (conţinutul frigiderelor e completat permanent, free of charge) şi sunt conduşi de un angajat care îi scuteşte de grija bagajelor. 

Vacanta Turcia

O atracţie irezistibilă este, fireşte, gastronomia. Susesi Luxury are un restaurant principal (pentru cele trei mese ale zilei) şi altele secundare (pentru gustări, până la ora 4 dimineaţa). Nou-veniţii pot fi descumpăniţi de abundenţa bucatelor orientale, europene, asiatice, sud-americane ori nipone, iar măiestria bucătarilor îi satisface şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi.

Îţi vine să guşti din toate şi să mănânci şi cu ochii, de la tradiţionalele pide turceşti cu aluaturi fragede, umplute cu brânzeturi ori carne, la zecile de salate, fripturi şi grătare apetisante din vită, miel, pui şi peşte, pizza, sushi şi multe altele. Deliciile din fructe, îngheţată şi cofeturi de toate felurile completează ospeţe stropite cu vin, bere, fresh de portocale, nectar ori ceai, după gustul fiecăruia. 

Vacanta Turcia
AROMELE LUMII. Oaspeții Antalyei experimentează o gastronomie de clasă, ce include atât bunătățile locale, cât și specialitățile internaționale, oferite într-o varietate opulentă. Turcii sunt atât de atenți la detalii încât au din ce alege până și veganii ori persoanele alergice la gluten și lactoză.

La maximum

Susesi Luxury are nu mai puţin de 554 de camere, de 12 tipuri, de la standard şi premium până la senior-suites, anume concepute pentru vârstnici, vile triplex pentru familii cu mai mulţi copii, şi royal-suites, apartamente de super-lux, dotate cu piscine indiferent de etajul la care se află.

Complexul are propriul aquapark, terenuri de tenis, sală de jocuri (bowling, ping-pong etc), club şi locuri de joacă pentru copii, cu animatori, sală de spectacole, piscine exterioare şi interioară, centru SPA, plus o variată paletă de activităţi indoor şi outdoor, de la cursuri şi festivaluri de zumba, fitness ori yoga până la sporturi nautice. 

"Credem că 2023 va fi un an foarte bun", le-a spus jurnaliştilor români managerul de vânzări, Ümran Turhanoğullari (foto). Conducerea resortului a transformat pandemia în oportunitate, astfel că a renovat hotelul, iar personalul, calificat în şcoli de profil, este instruit şi perfecţionat pentru a îndeplini şi cele mai exigente dorinţe ale oaspeţilor.

"Serviciile sunt cel mai important argument al nostru", afirmă reprezentanta Susesi Luxury, care se mândreşte cu un grad de ocupare de 45% în low-season (noiembrie-aprilie) şi maximum în full-season: 80% (limita permisă de autorităţi în contextul post-pandemic).

Ideal pentru excursii 

Condiţii de lux oferă şi celelalte resorturi de 5 stele, cum ar fi Spice, întins tot pe 9 hectare, al cărui specific este oriental, cu 540 camere şi 22 de vile, complexul Güral Premier, cu o capacitate de 568 camere în vile familiale, extrem de spaţioase şi fiecare cu propria piscină, ori Nirvana Cosmopolitan, unde turiştii sunt primiţi inclusiv cu animalele lor de companie şi le pot lua fie în camere, fie plasa într-un mic hotel - tot de lux, cum altfel? - dedicat patrupedelor (foto).

Indiferent unde aleg să stea, oaspeţii Antalyei pot opta pentru o mulţime de activităţi şi în afara resorturilor: excursii la Pamukkale, unde natura a creat "piscine" din travertin terasate, la amfiteatrul antic Aspendos, incursiuni în bazarul din metropola Antalya, cu vestitul arc de triumf al împăratului Hadrian conservat în stare foarte bună, ori vizitarea uriaşului Aquarium (foto jos), cu cel mai lung tunel subacvatic din Europa (130 metri) şi peste 10.000 de exemplare de peşti, dintre care 10 varietăţi de rechini. 

Antalya

Toate sunt experienţe de neuitat, care conving să revină în însorita Antalya din ce în ce mai mulţi turişti, pentru a pleca, de fiecare dată, cu noi poveşti şi poze cu adevărat instagramabile. Amintiri de neuitat, pe care nu puţini le retrăiesc vară de vară... 

Vacanta turcia
HUZUR. Pe lângă plaje, aquaparkuri și piscine, exterioare și interioare, hotelurile de 5 stele au propriile centre SPA, unde turiștii pot savura sauna fără limită de timp, jacuzzi, hammamul ori masajul sofisticat cu esențe aromatice și cosmetice din gama de vârf.


ROMÂNII, PE LOCUL 7 
Chartere din toată ţara

În Antalya ajung turişti din 78 de ţări, iar potrivit preşedintelui Uniunii Turistice a Hotelierilor şi Investitorilor Mediteraneeni, Kaan Kaşif Kavaloğlu (foto)românii sunt pe locul 7 din punct de vedere numeric, estimându-se ca în acest sezon numărul lor să crească cu 20%.

Pe lângă specificul Antalyei, care s-a consacrat la nivel mondial cu cel mai bun raport preţ-calitate, la acest rezultat contribuie şi accesibilitatea. În 2023, de pildă, românii au la dispoziţie curse charter din aproape orice oraş cu aeroport: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Sibiu, Suceava, Craiova, Bacău, Baia Mare, Satu Mare, Braşov, Constanţa şi, bineînţeles, Oradea.

Vacanţele în Antalya încep de obicei de Paşte, odată cu primul zbor charter al sezonului (15 aprilie, din Bucureşti), şi se încheie la mijlocul toamnei, când temperaturile sunt încă ridicate (21 octombrie, ultimul zbor tot de la Bucureşti). Pachetele turistice sunt în general pentru 7 zile şi cuprind toate taxele, inclusiv transferul de la aeroport la hotel şi retur.

Antalya

Din Oradea, cursele charter spre Antalya asigurate de Paralela 45 încep din 11 iunie, cu frecvenţă săptămânală, până în 1 octombrie (ultima întoarcere), şi sunt operate de HiSky. Zborurile vor fi operate în fiecare duminică după programul: sosire în Oradea, ora 11, plecare din Oradea, ora 12.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON