URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Decembrie 2014, 13:26

Procedura de utilizare a aparatelor radar I

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Depăşirea limitei de viteză legale pe un sector de drum, constatată în condiţiile legii, atrage aplicarea unei amenzi, a punctelor de penalizare sau chiar suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 3 luni, dacă viteza legală pe acel sector de drum este depăşită cu mai mult de 50km/h.

Dispoziţiile legale se găsesc în Codul rutier, în regulamentul de aplicare al acestuia şi într-o normă de metrologie legală. Cu toate acestea, puţină lume cunoaşte faptul că modul de utilizare al aparatelor radar este reglementat de o dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române care nu a fost publicată niciodată în Monitorul Oficial, dar care se aplică concret în procedura de constatare a abaterilor la regimul vitezei legale. Potrivit art. 1 al acestui act normativ, constatarea nerespectării regimului legal de viteză pe drumurile publice se efectuează cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic de către Biroul Român de Metrologie Legală.

Mijloacele tehnice omologate şi verificate metrologic sunt sistemele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, care pot fi mobile instalate pe autospecialele de serviciu din dotarea structurilor teritoriale de poliţie rutieră şi poliţiilor comunale/posturilor de poliţie comunale sau fixe amplasate pe stâlpi, console ori trepiede. Pentru a putea fi operator radar, poliţistul rutier trebuie să promoveze două probe, pentru a atesta cunoaşterea sistemului şi a modului de operare cu acesta, respectiv un test scris şi o probă practică.

În urma promovării examenului, i eliberează fiecărui operator atestatul de operator radar, care va avea valabilitate nelimitată numai pentru tipul de dispozitiv radar pentru care a fost emis. Locurile în care urmează a fi aplasate aparatele radar şi intervalele orare de acţiune se stabilesc în baza unor grafice lunare, elaborate de şefii structurilor de poliţie rutieră. Actul normativ prevede, însă, că aceste grafice pot fi schimbate pe parcursul lunii dacă situaţia operativă le impune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La ce pentru ce ???
OK !!!! Si??? Ce avem de facut? Sa cerem certificatul de atestat al politistului sau ce ???? La ce ne ajuta articolu ??????
Postat 25 Decembrie 2014, 00:01 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON