URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Septembrie 2014, 23:45

Ministerul Turismului va promova România ca pe o oază de linişte lângă o zonă cu tensiuni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nici celebra frunză pusă pe tapet de Elena Udrea şi nici strategiile altor miniştri din ultimii 20 de ani, care le-au spus străinilor că România este mereu surprinzătoare, eternă şi fascinantă, nici castelul lui Dracula şi Grădina din Carpaţi nu au reuşit să atragă cu adevărat turiştii în România.

Pentru promovare s-au alocat zeci de milioane de euro, dar rezultatele încă se lasă aşteptate, scrie Digi24.ro, care notează că anual, România este vizitată de doar 1,7 milioane de turişti străini.

Oare noua stratagemă va fi de succes? Autorităţile au simţit că tensiunile din ţările învecinate au schimbat traseul de vacanţă al străinilor, aşa că au decis să pună mai mult accent pe siguranţa pe care o poate oferi România.

"Am lansat conceptul România destinaţie sigură, ca urmare a ce se întâmplă în această zonă a lumii. România are o creştere în ceea ce priveşte numărul de turişti străini, cu aproximativ 6% faţă de anul precedent", a declarat Florin Jianu, ministrul delegat pentru Turism, conform sursei citate.

Conflictele din Ucraina au făcut ca turiştii străini să evite această ţară. Peste 40 de nave de croazieră cu turişti americani şi germani, programate să ajungă în acest an la Odesa, au deviat cursul spre Constanţa. Şi, cum nici Bulgaria nu are o imagine foarte bună la capitolul siguranţă, România pare să aibă numai de câştigat, mai scrie digi24.ro.

"Noi românii stăm ceva mai bine la capitolul ăsta, la furturile de maşini stăm mai bine decât ei", a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

"În România nimeni nu le va fura ceva, maşina, nu vor fi înşelaţi la cazare sau la masă", a adăugat Marius Berca, director al unei agenţii de turism.

Sursa citată mai menționează că, în următoarele 12 luni, Guvernul va aloca zeci de milioane de euro, din fonduri europene, pentru a promova România în exterior.

Se vor face documentare şi emisiuni ce vor fi difuzate de posturi străine, dar şi publicitate în transportul public din marile capitale europene. Ministerul Turismului a lansat şi o competiţie de filme despre România, la care se poate înscrie oricine, iar câştigătorii vor participa la târgurile de turism de la Londra, Stuttgart şi Expo Milano.


Campanii de promovare a României

1995: "Eterna şi fascinanta Românie" - 6 milioane de euro
2004: "România, mereu surprinzătoare" - 2 milioane de euro
2009: "Romania, the land of choice" - 1,5 milioane de euro
2011: "Explore the Carpathian garden" - 890.000 de euro

Numărul turiştilor care au venit în România

2010: 1,7 milioane
2011: 1,5 milioane
2012: 1,6 milioane
2013: 1,7 milioane

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La ce?
Problema in Romania e coruptia si mentalitatea. Pana nu si-o asuma toata lumea si nu schimba nimic, nu va asteptati sa vina turisti. La ce?
Postat 08 Septembrie 2014, 06:36 de Bogdan Bartos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON