URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2019, 16:51

O nouă ediție a Swimathon Oradea va avea loc duminică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a şaptea ediţie a Swimathon Oradea va avea loc, duminică, începând cu ora 9, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. 

Evenimentul, organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, are ca scop strângerea de fonduri pentru proiecte caritabile. 

Până acum, pentru cele 26 de proiecte înscrise la această ediţie a Swimathon s-au strâns, 246.500 de lei de la aproape 600 de persoane.

Duminică, în bazin vor intra 380 de înotători, proiectele fiind susţinute şi de 94 de ambasadori şi 37 de companii.

"Swimathon aduce împreună familii, prieteni, membri de club, colegi de muncă şi amici de la universitate, care se întrec între ei cu scopul de a mobiliza fonduri în beneficiul cauzei lor de suflet. Alături de ei vor fi susţinători şi donatori, iar intrarea la eveniment este liberă", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Fundaţia Comunitară Oradea.

Unul dintre proiectele care a adunat cei mai mulţi sponsori a fost "O şansă pentru Maria". Maria este o fetiţă de 8 ani diagnosticată cu cancer, care se află în acest moment la Paris, iar familia ei are nevoie de bani pentru tratament. Până acum, s-au strâns 29.480 de lei din totalul necesar de 30.000 lei.

O altă cauză este "Maşina magică" care are ca scop achiziţionarea unui microbuz pentru transportul perosoanelor cu sindromul Down până la Centrul de Zi "Iedera".

Un proiect care a depăşit deja suma propusă este "Aripi de înger", care presupune construirea unei case de tip familial pentru copii abandonaţi, care în prezent stau la Centrul de Plasament pe o perioadă limitată de timp. Acest proiect a strâns până acum 33.585 de lei şi are patru ambasadori. 

Un alt proiect interesant este Clubul Micului Beiușean, care și-a propus să ofere tinerilor din zona Beiușului o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv. Clubul organizează săptămânal cursuri gratuite de teatru, teatru de păpuși, muzică instrumentală, meșteșuguri tradiționale, identitate locală, lectură și scriere creativă, fotografie, arte plastice, limba germană, șah sau dans. Dincolo de nevoile imediate care pun în pericol funcționarea clubului, se dorește asigurarea continuității activităților pentru toți cei care frecventează cursurile, având nevoie de 36.000 de lei, din care a strâns, până acum, 10.284 lei.

Swimathon este un eveniment care se organizează în mai multe oraşe din ţară, în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Bacău şi Ploieşti. Proiectul presupune înscrierea de către un grup de iniţiativă, prieteni sau membri dintr-un ONG la Swimathon un proiect pentru comunitate. Apoi îşi organizează o echipă de înotători, care vor sări în apă în ziua evenimentului, iar până la competiţie, fiecare echipă îşi va forma o reţea de susţinători şi de donatori.

Donatorii vor pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Cu cât mai multe ture va parcurge echipa unui proiect, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

Până acum, în cele şase ediţii s-au strâns 104 proiecte finanţate, pentru care au înotat 1614 oameni. Au fost parcurse 12.742 lungimi de bazin, adică 637,4 kilometri şi au fost 265 de voluntari. Sumele au ajuns până la 726.267 lei, de la 2.614 de sponsori şi 6.209 de susţinători aflaţi în tribunele Bazinului Olimpic "Ioan Alexandrescu".

Vezi mai jos lista tuturor proiectelor de la Swimathon 2019!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON