URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2024, 08:01

Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Noul șef de la Secția Penală a Parchetului șterge praful de pe dosare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum arată evenimentele săptămânii trecute, văzute prin ochii lui Bihorel: 

Luni

Vio către Ghiusi: „A venit Kelemen udemeristul să plângă de mila primarilor. Cică impozitele din pensii și dividende merg la bugetul național”. „Și ție ți se pare normal ca, în loc să facem drumuri și podețe, să trimitem bani pentru a fi sifonați prin ministere și agenții? Păi, fanarioții erau niște delicați față de ciolacii și ciucălăii din zilele noastre”.

Marți 

Noul șef de la Secția Penală a Parchetului, pus pe fapte mari: „Ideea e că a sosit vremea să facem curățenie”. „Vreți să dați oamenii afară dacă nu-și fac datoria?”. „Întâi trebuie curățenie la propriu. Vom șterge de praf dosarele vechi, iar pe cele antice le vom scoate de la naftalină. Că noi am ajuns ca medicii, ei tratează bolnavii prin prescriere de rețete, noi tratăm borfașii tot prin prescriere”. 

Miercuri

Tanti Zoe pensionara, despre colegii de generație care merg la prima oră în Primărie să-și plătească impozitul: „Niște fraieri, maică. În mod normal ar trebui să plătesc impozitul în ultima zi a anului, că dacă-l plătesc în ianuarie și mor în vară, nimeni nu mai dă banii înapoi”.

Joi

Se mărește organigrama revistei de cultură Familia. Conform unei știri proaspete, La Familia îi va avea în componență pe Puia și Șișu. Redactorul șef mi-a zis că „dacă e vorba și de Șișu, într-adevăr e o veste halucinantă”.

Vineri

Cu Birtașul, despre reabilitarea termică a Primăriei: „De ce mai are nevoie clădirea de încă 30 de milioane de lei pentru așa ceva?”. „Pentru că a fost reabilitată termic doar pe exterior. În plus, după cum știți, anul acesta se încinge lupta pentru fotoliul de primar, ceea ce va crește temperatura în instituție până la limita suportabilului”.

Sâmbătă

Nae polițistul mi-a explicat cum aplică ei legea celor care protestează pe șosele: „Noi, că tot stăm toată ziua pe Facebook, cum vedem că apare unul care-i instigă pe șoferi să blocheze drumul, cum îi ardem o amendă”. „Dar libertatea cuvântului nu există?”. „O fi existând, dar vrem să arătăm că pulanul e totdeauna mai puternic ca pixul”.

Duminică

La Sorbonica, așa cum era de așteptat, decanii, de vârstă, au ajuns și senatori, pe viață.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
da
"Luni" NU este o gluma , este un adevar .
Postat 22 Ianuarie 2024, 20:24 de richard
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON