Potrivit acestuia, motivul este nerespectarea şi neplata unor drepturi de natură salarială "constatate ca fiind temeinice şi legale" printr-o decizie pronunţată în anul de către Curtea de Apel Oradea.
Concret, este vorba despre o primă de stabilitate acordată anual în cuantumul unui salariu, despre un spor de 15% pentru "încordare psihică foarte ridicată", un spor lunar de prevenţie de 11% din salariu, despre prime de câte 300 lei pentru Crăciun şi Paşte în fiecare an, drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii în cuantum de 250 lei lunar.
De asemenea, sindicatul Pro Asistenţă Socială susţine că o angajată nu a primit ajutor de naştere (echivalent unui salariu), iar patru angajaţi nu au primit ajutoare de deces (două salarii medii lunare) după moartea unor rude.
În fine, arată liderul sindical, angajaţii îşi doresc şi "încadrarea salariaţilor în grupa a II-a de muncă, ţinând cont de faptul că zona oraşului Nucet este o zonă radioactivă, iar condiţiile de muncă şi legislaţia impun aceasta".
Contactat de BIHOREANUL, managerul CMS de Psihiatrie din Nucet, Ioan Lucaciu, a declarat că toate drepturile salariale neplătite au făcut obiectul unui proces încheiat acum trei ani, dar nu poate pune în aplicare hotărârea judecătorească din cauza legislaţiei contradictorii şi a lipsei de bani în bugetul instituţiei.
"Nici banii nu sunt destui, dar cea mai mare problemă este că legile sunt contradictorii. Dacă am aplica prevederile hotărârii judecătoreşti, am încălca alte legi, care interzic acordarea de asemenea sporuri şi prime", a declarat Lucaciu.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.