URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
01 Februarie 2023, 17:20

 „Recurs la memorie”: Lucrări din arhiva Facultății de Arte, expuse la Oradea

 „Recurs la memorie”: Lucrări din arhiva Facultății de Arte, expuse la Oradea (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Uniunea Artiștilor Plastici Oradea și Facultatea de Arte organizează un eveniment inedit: prezintă pentru curioși lucrări ale foștilor studenți orădeni.

Expoziția intitulată „Recurs la memorie” se înscrie în seria evenimentelor menite să celebreze cei 60 de ani trecuți de la întemeierea Universității din Oradea.

„Vom scoate la iveală lucrări ale absolvenților noștri, realizate de la înființarea Facultății de Arte, în 1995, și până astăzi. Credem că, în toți acești ani, s-au adunat destule lucrări pe care publicul merită să le vadă. Sunt lucrări pe care ne dorim să le catalogăm, să le indexăm și, în acest sens, expoziția «Recurs la memorie» va fi și un bun prilej pentru a ne îmbogăți informațiile pe care le deținem despre aceste lucrări”, a declarat Teofil Știop, cadru didactic al Facultății de Arte a Universității din Oradea și curatorul expoziției.

Odată cu vernisajul va avea loc și lansarea cărții „Opera poetică", semnate de scriitorul orădean Traian Ștef.

Dublul eveniment va avea loc pe 4 februarie, de la ora 17, la Galeriile de Artă „Reperaj”, organizator fiind Vioara Bara, președinta UAP Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON