URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2023, 18:22

Protest în Beiuş: Familia şi apropiaţii unor tineri care au murit într-un accident acuză delăsarea din Justiţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Va fi protest, miercuri, în Parcul Central din Beiuş, organizat de rudele şi apropiaţii a doi tineri care au murit într-un teribil accident rutier provocat în 2019 pe drumul judeţean 763, de un şofer de BMW din comuna Câmpani.

Ionuț Condure avea 33 ani, iar soţia sa, Corina, 32 ani când au fost ucişi în evenimentul rutier. "Fetiţa lor a fost rănită grav, avea 2 ani. Acum are 6 şi îşi cunoaşte părinţii din fotografii", spune tatăl lui Ionuţ, care acuză delăsarea din Justiţie...

Lunea neagră

Accidentul în care au murit soţii Condure s-a produs în toamna anului 2019, pe 28 octombrie, la prânz. Tinerii se aflau împreună cu fetiţa lor de 2 ani, într-un Suzuki Jimny condus de Ionuţ. Mergeau spre casă, spre Poienii de Jos, tractând o remorcă în care transportau materiale de construcţii. În dreptul intersecţiei cu drumul comunal, Ionuţ Condure a făcut semn şi a virat spre stânga, moment în care maşina i-a fost izbită în partea laterală de către BMW-ul condus de Andrei Andru, 36 ani, care venea din spate și se afla în depășirea neregulamentară a unui alt autoturism.

În urma impactului, ambii şoferi au pierdut controlul maşinilor şi s-au răsturnat în șanț. Soţii Ionuţ şi Corina Condure au murit pe loc. Aveau multiple fracturi, iar organele le-au fost zdrobite în urma loviturii puternice. Fetiţa lor a fost preluată de un elicopter SMURD şi a ajuns la spital, la Oradea. La spital a ajuns şi un bărbat în vârstă de 57 ani, din Măgura, pasager în BMW, care a suferit leziuni uşoare. 

Cercetările s-au prelungit nepermis de mult, spune acum tatăl tânărului decedat, Ioan Condure, care e dezamăgit de delăsarea de care au dat dovadă poliţişti, procurori şi judecători deopotrivă faţă de trauma suferită de micuţa rămasă orfană şi de familiile victimelor. "Pe 28 octombrie s-au împlinit 4 ani de la accident. Nepoţica mea are 6 ani, nu-şi cunoaşte părinţii decât din fotografii. Cercetările s-au tot tergiversat, dosarul s-a mutat de la un procuror la altul, acum se amână în faţa instanţei. Cel care mi-a ucis copiii e liber, conduce maşina, nu are nicio restricţie”, spune Condure.

Protest, dar nu la Judecătorie!

Tatăl lui Ionuț a obţinut autorizaţie şi, împreună cu apropiaţii fiului său, rude, prieteni şi foşti colegi, vor organiza un miting în faţa Judecătoriei Beiuş. „Va fi un protest paşnic. Vor veni cei care i-au cunoscut pe Ionuţ şi Corina, dar şi cei care sunt în aceeaşi situaţie ca mine, puşi să aştepte ani şi ani pentru a-şi vedea dreptatea. Trebuie să se ştie că Justiţia nu-şi face treaba”, a subliniat Ioan Condure. 

Protestul va fi organizat în Parcul Central din Beiuş, căci reprezentanţii Primăriei Beiuş au refuzat solicitarea făcută de familia Condure, ca mitingul să fie în faţa clădirii care găzduieşte Parchetul şi Judecătoria Beiuş.

"Le-am spus că protestele se organizează în faţa instituţiilor vizate. Cum e şi la Bucureşti, unde sunt pichetate ministerele. Dar n-au fost de acord, au condiţionat acordarea avizului cu organizarea protestului în parc. În fine... Eu, dimineaţa, mă duc la Judecătorie, unde este un nou termen de judecată al procesului, apoi mă duc în parc şi vom protesta. Cineva trebuie să le atragă atenţia că nu e în regulă ce se întâmplă", a mai declarat Ioan Condure. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
https://www.avocatnet.ro/articol_59027/Desp%C4%83gubirile-morale-acordate-rudelor-in-caz-de-deces-din-accident-auto-se-stabilesc-in-func%C8%9Bie-de-mai-mul%C8%9Bi-factori.html
Da. Ce se intimpla daca soferul e beat? Firma de asigurari acopera daunele victimelor, dupa care se indreapta impotriva soferului vinovat. Il executa pina la chiloti. Ma rog, dupa mintea mea putina, fara studii juridice. Ca vad ca Ursuta si Doseanu sunt ocupati, mai scapa si ei un copy-paste, pentru o pizza...
Postat 13 Decembrie 2023, 12:08 de excalibur
@excalibur
Poate stii, poate nu, dar escr*cii din asigurari in frunte cu cei din asf incearca sa impuna un tabel: ti-ai pierdut o mana, 10.000 de euro, daca e mana dominanta, 15.000, un picior 20.000, etc, etc. Se pare ca juzii accepta ,,propunerile" asiguratorilor. P.S. Daca ramane o doamna judecatoare, victima a unui accident de circulatie fara o unghie, oare cat i-ar acorda colegele/colegii?!
Postat 13 Decembrie 2023, 11:53 de pinonel
Primarul Beiușului este complice cu judecătorii care tergiversează cazul ...
... pentru că este abuz în serviciu să nu permită protestul în fața Judecătoriei. Surprinzător că nu a eliberat avizul pentru organizarea protestului pe stadion sau în parcarea autogării. Iar judecătorii și procurorii sunt complici cu cel vinovat de producerea accidentului.
Postat 13 Decembrie 2023, 09:34 de KP
Eu, dimineaţa, mă duc la Judecătorie, unde este un nou termen de judecată al procesului
Ce proces ? Pe orice polita RCA e sunt prevazute despagubiri in caz de deces victime : Este important să știți că, în caz de accident rutier cu vătămări corporale sau deces puteţi obţine despăgubiri cu titlu de daune morale şi daune materiale de la firma de asigurări RCA a şoferului vinovat. ASIGURATORII TREBUIE SĂ ÎNCERCE SĂ ACOPERE TOT PREJUDICIUL CREAT DE CĂTRE ȘOFERUL VINOVAT PE CARE L-AU ASIGURAT.În caz de vătămare corporală – orice persoană care a suferit o vătămare cauzată de producerea unui accident auto poate obţine despăgubiri RCA, cu condiţia să nu fi fost vinovată în totalitate de producerea accidentului. În caz de deces – au dreptul la despăgubiri RCA rudele decedatului precum soțul sau soția, copiii, părinții, fraţii, surorile, bunicii, nepoţii în linie directă, concubinul sau concubina, precum şi orice persoană care poate dovedi că a suferit o pierdere în urma acestui deces.CE SUME SE POT OBȚINE CA DESPĂGUBIRI? Conform Legii 132/2017 a asigurării obligatorii, valoarea maxima de despăgubire conform legii este indicata după cum urmează: pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.
Postat 12 Decembrie 2023, 22:19 de excalibur
Ce autorizație?!
Conform legii adunărilor publice (Legea 60/1991) : nu sunt supuse declarării prealabile adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, sau ma înșel?!
Postat 12 Decembrie 2023, 19:41 de Phoenix
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON