URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2023, 14:07

Primarul Florin Birta le bate obrazul PSD-iștilor: „Nu îi prostiți pe oameni că vin la întâlniri”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apropierea alegerilor de anul viitor agită apele în politica locală. Câțiva reprezentanți ai PSD Oradea conduși de Florian Sîrca, posibil candidat la alegerile locale de anul viitor, s-au întâlnit la jumătatea lunii septembrie în cartierul Episcopia cu peste 100 de persoane, anunțate că la întâlnire a fost invitat și primarul Florin Birta.

În încheierea ședinței de joi a Consiliului Local, Birta a pus prezența mare chiar asupra acestui fapt, și le-a cerut PSD-iștilor să nu îl mai implice în astfel de acțiuni propagandistice.

„Nu mai folosiți numele meu”

„Vă rog să nu mai folosiți numele meu și să nu îi prostiți pe oameni că vin la întâlniri (n.r. - organizate de PSD). Oamenii mă așteptau în Episcopia, dar eu eram plecat în concediu”, le-a spus Birta consilierilor PSD. 

Edilul a precizat că nu vrea ca orădenii să creadă că inițial și-a confirmat participarea la întâlnire, iar apoi i-a lăsat baltă. El a mai spus că, de altfel, își organizează singur întâlnirile cu orădenii ca să le audă nemulțumirile.

Reprezentanții PSD prezenți în sală, între care și consilierul local Adrian Madar, care a participat la întâlnirea din teren și a transmis municipalității parte din nemulțumirile cartierului, nu au avut nicio reacție la intervenția primarului. 

Întânirea din Episcopia

După cum BIHOREANUL a scris, la întâlnirea din 18 septembrie, una vădit politică, pesedistul Florian Sîrca le-a spus orădenilor că „problema cea mai mare a Oradiei este că PNL are 70% din voturile din Consiliul Local”, fapt pentru care poate impune agenda de priorități a orașului ignorând problemele din cartierul Episcopia.

Social-democratul i-a îndemnat pe orădeni să iasă din manipularea că trăiesc în „cel mai frumos și cel mai dezvoltat oraș din România”.

Într-un exercițiu de imagine, Sîrca și-a adunat asistența în jurul lui și a făcut un live pe Facebook în care l-a invitat pe primarul Florin Birta la fața locului.

De asemenea, tot atunci, consilierii locali ai PSD, prezenți la întâlnire, Adrian Madar și Liviu Sabău Popa, au preluat nemulțumirile locuitorilor zonei.

Orădenii s-au plâns, printre altele, de drumurile neasfaltate, calitatea apei de băut, întreruperile frecvente ale energiei electrice, impozitele majorate constant și lipsa de interes a puterii PNL și a opoziției UDMR față de problemele cartierului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
vasi/adi13
Se pare ca tu primești DROJDIA de la PZD, nu ai avut curajul sa comentezi articolul, dar cred ca a fost directiva de partid. Îți tăia din drojdie. Pe plan locat toate-s bune și frumoase, dar deranjează opoziția pt ca ăștia de acum știu ce fac, și fac pt cetățeni. Apropos propagandistii au același CREION ca PZD.
Postat 01 Octombrie 2023, 18:00 de Sandu2100
sandu2100 aviatorul lu peste
Iar visezi avioane sandule? Muta-te intru-un alt oras mai mare, ca la sate nu vezi zboruri, eventual zboruri de stropit agrigol. Tare prost poti fi sa crezi in promisiunile astea de adormit copii
Postat 01 Octombrie 2023, 17:55 de Mihaita
sandu2100 virginu
Comentez la ce vreau eu *** Nu comentez ca tine ca asa trebuie sa primesc ciorba. Tie asta tie jobul sa fii sluga postaca. Nu ma intereseaza Buzatu ca nu el decide si ma afecteaza pe plan local unde locuiesc.
Postat 01 Octombrie 2023, 13:33 de vasi13
vasi/adi13
Acum ai curajul sa comentezi, la articolul cu BUZATU, VASLUI, DROJDIE nu ai comentat ::::)))) era directiva de partid :::::)))))
Postat 01 Octombrie 2023, 12:51 de Sandu2100
Sandu cel cu buda in curte
Doar priviti la sluga de sandu, cat e de activ, ce spume face. Cum isi apara stapanii. Viata lui sandu incepe si se sfarseste in fiecare zi. ***
Postat 01 Octombrie 2023, 11:25 de vasi13
KP aka mama Omida
Se știe ca PSD prostește oamenii, ai exemplu VASLUI
Postat 01 Octombrie 2023, 10:27 de Sandu2100
Tepes
Doar Ciuperca i se poate baga pe gat lui Bolojan, cu aeroportul și bazinul olimpic nu vad care e treaba.
Postat 01 Octombrie 2023, 10:26 de Sandu2100
Una este campania electorală a opoziției locale, pe banii ei ...
... cu totul altceva a celor care, având calitatea de edili la putere, folosesc pentru asta bugetele instituțiilor pe care le conduc. Și nu ocazional, precum opoziția, ci zi de zi, falsificând sau cosmetizând realitatea.
Postat 01 Octombrie 2023, 09:47 de KP
Este dreptul PSD să-i prostească pe oameni, până la alegerile de anul viitor ...
... din moment ce PNL le-a spălat multor bihoreni creierii, timp de mai bine de 15 ani.
Postat 01 Octombrie 2023, 09:34 de KP
sandu
pupincuristule hai sa-ti dau cateva exemple... aeroport,ciuperca,bazinul olimpic etc mai vrei?
Postat 01 Octombrie 2023, 08:40 de tepes
urat psdeilor ca prostiti oradenii
e suficient cat ne prostesc oamenii lui florin. vezi drumul de legatura din grivitei catre calea clujului dupa prima minciuna din 2022 a venit a doua cu termen 08.09.2023 ( pinicchio Marcel Dragos) suntem in octombrie si situatia e praf dar oradenii suporta orice batjocura daca e de la pmo, doar sa le fie lor bine iar parandaratul ne rugam sa-l foloseassca pe medicamente inovatoare.
Postat 30 Septembrie 2023, 20:04 de Traian
Corect!
Prostiti-i cu orice altceva, de exemplu ca Podul intelectualilor se renoveaza in trei luni, dar nu cu asta cu primarul care participa la intalniri cu oamenii!
Postat 30 Septembrie 2023, 19:40 de 1x1
mda
florinel primarele nu primeste prostimea (adica cetatenii) in audiente! de unde sa mai iasa sa discute cu ei? aaaa, da! a fost in nufarul si a fost “mancat” de cetatenii nemultumiti (pe buna dreptate, zic eu). dupa ce a avut de tras s-a decis sa ignore tot ce inseamna intalniri si dezbateri, exact ca si la fostele alegeri cand s-a temut de minunatul emilut (care e mult peste el, tot parerea mea!). adevarul e ca ar trebui sa ii fie rusine pentru simplul fapt ca nu iese sa discute si cu cei nemultumiti, care sunt multi dar degeaba…
Postat 30 Septembrie 2023, 18:14 de denis
Intrebare..
Edilul....bun bancul---se gideste sa candideze si crede ca va fi reales????Tupeu maxim are el si mentorul chelios si incruntat!!!
Postat 30 Septembrie 2023, 16:21 de grigore
Țepeș PZD
Cu ce proste, Justifică ??? Daca esti tare-n clanța
Postat 30 Septembrie 2023, 15:59 de Sandu2100
...
dar tu poti prostii pe un oras intreg?
Postat 30 Septembrie 2023, 14:34 de tepes
Drojdie PSD , Drojdie nu altceva
PZD își face campanie pe baza de minciuni, ii vezi toată ziua pe aici la comentarii.
Postat 30 Septembrie 2023, 14:22 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON