URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2012, 10:50

Percheziţii în 4 locaţii din Bihor într-un mega dosar de evaziune în care e implicat senatorul Cezar Măgureanu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a declanşat, marţi dimineaţă, o amplă acţiune într-un caz de rambursări ilegale de TVA, ca urmare a unor tranzacţii intracomunitare, fiind efectuate 256 de percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe. Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica şi ginerele său, sunt implicaţi în reţeaua de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis Butoane, scrie Mediafax.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organziate şi Poliţia de Frontieră, au destructurat un grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operaţiuni de import, achiziţii sau livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA.

Potrivit Mediafax, în acest caz, anchetatorii fac, marţi dimineaţă, 256 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea.

Activitatea grupului infracţional a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr şi a gravitat în jurul firmelor sau grupurilor de firme Lemarco SA Bucureşti - reprezentată de Tudor Constantin, Ductil Rom SA Bucureşti - reprezentată de Sorin Stuparu, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov - reprezentată de Nicole Saikaly, Vega Trade Comodities SRL Giurgiu - reprezentată de Sorin Adrian Găzdac şi Livia Ioana Găzdac, se arată într-un comunicat de presă de marţi al DIICOT.

Procurorii DIICOT spun că activitatea infracţională a acestora, toţi învinuiţi în dosar, a fost sprijinită în diferite forme de Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, Dan Stroe, director achiziţii în ANAF, Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu, toţi comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infracţională realizată în judeţul Giurgiu a fost sprijinită de Octavian Grecu, zis "Butoane", învinuit în dosar, au precizat procurorii.

La activitatea infracţională a soţilor Sorin Adrian şi Raluca Livia Ioana Găzdac a contribuit şi senatorul Cezar Mircea Măgureanu, socrul şi, respectiv, tatăl acestora. Procurorii au precizat că, dată fiind calitatea acestuia de senator, contribuţia lui va fi analizată într-o cauză penală separată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 - 2012, gruparea infracţională a produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.

La sediul DIICOT - Structura Centrală urmează să fie duse la audieri aproximativ 125 de persoane în cazul cărora a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Suportul informativ al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi SIPI Giurgiu. Activitatea investigativă a procurorilor a fost sprijinită de conducerile de la ANAF şi Garda Financiară - Comisariatul General. La realizarea acţiunii au participat jandarmi de la Gruparea Mobilă "Vlad Ţepeş".

Cezar Măgureanu a fost ales în Colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală 19 Giurgiu, candidând din partea PDL. Senatorul a activat în grupul UNPR şi apoi ca independent, iar la începutul lunii mai a anunţat că intră în grupul parlamentar al PSD.

Agenţia MEDIAFAX relata, în octombrie 2011, că Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane", apare ca girant într-un contract de împrumut între firma ginerelui senatorului de Giurgiu Cezar Măgureanu şi o instituţie bancară, în acelaşi contract fiind girant şi fiica parlamentarului, cu toate bunurile pe care le deţine în proprietate.

Danubius Food Trading SRL, firma lui Sorin Adrian Găzdac, ginerele deputatului Cezar Măgureanu, a contractat, în decembrie 2008, un credit de 300.000 de euro la Emporiki Bank Romania, girând cu sumele din conturile curente. Contractul expiră în decembrie 2013.

Senatorul Cezar Măgureanu declara atunci, pentru gandul.info, referindu-se la creditul luat de firma ginerelui său, girat atât de Octavian Grecu, zis "Butoane", cât şi de fiica parlamentarului, că nu ştie ce afaceri are fiica sa, că aceasta are 30 de ani, refuzând alte comentarii.

Cezar Măgureanu a invitat presa să caute în altă parte dacă el are relaţii cu Octavian Grecu, admiţând la un moment dat că "poate" nu mai ştie ce s-a întâmplat.

Numele lui Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane" a revenit în atenţia presei în contextul agresiunii căreia i-a căzut victimă baschetbalistul american Chauncey Hardy, într-un bar din Giurgiu, agresiune soldată cu moartea sportivului.

Ulterior, presa a difuzat înregistrări din 2009 în care senatorul Cezar Măgureanu, la acea vreme membru PDL, apărea la o petrecere cu manelişti care îl avea ca protagonist pe Grecu. Măgureanu declara, referindu-se la aceste imagini, că "există prezumţia de nevinovăţie", menţionând că el este foarte popular şi merge des la petreceri în Giurgiu, pentru a socializa cu oamenii. El a ţinut să menţioneze că nu poate spune că există "un clan Butoane", dar membrii acestei familii sunt locuitori ai municipiului Giurgiu, iar el îi respectă la fel ca pe toţi giurgiuvenii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
care sunt locatiile din BH
mai cunoastem noi niste indivizi asemanatori d-lui Cezar, care se asociaza cu diferiti d-ni <<butoane>>, si fac traseism politic. Nimeni nu se autosesizeaza in legatura cu acesti d-ni??? Care este dragostea lor fulgeratoare pentru un nou partid politic??? fuga dupa functie, sau fuga de raspundere in fata legii pentru ceva ce au infaptuit si vor sa musamalizeze. Mizeaza totul pentru functia vremelnica obtinuta politic, de la partidul din care tocmai au plecat. Fac chiar si ruta BH - Bucuresti pentru a jura credinta si dragoste eterna ( $$$$$$) sefilor din capitala
Postat 24 Iulie 2012, 16:09 de dgfp
uslistu
Cezar Măgureanu a fost ales în Colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală 19 Giurgiu, candidând din partea PDL. Senatorul a activat în grupul UNPR şi apoi ca independent, iar la începutul lunii mai a anunţat că intră în grupul parlamentar al PSD. A fugit din pd-l cand a vazut ca nu e de joaca cu justitia si nu-l va apara nimeni faradelegile asa ca petrut filipescu,au fugit crezand ca in psd nu-l atinge bratele justitiei,acum pe ultima suta de metri se zbat ca peste pe uscat in ultimul ceas sa castige puterea cu gandul ca vor scapa,se inseala amarnic puscariabili usl-isti si nu numai,sa ajunga toti la puscarie si justitia sa ramana independenta si din pdl si din toate partidele politice sa nu aiba puterea sa-si numeaca pe interese proprii magistrati si procurori,e momentul adevarului sa nu lasam mana pe banditi care vor sa scape,acuma observ ca la tv toti usl-isti promit orice numai sa ii ajutati sa ajunga la putere cu toate ca nimic din prmisiuni nu vor fi aplicate vreodata,se bazeaza pe naivitatea poporului .
Postat 24 Iulie 2012, 15:29 de AntipsdPanaLaMoarte
Bihoreilor, cum mancati voi kkt !
Asa e, senatorul magureanu a candidat pe listele pdl, a baut si a cantat cu manelistii cand era in pdl ! Numai ca, ce sa vezi ? S-a trezit el intr-o zi si s-a uitat in jur si ce a vazut : toti ,,tovarasii'' lui, toti cu care facea afaceri erau in psd ! Psd-ii nu l-au primit din prima in mijlocul lor, l-au trimis sa faca purgatoriul la unpr. Si dupa ce a mai dat senatorul cateva tunuri de mld de lei astfel dovedindu-se cu adevarat demn de psd, a fost acceptat. Si uite asa, azi a cazut (inca) un senator psd !
Postat 24 Iulie 2012, 11:58 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON