URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2022, 10:02

Mega-operaţiune a DIICOT: Se desfăşoară 327 de percheziţii în ţară, dintre care cel puțin 15 sunt în Bihor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT şi Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române au declanşat o nouă operaţiune de amploare pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, criminalitate informatică și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. Sunt în desfăşurare 327 de percheziţii, dintre care 15 în Bihor.

Într-un comunicat transmis de Biroul de presă al DIICOT se arată că 34 acțiuni operative sunt derulate pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 193 de mandate de percheziție domiciliară și 236 de mandate de aducere. Alte 13 acțiuni operative sunt pe linia combaterii traficului de persoane și minori și a pornografiei infantile, urmând a fi puse în executare 51 mandate de percheziție domiciliară și 76 de mandate de aducere.

Sunt căutaţi şi infractorii cibernetici

De asemenea, procurorii au declanşat 4 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 24 mandate de aducere, plus 3 acțiuni operative pe linia combaterii macrocriminalității economico-financiare, urmând a fi puse în executare 67 de mandate de percheziție domiciliară și 74 de mandate de aducere. 

Operaţiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018, pentru combaterea infracţiunilor de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile. "Sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră", scrie în informare. 

Peste 3.000 de inculpaţi în 9 luni

Perchezițiile efectuate miercuri au scopul de a dezvălui probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, spun procurorii. 

În primele 9 luni ale acestui an, procurorii DIICOT au întocmit 1162 de rechizitorii și au încheiate 311 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 3219 inculpați, dintre care 1229 în stare de arest preventiv.

Totodată, au fost întocmite 143 de rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției în care s-a reținut infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte infracțiuni de competența DIICOT, fiind trimiși în judecată 907 inculpați, dintre care 431 în stare de arest preventiv.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON