URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Februarie 2015, 14:20

Oradea la (înde)mână: Primăria a lansat aplicaţia de turism a oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

City managerul Eduard Florea şi Mihai Jurcă, reprezentantul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, au prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, cea de-a doua aplicaţie lansată de Primăria Oradea. Este vorba despre Oradea City App, dedicată în special turiştilor, din ţară sau străinătate, dar şi localnicilor.

"După noi, aceasta este mai complexă aplicaţie a unui oraş din România, din punct de vedere al informaţiilor pe care le oferă şi al facilităţilor pentru utilizatori", a declarat Eduard Florea.

Acesta a precizat că obiectivele municipalităţii au fost: creşterea nivelului de informare a cetăţenilor oraşului şi turiştilor, creşterea notorietăţii destinanţiei turistice Oradea-Băile Felix şi diversificarea modurilor de promovare a oraşului. "Aceasta este o modalitate ieftină de promovare, costurile totale ale pachetului de aplicaţii ce conţine Oradea City Report, într-un limbaj de programare (Android, n.r.) şi Oradea City App, disponibilă în două sisteme de operare (Android şi iOS, n.r.), s-au ridicat la 18.000 euro", a spus Florea.

Oradea City App poate fi, aşadar, descărcată gratuit din Google Play sau App Store şi, pentru a putea fi folosită, utilizatorii trebuie să-i descarce şi conţinutul aplicaţiei. "Aplicaţia are un pachet important de informaţie, de peste 100 mega. Asta deoarece nu am vrut să condiţionăm utilizarea ei de accesul la internet. Aşadar, informaţiile aplicaţiei, imaginile şi hărţile acesteia pot fi vizualizate şi fără internet", a precizat Mihai Jurcă.

În aplicaţia Oradea City, utilizatorii găsesc mai multe categorii: Evenimente (teatru, concerte, petreceri, expozitii, târguri, sport), Ce să vizităm (monumente istorice şi alte obiective turistice, parcuri, zone de agrement), Restaurante, Hoteluri, Shopping (descrierea şi localizarea centrelor comerciale din oraş), Trasee turistice (Oradea Memorabilă, Oradea Seccesion, Oradea Bisericilor şi Case Memoriale), Transport public, Parcări, Informare turistică (ghizi turistici, centrul naţional de informare şi promovare, centrul de informare din turnul primariei, etc.), ATM, Servicii Medicale (spitale şi farmacii non-stop), Service Auto, Wi-fi (zonele cu internet gratuit) şi Termalism (baze de tratament, ştranduri, spa & wellness).

"Este de fapt o platformă electronică foarte facilă şi simplă ca design, pentru a pune în prim plan informaţia şi imaginile. Se promovează obiectivele turistice, alături de care apar facilităţi legate de distracţie, de transport public, de parcări. De altfel, utilizatorii pot să-şi cumpere călătorii cu tramvaiul şi autobuzul, respectiv îşi pot plăti parcarea prin intermediul aplicaţiei. Toate acestea informaţii sunt la distanţă de un touch", a precizat city managerul Eduard Florea.

Pentru partea de evenimente din oraş, municipalitatea îi invită pe toţi organizatorii să şi le promoveze şi prin intermediul aplicaţiei. "Evenimentele, care vor fi încărcate de partenerii noştri, căci dorim să fie o aplicaţie open source, vor ajunge imediat la cetăţean, prin intermediul unor notificări. Apoi, aplicaţia oferă posibilitatea ca evenimentul respectiv să fie trecut în agendă de către utilizator", a mai spus Florea.

O altă particularitate a Oradea City App este aceea că fiecare informaţie disponibilă în cadrul acesteia are asociat un punct pe hartă şi, ca atare, utilizatorii pot să-şi creeze automat un traseu pentru a ajunge la destinaţia dorită. "Aşteptăm informaţii de la cei care fac evenimente în Oradea sau de la cei care activează în domeniul turismului. Avem 66 de hoteluri şi restaurante, dar ne arătăm deschiderea pentru a încărca şi alte informaţii", a spus Mihai Jurcă, precizând că pe adresa oradea@turism.ro orice utilizator poate trimite sugestii şi propuneri legate de Oradea City App.

Oradea City App este disponibilă deocamdată în limba română şi în limba engleză, iar creatorii ei lucrează acum la traducerea şi în limba maghiară, care ar putea fi gata la sfârşitul lunii martie. De asemenea, creatorii lucrează la ghiduri audio, astfel încât utilizatorii să poată afla direct în căşti informaţii despre obiectivele turistice pe care le vizitează. "Dorim să preluăm metoda practicată în mai multe muzee, doar că noi dorim ca tot oraşul să fie un mare muzeu, iar turiştii să primească informaţii auditive despre toate obiectivele turistice", a spus Eduard Florea.

Atât Oradea City Report cât şi Oradea City App au fost realizate de compania orădeană Mobiversal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
?
@DavidȘ dar de ce e fără rost? Am exagerat cu ceva?
Postat 04 Februarie 2015, 12:10 de TDS
.
de ce nu ma mir ca win"dos" si tds comenteaza fara rost? :))
Postat 04 Februarie 2015, 10:57 de David
oportun
@WinDos: si o mai lanseaza taman anul acesta cand orasul va fi PRAF SI PULBERE!
Postat 03 Februarie 2015, 19:53 de TDS
Suntem in loja!
De acum o sa ne inunde turistii ...!
Postat 03 Februarie 2015, 18:51 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON