URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2023, 09:35

O vizită la Coniferis: Descoperă căsuțele idilice de lângă pădure, cu luminițe, „cinema”, leagăne și jacuzzi! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unde aerul este curat, unde stelele se văd fără opreliști și unde e atât de liniște...

Într-un cătun din Munții Pădurea Craiului, la o oră de Oradea, doi tineri au deschis „Coniferis”, un sat de vacanță cu căsuțe de mici dimensiuni – botezate Hypo, Cappuccino, Pistacchio și Dyno – create astfel încât să ofere confort în mijlocul naturii, dar și o perspectivă inedită asupra acesteia. Căsuțele au terase, unele chiar și jacuzzi, iar toate și ferestre în acoperiș, astfel încât oaspeții să poată adormi „de vorbă” cu stelele...

Cătunul cu priveliști

Coniferis este așezat în Tomnatic, un cătun pitoresc din comuna Vadu Crișului, situat aproape de Oradea și nu prea departe de Cluj, unde localnicii trăiesc în același ritm cu natura și unde priveliști răpitoare asupra dealurilor înalte și pădurilor se deschid la tot pasul. Deseori, cafeaua de dimineață se savurează alături de oaspeți jucăuși, cum sunt veverițele. 

Cele patru tiny houses, concepute cu dimensiuni și arhitectură diferite, sunt amplasate de-a lungul unei costișe, iar fiecare oferă o panoramă diferită asupra locului. Înconjurate de luminițe, căsuțele le oferă oaspeților confort și dotări moderne. Acestea sunt gândite astfel încât spațiul să fie cât mai bine folosit, așadar paturile sunt situate la înălțime, pe un etaj deschis, iar sub trepte se află spații de depozitare a bagajelor.

Bucătăriile sunt complet utilate și dotate, având inclusiv plită electrică sau aparat de cafea, pahare de vin, precum și – un bonus din partea gazdelor – un „kit” pentru prepararea unor delicioase tagliatelle de casă cu sos de roșii de producție locală. Bucătarii de ocazie primesc și o rețetă care le explică pas cu pas cum se pregătesc pastele. 

Jacuzzi în natură 

Căsuțele Coniferis - care găzduiesc până la 4 persoane - sunt dotate, de asemenea, cu sisteme moderne de încălzire în pardoseală, iar oaspeții pot să regleze temperatura după preferințe. Căsuțele au băi cu dușuri, iar în cazul celei numite Hypo chiar cu o vană încăpătoare, cu vedere spre pădure, așadar băile relaxante pot fi incluse în programul vacanței. Mai mult, căsuțele Hypo și Dyno sunt dotate și cu jacuzzi exterior, care poate fi folosit indiferent de sezon. 

Apropo de relaxare, fiecare dintre căsuțele din satul Coniferis are propria terasă cochetă dotată cu mese, fotolii ori canapele, precum și cu grătare, astfel că bucatele se pot savura comod, dar la aer curat și, pe deasupra, cu priveliște asupra naturii. 

O altă găselniță care-i bucură pe oaspeți sunt leagănele așezate în interiorul căsuțelor, ideale pentru relaxare sau lectură, dar și – că tot e la modă – „instagramabile”. 

Complexul Coniferis a fost realizat de orădeanul Dan Ghiță, alături de Steliana Petriș, originară din Târgu-Mureș, aceasta fiind arhitecta căsuțelor și totodată cea care semnează designul interior.

Cinema pe terasă 

Coniferis este învăluit de o senzație de calm, conturată de sunetele naturii, de la cântul păsărilor până la foșnetul frunzelor care dansează în vânt, iar astfel locul este ideal pentru cupluri, familii, prieteni care vor să scape de agitația orașelor și să își încarce bateriile, în orice anotimp. 

Turiștii care aleg căsuțele Coniferis se pot bucura și de un „cinematograf” inedit, dacă duc cu ei un laptop. Gazdele oferă posibilitatea proiectării de filme pe un ecran de mari dimensiuni, în aer liber, chiar pe terasa căsuței alese. Cu un pahar de vin bun și o pătură călduroasă din cufărul Coniferis, experiența se dovedește a fi memorabilă... 

De asemenea, la cerere, când vremea o permite, gazdele pot să organizeze picnicuri cu bunătăți locale. Frumusețile zonei pot fi descoperite nu doar în drumeții, ci și în cadrul unor ture pe biciclete electrice, care pot fi închiriate de la Coniferis, alături de echipamente de siguranță, precum căști și mănuși. Mai sunt și alte activități pentru care turiștii pot opta în zonă, de la via ferrata la călărie, așadar turiștii pot îmbina relaxarea cu aventura. 

La Coniferis, prețurile de închiriere diferă în funcție de căsuță, dar și în funcție de sezon, cei tentați de o escapadă în natură pot consulta site-ul coniferis.com pentru a afla cât i-ar costa un sejur și când sunt disponibile căsuțele Hypo, Dyno, Cappuccino și Pistacchio. 

Un cadou pentru cititorii BIHOREANULUI: aceștia beneficiază de un discount de 10% atunci când își rezervă un sejur la Coniferis, introducând codul BIHOREANUL la rezervările online, în căsuța „coupon code”, pe site-ul coniferis.com. Reducerea este valabilă sejururi în următoarele luni, până pe 1 martie 2024.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON