URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2019, 15:07

Scăpat de un proces de loviri şi anchetat pentru clonări de carduri, un orădean a ajuns după gratii pentru... conducere fără permis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean a fost încarcerat, miercuri, de polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Bihor, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani, 6 luni și 20 de zile de detenție, pentru că s-a urcat fără permis de conducere la volanul maşinii.

În vârstă de 36 ani, Constantin-Eduard Sîrbu este client vechi al poliţiştilor, având în trecut condamnări pentru instigare la furt dar şi alte infracţiuni rutiere. Recent a scăpat de un proces după ce şi-a împăcat victimele pe care le bătuse, a fost condamnat pentru clonări de carduri şi e anchetat, încă, pentru coordonarea unei grupări criminale profilată tot pe fraude de acest gen. 

Este vorba despre dosarul vizând o bandă care a provocat o pagubă de peste 300.000 euro şi care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, dar restituit de judecători pentru nereguli la rechizitoriu. Membrii grupării sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare.

Grupul, coordonat de doi orădeni, Ioan Gheorghe Bejuşcă, 40 de ani, şi Constantin Eduard Sîrbu, 36 de ani, era organizat pe paliere care acţionau în România, Cehia, Olanda şi Germania, unde montau aparatură de tip skimming pe ATM pentru a fura datele clienţilor.

Cardurile false au fost, apoi, puse în circulaţie atât în România, cât şi în alte state din Uniunea Europeană, în diverse magazine de lux, de unde indivizii şi-au cumpărat produse electronice, parfumuri, bijuterii, îmbracăminte, ceasuri şi alte bunuri, în valoare totală de peste 300.000 euro. Banii obţinuţi în urma valorificării produselor în străinătate erau trimişi în ţară şi împărţiţi între membrii grupării, în funcţie de rolul fiecăruia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON