URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Octombrie 2018, 18:22

"Părăseala" din strada Barcăului va fi transformată în spaţiu verde (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Părăseala" rămasă în urma demolărilor din strada Barcăului va fi transformată în spaţiu verde de Compania de Apă Oradea şi o firmă privată. Amplasamentul va fi dotat cu instalaţii de irigat şi plantat cu arbori şi arbuşti. Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii noiembrie.

Cu instalaţie de irigat

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Direcţia Tehnică amenajează în prezent accesul şi platforma asfaltată din faţa sondei Transgex şi a postului trafo de la intersecţia străzilor Zărandului şi Barcăului.

Amplasamentul din jurul acestora, cu o suprafaţă de 2.312 metri pătraţi, a fost dat în administrarea Companiei de Apă Oradea, urmând să fie transformat în spaţiu verde în cadrul unui proiect de responsabilitate socială.

"Terenul a fost decapat la 15 centimetri sub nivelul drumului, urmând să fie adus pământ fertil, după care se va monta instalaţia de irigare şi se va trece la însămânţarea terenului şi plantarea de arbori şi arbuşti", se menţionează în comunicat.

Carpin, arţar, celtis...

La fel, amplasamentul de 3.450 metri pătraţi ocupat de fostul centru de colectare a fierului, din imediata vecinătate, acum demolat, va fi transformat în zonă verde îngrijită.

Potrivit unui contract de parteneriat încheiat de municipalitate cu o firmă privată, nenominalizată, terenul va fi însămânţat cu gazon şi urmează să fie amenajat cu plante perene, plante curgătoare, arbuşti şi 20 de arbori mari carpin, arţar şi celtis.

Ulterior încheierii lucrărilor, firma va încheia cu municipalitatea un contract de sponsorizare pentru o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Harti de kkt!
Ma lasi? Vrei certificate de calitate? Uite am aici si pentru scanduri, si pentru tevi si pentru coapci si uite un certificate de calitate pentru o... o racheta! Ma lasi cu prostlile! Toate lucrarile bolovanului sunt cu dosare intregi de certificate de calitate numai ca uite ca se scurg la vale si se prabusec. Vezi ciumperca, drumul rapid, Piata Unirii care incet incet crapa si se scufunda si nu vom mai avea voie sa trecem numai cu dronele peste ea! Vad ca esti unul abonat la lucrari! Stii ce sfat iti dau fa lucrari fara certificate de calitate dar sa fie bune, trainice simai lasane cu acoperirea cu hartii!
Postat 04 Octombrie 2018, 18:50 de scortosul
Scortosul
Și înainte de toate am dus monstre de sol la stațiunea de cercetare ( am plătit 2800ron pt analize ), crește și iarbă pe argilă ( depinde ce tip ) , dacă vrei se poate.
Postat 03 Octombrie 2018, 21:36 de Sandu1206
Scortosul
Lavandă, Safron, Sparanghel astea le-am testat unde am pământ argilos. Dar pt altele se poate umple cu pământ negru. Sper că ești mulțumit.
Postat 03 Octombrie 2018, 21:33 de Sandu1206
Nu sunt taran ca sa..
Nu sunt taran ca sa cunosc pamanturile, nici specialist dar ce am vazut azi si ce vad in poze mi se pare a fi argila? Daca am dreptate ma intreb si eu ca narodul: ce creste pe argila? O sa schimbam pamantul la anu? Stie cineva din bransa sa ne lamureasca?
Postat 03 Octombrie 2018, 20:47 de scortosul
După 25 de ani
Era și cazul
Postat 03 Octombrie 2018, 19:42 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON