URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2017, 18:03

Senatorii Universităţii din Oradea îi cer rectorului să renunţe la specializările ineficiente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorii Universităţii din Oradea au analizat raportul anual al rectorului Constantin Bungău privind starea instituţiei şi nu sunt prea mulţumiţi.

În şedinţa pe care au avut-o miercuri, senatorii au avizat propriile lor rapoarte de analiză la documentul realizat de Bungău, pe care le vor face publice pe site-ul instituţiei. În aceste analize, senatorii fac o serie de recomandări pe care le consideră vitale pentru Universitate.

Printre altele, ei cer ca Bungău şi prorectorii săi să facă o "analiză reală, concretă a programelor de studii deficitare în urma căreia să se propună spre lichidare programele de studii care nu îndeplinesc criteriile de calitate şi un minim al eficienţei". Altfel spus, să elimine din oferta Universităţii specializările care nu au trecere printre studenţi.

De asemenea, senatorii îi cer rectorului să restructureze structurile autofinanţate ale instituţiei, precum baza didactică Gaudeamus ori Staţiunea pomicolă.

Din raportul lui Bungău, senatorii au mai constatat şi că anul trecut universitarii orădeni au scris mai puţine articole ştiinţifice ori proiecte de cercetare. "Având în vedere o scădere a activităţii de cercetare la nivelul UO, reflectată atât prin scăderea numărului de proiecte câştigate, dar şi prin scăderea numărului de publicaţii, se impune luarea unor măsuri pentru ca toate cadrele didactice titulare a UO să contribuie la creşterea vizibilităţii UO prin publicarea rezultatelor cercetării în reviste de prestigiu", se arată în recomandarea Senatului universitar.

Acelaşi for îi mai reproşează rectorului Constantin Bungău că nu a achiziţionat un soft anti-plagiat, Comisia de Etică recomandându-le universitarilor să folosească un program gratuit şi, potrivit senatorilor, "obscur". "Considerăm că utilizarea unui soft neprofesionist poate expune Universitatea şi personalul didactic unor riscuri reputaţionale şi pecuniare considerabile, care nu pot fi ignorate sub motivaţia "preţului", preferându-se programe gratuite, dar obscure", arată senatorii.

Ce efect vor avea recomandările Senatului, însă, nu se ştie. "Noi le facem publice, ca anexe la hotărârea de Senat. Dacă se va ţine cont de ele rămâne de văzut", a precizat preşedintele Senatului, Sorin Curilă, joi, pentru BIHOREANUL.

Raportul rectorului Bungău pentru anul 2016 poate fi de asemenea consultat pe site-ul Universităţii, toţi rectorii de universităţi publice din România fiind obligaţi să facă o astfel de dare de seamă anual. 

Citeşte pe această temă şi articolul: Rectorul Constantin Bungău, nemulţumit de activitatea din anul trecut a Universităţii din Oradea: „Nu am avut realizări spectaculoase”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Softly
Totul mi se pare ultra/mega/super"soft " in chestia asta data publicitatii , pe gratis.
Postat 28 Aprilie 2017, 16:16 de SM
senatori?
dar cine va cere senatorilor sa mai faca si ei cercetare?
Postat 28 Aprilie 2017, 00:11 de sasi
De acord
si pentru a da un exemplu sa-si prezinte si senatorii rezultatele sa-i vada si orasul de la care se asteapta sustinere. Cercetatoarea scriitoare care l-a plagiat pe englez mai e acolo?
Postat 27 Aprilie 2017, 22:25 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON