URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2021, 20:15

Polițiști amenințați de un suspect cu toporul: „Băi, caschetare, scoți pistolul la mine?” (VIDEO)

Polițiști amenințați de un suspect cu toporul: „Băi, caschetare, scoți pistolul la mine?” (VIDEO) foto: gazetaoltului.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sindicatul polițiștilor Europol a dat publicității pe propria pagină de Facebook o înregistrare video cu un bărbat care amenință doi polițiști.

„Cu ce te supărai?”

Incidentul a fost declanșat de un suspect al unui caz de furt de lemne care s-a declarat nemulțumit de prezența polițiștilor la o pândă în teren în zona în care își conducea autovehiculul off-road.

„Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, judeţul Gorj, colegii noştri, poliţişti şi jandarmi, fiind ameninţaţi cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei. Bineînţeles că la vederea acestui om al pădurilor, poliţiştii l-au somat să înceteze acţiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviinţă să se apropie de colegii noştri, să-i ameninţe şi să-i înjure pentru că şi-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos”, au transmis reprezentanții Europol.

Dialogul dintre părți este halucinant. Suspectul îi reproșează unui polițist că ar fi scos pistolul la el, îl face „milițian” și spune „mă p… pe tine”.

Acesta, din urmă, care filma scena cu telefonul mobil, neagă că ar fi pus mâna pe armă. Mai mult, îl întreabă pe bărbat defensiv: „Cu ce te supărai eu pe tine?”

Buni de plată...

În ciuda ultrajului la care au fost supuși, polițiștii au nu au făcut niciun gest pentru reținerea suspectului care poate fi văzut în filmare în timp ce își turează autovehiculul și se îndepărtează pe un drum forestier.

”Au evitat să-I pună în pericol viața femeii care-l însoția în mașina de teren”, au justificat sindicaliștii gestul colegilor lor.

Polițiștii au spus că în cazul în care s-ar fi angajat în urmărire pe teren accidentat și ar fi avariat autovehiculul din dotare, colegii lor ar fi fost supuși unor cercetări administrative în urma cărora le-ar fi fost imputate reparațiile.

„Acesta este rezultatul reformei din MAI și a legislației refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea polițiștilor”, au transmis sindicaliștii.

Potrivit polițiștilor, suspectul care este cercetat pentru ultraj se ascunde în prezent în munți, în zone greu accesibile. Pe numele său a fost emis un mandate de aducere pentru a fi prezentat în fața procurorilor.

 
BĂI, CASCHETARE, SCOȚI PISTOLUL LA MINE?

BĂI, CASCHETARE, SCOȚI PISTOLUL LA MINE? Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, județul Gorj, colegii noștri, polițiști și jandarmi, fiind amenințați cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei. Bineînțeles, că la vederea acestui om al pădurilor, polițiștii l-au somat să înceteze acțiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviință să se apropie de colegii noștri, să-i amenințe și să-i înjure pentru că și-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos. Și dacă vă întrebați de ce polițiștii nu au fosit armamentul, vă spunem noi că au evitat să-i pună viața în pericol femeii care-l însoțea în mașina de teren pe "academicianul" din imagini și care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe polițiști încercând să inducă ideea că aceștia l-ar fi amenințat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat. Iar în ceea ce privește decizia de a nu pleca în urmărire cu "autospecialele" din dotare, în zonele cu teren accidentat, polițiștii știu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetați administrativ și li se impută costul reparațiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituției care au văzut infractori doar la televizor. În prezent, acest individ se ascunde în munți, în zone greu accesibile și este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în fața procurorilor. Acesta este rezultatul reformei din MAI și a legislației refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea polițiștilor.

Posted by Sindicatul Europol on Saturday, March 6, 2021

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Profesionalism la superlativ
Pe mine ma intereseaza ca Politia sa fie cum trebuie dar exemple negative se tin lanț. Sefii celor de mai sus ar trebui sa-si dea demisia de onoare si sa se apuce de alte joburi. Din felul cum se prezintă institutia in ultima vreme, cred ca ar fi mai convenabil sa aducem altii din Ungaria, Austria sau Germania. Sa vină cu tot cu sefi si cu legislația lor iar pe-ai nostri sa-i recalifice cei din minister in alt domeniu. Poate asa s-ar prinde frica de cei certați cu legea.
Postat 07 Martie 2021, 21:12 de Doru2019
Efectul Dragnea
Eu îmi doresc ca polițiștii să aibă autoritate. Rețeta e simplă, ești prost plătești
Postat 07 Martie 2021, 20:39 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON