URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2014, 23:45

Ministerul Turismului va promova România ca pe o oază de linişte lângă o zonă cu tensiuni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nici celebra frunză pusă pe tapet de Elena Udrea şi nici strategiile altor miniştri din ultimii 20 de ani, care le-au spus străinilor că România este mereu surprinzătoare, eternă şi fascinantă, nici castelul lui Dracula şi Grădina din Carpaţi nu au reuşit să atragă cu adevărat turiştii în România.

Pentru promovare s-au alocat zeci de milioane de euro, dar rezultatele încă se lasă aşteptate, scrie Digi24.ro, care notează că anual, România este vizitată de doar 1,7 milioane de turişti străini.

Oare noua stratagemă va fi de succes? Autorităţile au simţit că tensiunile din ţările învecinate au schimbat traseul de vacanţă al străinilor, aşa că au decis să pună mai mult accent pe siguranţa pe care o poate oferi România.

"Am lansat conceptul România destinaţie sigură, ca urmare a ce se întâmplă în această zonă a lumii. România are o creştere în ceea ce priveşte numărul de turişti străini, cu aproximativ 6% faţă de anul precedent", a declarat Florin Jianu, ministrul delegat pentru Turism, conform sursei citate.

Conflictele din Ucraina au făcut ca turiştii străini să evite această ţară. Peste 40 de nave de croazieră cu turişti americani şi germani, programate să ajungă în acest an la Odesa, au deviat cursul spre Constanţa. Şi, cum nici Bulgaria nu are o imagine foarte bună la capitolul siguranţă, România pare să aibă numai de câştigat, mai scrie digi24.ro.

"Noi românii stăm ceva mai bine la capitolul ăsta, la furturile de maşini stăm mai bine decât ei", a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

"În România nimeni nu le va fura ceva, maşina, nu vor fi înşelaţi la cazare sau la masă", a adăugat Marius Berca, director al unei agenţii de turism.

Sursa citată mai menționează că, în următoarele 12 luni, Guvernul va aloca zeci de milioane de euro, din fonduri europene, pentru a promova România în exterior.

Se vor face documentare şi emisiuni ce vor fi difuzate de posturi străine, dar şi publicitate în transportul public din marile capitale europene. Ministerul Turismului a lansat şi o competiţie de filme despre România, la care se poate înscrie oricine, iar câştigătorii vor participa la târgurile de turism de la Londra, Stuttgart şi Expo Milano.


Campanii de promovare a României

1995: "Eterna şi fascinanta Românie" - 6 milioane de euro
2004: "România, mereu surprinzătoare" - 2 milioane de euro
2009: "Romania, the land of choice" - 1,5 milioane de euro
2011: "Explore the Carpathian garden" - 890.000 de euro

Numărul turiştilor care au venit în România

2010: 1,7 milioane
2011: 1,5 milioane
2012: 1,6 milioane
2013: 1,7 milioane

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La ce?
Problema in Romania e coruptia si mentalitatea. Pana nu si-o asuma toata lumea si nu schimba nimic, nu va asteptati sa vina turisti. La ce?
Postat 08 Septembrie 2014, 06:36 de Bogdan Bartos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON