URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2014, 13:26

Procedura de utilizare a aparatelor radar I

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Depăşirea limitei de viteză legale pe un sector de drum, constatată în condiţiile legii, atrage aplicarea unei amenzi, a punctelor de penalizare sau chiar suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 3 luni, dacă viteza legală pe acel sector de drum este depăşită cu mai mult de 50km/h.

Dispoziţiile legale se găsesc în Codul rutier, în regulamentul de aplicare al acestuia şi într-o normă de metrologie legală. Cu toate acestea, puţină lume cunoaşte faptul că modul de utilizare al aparatelor radar este reglementat de o dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române care nu a fost publicată niciodată în Monitorul Oficial, dar care se aplică concret în procedura de constatare a abaterilor la regimul vitezei legale. Potrivit art. 1 al acestui act normativ, constatarea nerespectării regimului legal de viteză pe drumurile publice se efectuează cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic de către Biroul Român de Metrologie Legală.

Mijloacele tehnice omologate şi verificate metrologic sunt sistemele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, care pot fi mobile instalate pe autospecialele de serviciu din dotarea structurilor teritoriale de poliţie rutieră şi poliţiilor comunale/posturilor de poliţie comunale sau fixe amplasate pe stâlpi, console ori trepiede. Pentru a putea fi operator radar, poliţistul rutier trebuie să promoveze două probe, pentru a atesta cunoaşterea sistemului şi a modului de operare cu acesta, respectiv un test scris şi o probă practică.

În urma promovării examenului, i eliberează fiecărui operator atestatul de operator radar, care va avea valabilitate nelimitată numai pentru tipul de dispozitiv radar pentru care a fost emis. Locurile în care urmează a fi aplasate aparatele radar şi intervalele orare de acţiune se stabilesc în baza unor grafice lunare, elaborate de şefii structurilor de poliţie rutieră. Actul normativ prevede, însă, că aceste grafice pot fi schimbate pe parcursul lunii dacă situaţia operativă le impune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La ce pentru ce ???
OK !!!! Si??? Ce avem de facut? Sa cerem certificatul de atestat al politistului sau ce ???? La ce ne ajuta articolu ??????
Postat 25 Decembrie 2014, 00:01 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON